Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:15.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:15."— Transkript prezentace:

1 Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:15. 11. 2012 Ročník (obor):1. – 3. ročník Tematická oblast:Získávání informací z textu Předmět:Český jazyk a literatura Anotace:prostřednictvím textů spojených s každodenním životem žáci procvičují svou čtenářskou gramotnost Šablona číslo materiálu I/2 I/2-1-12

2 Získávání informací z textu Domovní řád www.office.microsoft.cz

3 Uvedení do situace Nastěhoval jste se do paneláku. Jako novému nájemníkovi vám bylo sděleno, že musíte dodržovat domovní řád. www.office.microsoft.cz

4 Práce s textem Zjistil jste si, že domovní řád visí za vchodovými dveřmi ve vestibulu domu. Čtěte pozorně. Pamatujete si vše podstatné? www.office.microsoft.cz

5 1. Označte křížkem správnou odpověď. a)Domovní řád musí dodržovat pouze vlastníci bytu, nájemníci ne. b)Domovní řád musí dodržovat vlastníci bytu i nájemníci či podnájemníci. c)Domovní řád je závazný pro všechny obyvatele domu.

6 2. Označte křížkem správnou odpověď. a)Obyvatelé domu nesmí své sousedy obtěžovat nadměrným hlukem. b)Obyvatelé domu nejsou nikdy hluční, protože stěny bytů jsou odhlučněné. c)Obyvatelé domu nemusí brát na nikoho ohled ve smyslu hlučnosti.

7 3. Označte křížkem správnou odpověď. a)Noční klid v domě trvá od 22:00 do 8:00 hodin celý týden. b)Noční klid v domě není domovním řádem stanoven. c)Noční klid trvá od 22:00 do 6:00, v sobotu, v neděli, ve svátcích je prodloužen do 8:00 hodin.

8 4. Z uvedených možností označte křížkem ty, které ruší noční klid. a)hudební nástroje b)chůze po schodech c)zpěv d)hlučná návštěva e)ztlumená televize f)vysavač g) pračka h) rotoped i) štěkot j) vytí k) pláč dítěte l) surfování na internetu

9 5. Křížkem označte správnou odpověď. a)Majitel bytu odpovídá za nájemníky bytu, návštěvu, zvířata v bytě žijící jen, když je právě v bytě. b)Majitel bytu odpovídá za nájemníky bytu, návštěvu, zvířata v bytě žijící, i když v bytě zrovna není. c)Majitel bytu neodpovídá za nájemníky bytu, návštěvu, zvířata v bytě žijící.

10 6. Křížkem označte nesprávnou odpověď. a)Ve společných prostorách domu není omezeno kouření, pití alkoholu, užívání omamných a psychotropních látek. b)Ve společných prostorách domu je zakázáno kouření, pití alkoholu, užívání omamných a psychotropních látek. c)Ve společných prostorách domu se může kouřit, pít alkohol, užívat omamné a psychotropní látky.

11 7. Označte křížkem správnou odpověď. a)O pořádek a čistotu v bytě se stará úklidová služba. b)O pořádek a čistotu v bytě se starají vlastníci i nájemníci bytu. c)O pořádek a čistotu v bytě se nájemníci starat nemusí.

12 8. Označte křížkem správnou odpověď. a)Při vynášení běžného bytového odpadu vytratíte na společném schodišti reklamní leták. Nejste povinen ho zvednout a odnést. b)Při vynášení běžného bytového odpadu vytratíte na společném schodišti reklamní leták. Jste povinen ho zvednout a odnést. a)Při vynášení běžného bytového odpadu vytratíte na společném schodišti reklamní leták. Necháte ho ležet. Úklidová služba ho v pondělí uklidí.

13 Výsledky Správné odpovědi: 1. b,c 2. a 3. c 4. a,c,d,f,g,i, j, k 5. b 6. a, c 7. b 8. b Za každou správnou odpověď, si připište 1bod. Vaše skóre: 17 – 14 bodů Supééér!!! 13 – 8 body Jde to!!! 7 – 0 bodů Čtěte ještě jednou!!!

14 Zdroje http://www.kladno-ustecka.cz/soubory www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:15."

Podobné prezentace


Reklamy Google