Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
stravovacích zařízení
Advertisements

STOLNIČENÍ KAVÁRNY A KAVÁRENSKÉ HERNY
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.02 SOU Obořiště
VY_32_INOVACE_10_GAS_585_Mel
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Vinárny Střední odborná škola Otrokovice
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.07 SOU Obořiště
VY_32_INOVACE_10_GAS_586_Mel
VY_32_INOVACE_10_GAS_594_Mel
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.19 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Bary Střední odborná škola Otrokovice
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Kvíz Kvíz
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
H ISTORIE POHOSTINSTVÍ Pohostinnost je jedna ze základních vlastností člověka. Úroveň je poměrná úrovni společnosti a jejímu rozvoji. Původně byla poskytována.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_8_INOVACE_STO_44 Název školy: Střední průmyslová.
Technika obsluhy – Kavárenský nápojový lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2.
Technika obsluhy – Vinárny
Rozdělení odbytových středisek
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů - sporáky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Náležitosti nápojových lístků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Převody čísel. soustav - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Telecí maso - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Aranžérské pomůcky a nářadí
Historie pohostiství Předmět: Stolničení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Náležitosti jídelních lístků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE
Charakteristika a dělení drůbeže
Prostory v provozovně společného stravování
Výroba dezertních hmot 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Deratizace, dezinsekce a dezinfekce
Rošty, rožně, grily, mikrovlnná zařízení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení umýváren nádobí
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Inf Barevné ladění dokumentů
Příprava drůbeže vařením, dušením
Kvadratické rovnice - kořeny rovnic
Kvadratické rovnice - procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kategorizace hostinských zařízení a nabídka produktu stravovacích zařízení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová.
Neúplné kvadratické rovnice
Skopové maso - charakteristika
Číselné soustavy - Opakování
Technika obsluhy – Společenská setkání
OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Opakování na písemnou práci z lineárních nerovnic
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
Transkript prezentace:

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Stolničení Ročník: 1. ročník tříletého učebního oboru číšník Autor: Mgr. Božena Filipová Nápojové lístky Anotace: prezentace žáky seznamuje s druhy běžně používaných nápojových lístků. Klíčová slova: nápojový lístek (NL) , formát, středisko. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Božena Filipová. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 47 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_STČ1_15

Nápojový lístek: je seznam nabízených nápojů většinou se jedná o stálý lístek v běžných restauracích bývá součástí jídelního lístku v kavárnách a barech může být ve formě stojánku v hostincích a střediscích rychlého občerstvení se může nahradit vývěsným štítem.

Přehled běžně používaných NL podle druhu střediska: restaurační kavárenský vinárenský barový hotelový nápojový lístek v rychlém občerstvení.

Restaurační nápojový lístek: většinou se jedná o stálý lístek v běžných restauracích bývá součástí jídelního lístku ve vyšších skupinách může být samostatný, nabídka nápojů je zde větší. Obr. 1

Nápojový lístek v klasických kavárnách: nabídka nápojů má být co největší bývá zde menší výběr vín a destilátů běžná je nabídka míchaných nápojů větší výběr je ze sortimentu nealkoholických nápojů v klasických kavárnách bývá pivo pouze lahvové nabízí široký výběr teplých nápojů. Kromě většího výběru káv také horká vína, grog, punče, vinné pěny apod.

Nápojový lístek v menších kavárnách: bývá ve formě stojánku ve stojánku může být více lístků, např. samostatný na nabídku káv, nealkoholických nápojů, zákusků apod. Obr. 2 Obr. 3

Vinárenský nápojový lístek: obsahuje širokou nabídku všech vín a nealkoholických nápojů víno je vhodné uvádět v samostatném vinném lístku u vín je uvedena charakteristika, ročník, oblast vhodné lihoviny, hlavně pálenky z vína míšené nápoje teplé nápoje – káva, čaj, horké víno, grog součástí nápojového lístku může být doplňkový sortiment vhodný k vínu. obr. 4

v menších barech bývá ve formě stojánků Barový NL: v menších barech bývá ve formě stojánků nabízí výběr ze všech druhů nápojů kromě běžné nabídky nápojů obsahuje široký výběr míchaných nápojů a speciálních teplých nápojů často obsahuje i doplňkový sortiment. Obr. 5 Obr. 6

Hotelový lístek: používá se na hotelových pokojích obsahuje široký výběr studených a teplých nápojů teplé nápoje připravují číšníci v přípravně na poschodí hotelu výběr běžných nápojů má host v baru na pokoji.

Nabídka v bufetech, samoobsluhách a rychlém občerstvení: nápojový lístek nahrazují vývěsní tabule pořadí uvedených nápojů je podle gastronomických pravidel hosté si většinou nápoj s jídlem odnášejí ke stolu sami. Obr. 7

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Kniha: Gustav Salač: Stolničení. Praha 1: Fortuna, 1996, ISBN 80-7168-333-7. Obrázky: [online.] [cit. 2013-01-11] dostupné z: www.office.microsoft.com – obr. č. 7. Vlastní fotografie - č. 1 až 6. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Božena Filipová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.