ANOTACE OBJASNIT ŽÁKŮM POJEM SEBEDŮVĚRA, POPSAT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Buď sám sebou a nikomu se nepodřizuj!
5. Abrahám věří, že mu Hospodin splní slib - bude mít potomka.
Tým Robost uvádí prezentaci o potravinách
Poslání, principy a metoda skautingu
Největší moudrost je v laskavosti Vůbec nezáleží na tom, Kolikrát jsi byl na dně….. Důležité je jen to, Kolikrát jsi se zvednul..
ASERTIVITA Společenská kultura Asertivita ; VY_32_INOVACE_D3_03
Člověk a zdraví Výchova ke zdraví Správné vyplnění volného času VY_32_INOVACE_11 Sada 8 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
Čím se lišíme od zvířat a v čem jsme stejný
PSYCHICKÉ STAVY.
Hudba: Songbird – Barbara Streisand Pozorování-poznání a život.
AKTIVNÍ STÁRNUTÍ A MEZIGENERAČNÍ SOLIDARITA, ČILI JAK VŠTE VEDE STUDENTY K RESPEKTU A CHÁPÁNÍ STARŠÍCH OBČANŮ Mgr. Lenka Hrušková, Ph.D. VŠTE v Českých.
Interkulturním vzděláváním a prožitkem k toleranci
Nekouřit na škole je jednoduché
Projekt Kreativní města Future City Game Snímek 2 „Rozvoj města stojí na pomezí řádu a chaosu. Nemá žádný počátek ani konec. Rozvoj města je.
Cíle při výuce etiky/náboženství Zuzana Svobodová.
Lidská důstojnost a pozitivní hodnocení sebe Všichni lidé se rodí svobodni a jsou si rovni. (Listina základních práv a svobod)
Sebepoznávání a sebepojetí 6. ročník
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Zdravá škola.
Společenské a hospodářské prostředí
Seznamovací kurz primy s výukou vybraných kapitol biologie a zeměpisu Gymnázium a SOŠ Hostinné.
ZDRAVĚ A BEZPEČNĚ S počítačem patrně strávíš velkou část života. Proto je třeba se u něj umět správně a bezpečně chovat. Je důležité vědět, jak chránit.
kurz pro lektory kurz pro lektory 19. a 19. a Mgr. Pavel Motyčka
Drogy a já Jméno: Třída: Datum:.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
MOŽNOSTI INTERVENCE – SEKTY
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA Autor RNDr. Romana Michálková Číslo materiálu14 Datum vytvoření Druh učebního materiáluprezentace Ročník 1., 4. Anotace.
PROCES UČENÍ V TEAMBUILDINGU
VY_32_INOVACE_04_Povolání. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 3. Období vytvoření: září 2011 Téma: Povolání Anotace: Učivo je podáno formou prezentace doplňující.
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
Pedagogické zásady. 1. Zásada cílevědomosti Znamená: - jasně stanovit cíle - cíle zdůvodnit a motivovat - přiměřeně cíle objasnit - důležitá je i aktivní.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Mgr. Šárka Rosenbergerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_ ČAS5 TEMA: Čas 5.ročník – od totalitní moci.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_50_Občanská výchova_Morálka.
Asertivita ve sportu doc.PaedDr. Marie Blahutková, Ph.D.
ASERTIVNÍ PRÁVA - MANIPULAČNÍ POVĚRY Ten, kdo se chce asertivně projevit, to má udělat slušně, ale důrazně. Má odolávat manipulacím, zbavit se úzkosti.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Problémy návratu k přírodě Doc. PhDr. Jan Neuman, CSc. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Výchova ke zdraví TEMA: Denní režim ČÍSLO.
Člověk a zdraví Vysvětlení pojmu ASERTIVITA
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Matematika Pravděpodobnost
ANOTACE Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích předškolního dítěte, se změnami při přechodu dítěte do školy. Výukový.
CHAREKTERISTIKA Obrázky a náměty slohových cvičení
Vztahy a pravidla soužití - rodina
VY_32_INOVACE_09_PRV_Voda
Sebepoznání a sebepojetí
Mark Twain.
ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S ROZVOJEM VŠECH TŘÍ ČÁSTÍ SEBEDŮVĚRY -
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Komunikace Opakování (prezentace, asertivita, přesvědčování, manipulace, řeč těla, zpětná vazba, naslouchání, motivace)
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Jak lidé využívají přírodu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
Temperament, charakter, motivace
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Občanská výchova 6.ročník PhDr. Martina tesaříková
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
Název školy: Základní škola Pardubice - Spořilov Autor: Mgr
Rodičovství biologické a pěstounské
ŠIKANA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_05_šikana.
Transkript prezentace:

