Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz."— Transkript prezentace:

1 Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz

2 Znáte slavné osobnosti, které žily v okolí vaší obce?

3 Slavné osobnosti v okolí Dobříše Karel Čapek – spisovatel Karel Čapek – spisovatel Stará huť Stará huť Antonín Dvořák – hudební skladatel Antonín Dvořák – hudební skladatel Vysoká u Příbrami

4 Jaká jsou u vás v obci kulturní střediska? Kino Kino Divadlo Divadlo Galerie Galerie Kulturní dům Kulturní dům Muzeum Muzeum

5 Co máte raději divadlo nebo kino? A proč?

6 Co víte o minulosti své obce? Požádejte své rodiče nebo prarodiče, aby vám vyprávěli pověst o vaší obci. Požádejte své rodiče nebo prarodiče, aby vám vyprávěli pověst o vaší obci. Kroniky jsou knihy, které popisují skutečné události, které se staly na území vaší obce. Kroniky jsou knihy, které popisují skutečné události, které se staly na území vaší obce.

7 Dobříšské památky Zámek Dobříš Zámek Dobříš Kostel Nejsvětější trojice Kostel Nejsvětější trojice

8 Kostel Povýšení Kostel Povýšení sv. Kříže Vargač Vargač

9 Socha sv. Šebestiána postavena na památku morové epidemie. Socha sv. Šebestiána postavena na památku morové epidemie.

10 Každá obec má také svůj znak, víte jaký znak má město nebo vesnice, kde bydlíte?

11 Znak města Dobříš

12 Úkol Přečtěte si pověst o vaší obci a převyprávějte jí svým kamarádům ve škole. Přečtěte si pověst o vaší obci a převyprávějte jí svým kamarádům ve škole.

13 Zdroje www.mestodobris.cz www.mestodobris.cz


Stáhnout ppt "Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google