Náklo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Svatý Václav – místa a památky spojené s jeho jménem
Advertisements

1042 obyvatel MŠ, ZŠ, ZUŠ Zdravotní středisko s komplexní péčí Lékárna Pošta TJ Sokol JSDH Farní kostel a pastorační centrum Mateřské centrum.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor seznamuje žáky s pověstí o vzniku názvu vesnice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místní pověstí o kostele Povýšení.
Obec Pavlice.
Mateřská škola u Bílého králíka, s. r. o
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:15.
Olomouc.
Caine - Slon Bojíte se, že jste opravdu vznikli z opice? Nevadí! U nás na faře je dost místa pro všechny! Bojíte se, že jste opravdu vznikli z opice?
PSYCHICKÉ STAVY.
Jarní prázdniny ve školní družině
1. Eagle Eyes Běž tudy Throw granade Pozor !! Zde bude velký odpor !! Někdo se možná ukáže Sniper Park Search Bomb Tudy ne !!!
ROMÁNSKÁ KULTURA ARCHITEKTURA.
Proč psi někdy napadnou svého pána aneb – jak jsme zdegenerovali vlky aneb – jak člověk, komik této planety, utváří přírodu k obrazu svému.
Obec, kde žiji Vesnice.
Starý Jičín 8.června Zde je realizován projekt CZ.1.07/1.1.07/ „Kritické myšlení jako nástroj formování osobnosti.
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
Co je to smíšený pocit? Když se vám tchýně zabije ve vašem úplně novém autě.
Nedočkavý šéf sleduje hodinky... Už nevěří, že jeho nejlepší pracovník dorazí včas, aby dokončil jednu důležitou zprávu nutnou pro schůzi, která za chvíli.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místem v našem nejbližším okolí,
Žákovská prezentace Školní dílo
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová VY_32_INOVACE_19_ Český jazyk – čtení 2.ročník – vytvoření a ověření.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Nejlepší historka z rybolovu všech dob!. Mnohé rybářské historky jsou tak trochu těžko uvěřitelné, ale tenhle člověk má fotky jako důkaz... Slyšel jsem.
„Opravdový přítel je ten, kdo ti nabídne ruku a dotkne se tvého srdce“
města vesnice  méně domů  méně obyvatel  Je obklopena přírodou, lesama, polema a loukama.  co bývá ve vesnici?  škola  obecní úřad  kostel  menší.
Zájmena Mgr. Renata Nogolová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_334_Zájmena AUTOR: Mgr. Šárka Kubáčková ROČNÍK, DATUM: 7.,
1. Stojíme v bázni před tvou tváří, Pane, znaveni vládou hříchu, tíhou vin. Přešli jsme sliby kdysi tobě dané a ruce dávno složili jsme v klín. Zmizela.
Duchovní je obecné označení osoby, která je prostředníkem mezi věřícími a Bohem (což ovšem neznamená, že kontakt s Bohem nemohou věřící navázat přímo,
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Český jazyk 3.třída Tátova sbírka-práce s textem
Vítejte na farmě KLIKEJ!
VÍTE, KDE BYLO NEJVÍCE ALKOHOLIKŮ. NA TITANIKU
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_12_INOVACE_23_ČS TEMA: SPOLEČNOST PO TŘICETILETÉ.
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Anotace: informace navíc Autor: Mgr. Eva Palovská,2011 Ověření ve vyuce: ,
Jeskynní malby VY_32_INOVACE_D Šablona. Vytvořila: Mgr. Zuzana Medveďová Datum: září 2011 Určeno pro: 6. ročník Člověk a společnost, dějepis, pravěk.
Projekt - Místo, kde žiji. 2. ročník ZŠ Bezno ZŠ VY_32_INOVACE_08 Napiš své jméno a třídu.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Život ve středověku Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková.
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Zjednodušený nákres naší republiky s většími městy :
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
VY_32_INOVACE_13_Český jazyk pro 7. ročník_Určování větných členů
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_14 Domov, vlast
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Nedočkavý šéf sleduje hodinky...
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Téma (název prezentace)
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Vtipy na téma SKLERÓZA
9.Vrcholný a pozdní středověk
Druh učebního materiálu
Zájmena.
Chci vám říci - DĚKUJI !.
Oktáva c1, d1, e1.
Tajemství internetu Minule jsme si společně ukázali karty jednotlivých zařízení a říkali jsme si, že některá z nich se umí připojit na internet. Vzpomenete.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy
Nedočkavý šéf sleduje hodinky...
Transkript prezentace:

Náklo

K Náklu patří ještě 2 další vesnice Lhota nad Moravou a Mezice. Je tu ZŠ i MŠ, obchod, zdravotní středisko, … ,

Znak Nákla

Stará škola v Nákle stávala původně na farském dvoře Stará škola v Nákle stávala původně na farském dvoře. Podle jedné z pověstí se zde zjevovalo před mnoha lety podivné, divoce dupající zvíře. Přízrak shazoval ze zdí obrazy, rozbíjel okna. Dveře se tu samy od sebe otvíraly, ozývali se lidské hlasy i zvířecí zvuky. Nejhorší to bývalo ve starém sklepě pod tehdejším ovčínem. Klid nastal, až když lidé sklep zasypali a vchod k němu zazdili. Na místě farního domu stával kdysi i poplužní dvůr pánů z Hradiska. Zde se zjevoval duch tamního majitele. A strašilo i na faře. Po chodbách a schodech se kutálela ohnivá bečka, vycházelo z ní jasné světlo. nakonec vždy zmizela v zahradě, kde stával kostel. Býval tam kopeček a pod ním hluboké podzemní chodby. Nikdo však nevěděl, kam vedou. Z jejich nitra vycházely podivné zvuky, proto tam raději nikdo nechodil. Občas vyjížděl z farského dvora kočár bez koní, na kozlíku seděl kočí, jemuž z rukou a hlavy šlehaly jasné plameny. Někdy ho ovšem na kozlíku zastoupil kostlivec. Celý pozemek dokazuje, že se zde dělo něco temného a děsivého. Pověst O Nákle.

Žije v Nákle 1000 obyvatel? Ano Ne Ano Ne Je v Nákle kostel?

Toto je špatná odpověď  Zpět

Toto je správná odpověď  Zpět