Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vánoce Zpracoval: Marcel Doman. Vánoce Vánoce se slaví na celém světě a my víme, kdo kde nosí dárky, co servírují na vánoční stůl, i jaké dodržují zvyky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vánoce Zpracoval: Marcel Doman. Vánoce Vánoce se slaví na celém světě a my víme, kdo kde nosí dárky, co servírují na vánoční stůl, i jaké dodržují zvyky."— Transkript prezentace:

1 Vánoce Zpracoval: Marcel Doman

2 Vánoce Vánoce se slaví na celém světě a my víme, kdo kde nosí dárky, co servírují na vánoční stůl, i jaké dodržují zvyky a tradice. Vánoční menu se ve většině českých rodin skládá z tradiční rybí polévky a smaženého kapra s bramborovým salátem, asi nikde nechybí vánočka a cukroví. Je ale i mnoho dalších možností, jak klasický vánoční jídelníček zpestřit.

3 Advent Advent je čtyřtýdenní období před Štědrým dnem, také je to příprava jak fyzická tak psychická na vánoce

4 Svátky 24. 12. - boží hod Vánoční 25. 12. – první svátek Vánoční 26. 12. – druhý svátek Vánoční 31. 12. – Silvestr (poslední den v roce) 1. 1. – vznik samostatného českého státu

5 Vánoční tradice Mezi vánoční tradice patří například zdobení vánočního stromečku, pečení cukroví, házení botou, pouštění vánočních lodičekMezi vánoční tradice patří například zdobení vánočního stromečku, pečení cukroví, házení botou, pouštění vánočních lodiček


Stáhnout ppt "Vánoce Zpracoval: Marcel Doman. Vánoce Vánoce se slaví na celém světě a my víme, kdo kde nosí dárky, co servírují na vánoční stůl, i jaké dodržují zvyky."

Podobné prezentace


Reklamy Google