ANOTACE OBJASNIT ŽÁKŮM POJEM SEBEDŮVĚRA, POPSAT ČLOVĚKA, KTERÝ SI VĚŘÍ, VYSVĚTLIT ROZDÍL MEZI ČLOVĚKEM VYCHLOUBAČNÝM A SEBEVĚDOMÍM. POPSAT TŘI ČÁSTI SEBEDŮVĚRY. VÝUKOVÝ MATERIÁL

TŘÍNOŽKA SEBEDŮVĚTY A JEJÍ ROZVÍJENÍ SEBEDŮVĚRA TŘÍNOŽKA SEBEDŮVĚTY A JEJÍ ROZVÍJENÍ

před námi, ale na tom, co je v nás.“ SEBEDŮVĚRA „Nezáleží tolik na tom, co je za námi nebo před námi, ale na tom, co je v nás.“ Oliver Wendel Holmes, básník Má tento citát vztah k sebedůvěře? Jaký? Která část je důležitá? POKUS SE SEBEDŮVĚRU DEFINOVAT SEBEDŮVĚRA = důvěra v sebe sama a ve své schopnosti

„VĚŘÍM SI“ Nakresli a popiš si svého panáčka „ VĚŘÍM SI“ optimista nebojácný zábavný pomáhá ohleduplný přátelský nechlubí se stojí si za svým otevřený všude se cítí dobře…

ČLOVĚK SEBEJISTÝ X VYCHLOUBAVÝ Je rozdíl mezi chováním sebejistým a vychloubavým? Jaký Člověk sebejistý ví, co dokáže, ale nemluví o tom. Důvěřuje sobě i ostatním. Dokáže pracovat ve skupině. Člověk vychloubačný na sebe strhává pozornost, vytahuje se, vychloubá se a často nemá proč. Často také ponižuje ostatní.

DOSPÍVAJÍCÍ A SEBEDŮVĚRA Je pro dospívajícího sebedůvěra důležitá? “ZDRAVÁ“ SEBEDŮVĚRA JE VELMI DŮLEŽITÁ ! zdravě riskovat nepodceňovat se povzbuzení (od rodičů, kamarádů…) Věří si někteří lidé neustále? NE ! NIKDO SI NEVĚŘÍ NEUSTÁLE. KAŽDÝ PROŽÍVÁ ÚSPĚCHY ALE I NEÚSPĚCHY. ČÍM VÍCE SI VĚŘÍŠ, TÍM LEPŠÍCH VÝSLEDKŮ DOSÁHNEŠ.

TŘÍNOŽKA SEBEDŮVĚRY ROZVOJ DOVEDNOSTÍ osvojení si dovedností pro nějakou činnost 2. RESPEKTOVÁNÍ SEBE A DRUHÝCH být si jistý sám sebou vážit si ostatních 3. ZODPOVĚDNÉ CHOVÁNÍ chování, které má kladné důsledky pro sebe i ostatní MŮŽEŠ JEDNU NOŽKU OPOMINOUT? PROČ?

OTÁZKY A ÚKOLY ÚKOLY: Vyjmenuj některé dovednosti svých spolužáků Vyjmenuj některé své dovednosti Uveď způsoby, jakými lidé vyjadřují respekt k sobě i k druhým Vyjmenuj způsoby odpovědného chování OTÁZKY: Jak můžeme budovat vlastní sebedůvěru? Jak můžeme pomoci budovat sebedůvěru druhých? Jak nám sebedůvěru mohou pomoci budovat kamarádi a rodina?

CITACE www.office.microsoft.com PHDR. JANA STARÁ. PŘIPRAVENI PRO ŽIVOT: BUDOVÁNÍ SEBEDŮVĚRY. 1.vydání. Praha: Nadační fond LIONS QUEST ČR, 2006.