Protýkání a plnění hovězího masa

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Advertisements

Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 39 Anotace.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 38 Anotace.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 38 Anotace.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
 Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb  Mgr. Dana Frimlová  Název projektu: Zlepšení podmínek výuky  Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.09/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Využití ovoce v kuchyni
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Příprava drůbeže pečením
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
EU_62_A_sada 2_02_M_Finanční produkty_Pol
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Domácí zvířata VY_52_INOVACE_28
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Technologický postup Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Strojní zařízení – Zhutňování
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Zdeněk Šmíd Název materiálu: VY_32_INOVACE_2_FYZIKA_19.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
WORD Číslování stránek
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Ovoce našich zahrádek VY_32_INOVACE_04_03
Strojní obrábění – Praktická úloha 5
Ošetřování textilních výrobků
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Co je na obrázku?.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
VY_32_INOVACE_ Výrobky – Pražské koule
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Strom a keř VY_52_INOVACE_35
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Vladimíra Houšková Název materiálu:
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_14_Teplota a čas
Není příloha, jako příloha
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Strojní obrábění – Praktická úloha 3.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
EXCEL 2010 Úvod k funkcím 1. část.
Strojní zařízení - Pracovní proces s výztuží
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti   Vzdělávací materiál: Test.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lenka Marková Název materiálu:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Poznáš podle druhu surovin, jaké pokrmy můžeš vyrobit?
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

Protýkání a plnění hovězího masa Předběžná úprava masa Protýkání a plnění hovězího masa

Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Mgr. Dana Frimlová Název projektu: Zlepšení podmínek výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.09/04.0004 VY – 52 – FM – 22 Název učebního materiálu Špikování masa Datum vytvoření: 30.9.2012 Datum ověření 15.11.2012

Pracovní list je určený pro žáky 1 Pracovní list je určený pro žáky 1. ročníků Kuchař - číšník, jako opakování pro 2. a 3. ročník Kuchař- číšník. Jde o motivační a aktivační materiál pro vizuální poznávání výrobku. Možnost využití: aktivace žáků na začátku odborného výcviku, žáci snadněji pochopí pokyny učitele, když vidí jednotlivé kroky Metodický pokyn: Materiál lze použít s dataprojektem nebo vytisknout jako pracovní list. Pomůcky: psací potřeby, papír.  

Předběžná úprava masa Protýkání hovězího masa slaninou

Nakrájet slaninu na klínky

Úzkým nožem udělat do hovězího masa otvor

Otvor si zvětšit pomoci prstu

Slaninu zastrčit důkladně do otvoru

Špikovat souměrně, aby slanina dělala při řezu mozaiku

Maso je připravené k tepelné úpravě

Kontrolní otázky: Proč špikujeme maso? Jaký je výrobní postup? Čím můžeme protýkat maso? Co jsou masová vlákna a proč jsou pro špikování důležitá?

Použité zdroje Runštuk, J. a kol. Receptury teplých pokrmů. Hradec Králové: R plus, 2004, ISBN 80- 902492-5-6 Foto: Archiv autora