Úvod do technologie silniční nákladní dopravy a základní legislativa Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy - cvičení Ing. František Lachnit,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Advertisements

Ing. Milan Balcer oddělení obnovitelných zdrojů energie Energetická legislativa Novela vyhlášky č. 194/2007 Sb.
[ 1 ] RNDr. Pavla Coufalová Symposium Strategie servisní podpory zdravotnických pracovišť, Praha, © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Mezinárodní silniční doprava Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy Ing. František.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
5. Klíčové kompetence a základní dovednosti Stanoviska sociálních partnerů.
VY_32_INOVACE_AUT1_11 Kategorie a druhy motorových vozidel.
Bezpečnostní opatření Policie ČR se Státní plavební správou „VODA 2016“
Odvětví pojištění - přehled Petr Mrkývka. Odvětví pojištění Odvětví životních pojištění Odvětví neživotních pojištění viz příloha zákona o pojišťovnictví.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Silniční doprava a dopravní politika Ekologické aspekty silniční nákladní dopravy Předmět:
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
EKONOMIKA MAJETKOVÉ DANĚ DAŇ SILNIČNÍ. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Změny ve smluvních vztazích s dopravci Ing. Petr Šlachta Setkání s dopravci, Praha
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Zákon č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví Ústí nad Labem 2/2008 Ing. Jaromír Vachta.
ZÁKLADNÍ POJMY I. Pozemní komunikace - dopravní cesta určena k užití silničními a jinými vozidly a chodci Dálnice a silnice pro motorová vozidla -pozemní.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
1 Katedra vozidel a pozemní dopravy tématika pro vypisování bakalářských prací.
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
K problematice schvalování drážních vozidel
Spotřební a energetické daně
Bezpečnost silniční a železniční dopravy
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Zákonná úprava užívání osobních přepravníků (Segway)
Pojem přeměna obchodní společnosti
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Správa sociálního zabezpečení
Výpočet brzdné dráhy vozidla a pohyb ve směrovém oblouku Předmět: Teorie dopravy - cvičení Ing. František Lachnit, Ph.D.
Úvod do dopravy a přepravy
Mezinárodní právo a jeho vliv
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Historické milníky EU Monika Matysová.
o ochraně zvířat během přepravy a souvisejících činností …
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
POVINNÁ VÝBAVA SILNIČNÍCH VOZIDEL
Porada vedoucích Úřadů územního plánovaní
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Název projektu: Moderní škola
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Systémy řízení silniční dopravy
Pohyb dopravního proudu, výpočty základních charakteristik Předmět: Teorie dopravy - cvičení Ing. František Lachnit, Ph.D.
Majetkové daně – motorová vozidla Michal Radvan
Přehled nejdůležitějších novinek
Spotřební a energetické daně
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Oblasti pro vypisování BP
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
Zařízení služeb provozované SŽDC a jí poskytované služby
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
EVROPSKÁ UNIE.
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb.
Novela vyhlášky MDS č. 108/1997 Sb.
Ing. Pavlína Tomková Odbor drážní a vodní dopravy
Změna rozsahu definice elektrozařízení
Zákoník práce 2 – Vznik a zánik pracovního poměru
Systém odměňování výkonu
Odbor dopravy - Bc. Petr Fehér
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Transkript prezentace:

Úvod do technologie silniční nákladní dopravy a základní legislativa Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy - cvičení Ing. František Lachnit, Ph.D.

Doprava je cílevědomý proces přemísťování osob, zvířat, předmětů nebo zpráv s použitím dopravních prostředku po dopravní cestě.

Technická základna silniční nákladní dopravy: a) dopravní prostředky b) dopravní cesta – komunikace c) dopravní zařízení – stavby – budovy

Legislativa Zdroje: http://aplikace.mvcr.cz/sbirka-zakonu/

Aktuální znění zákonů a vyhlášek http://portal.gov.cz/app/zakony/?path=/portal/obcan/

Předpisy a nařízení EU Směrnice rok/číslo Nařízení číslo/rok http://europa.eu/eu-law/legislation/index_cs.htm

Předpisy EHK OSN (ve slovenštině) http://www.telecom.gov.sk/externe/ehk/ehkmain.htm

Hlavní legislativní předpisy pro silniční dopravu Silniční doprava Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (zákon o silničním provozu) Zákon č. 247/2000 Sb.,o získávání a zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel Zákon č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě Zákon č. 56/2001 Sb. o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích Vyhláška č. 243/2001 Sb. o registraci vozidel Vyhláška č. 302/2001 Sb. o technických prohlídkách a měření emisí vozidel Vyhláška č. 341/2002 Sb. o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích

Pozemní komunikace Zákon č. 13/1997 Sb Pozemní komunikace Zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích Vyhláška č. 527/2006 Sb. ze dne 24. listopadu 2006 o užívání zpoplatněných pozemních komunikací a o změně vyhlášky Ministerstva dopravy a spojů č. 104/1997 Sb., kterou se provádí zákon o pozemních komunikacích Vyhláška MDS č. 104/1997 Sb., kterou se provádí zákon o pozemních komunikacích Nařízení vlády č. 484/2006 Sb., o výši časových poplatků a o výši sazeb mýtného za užívání určených pozemních komunikací

Silniční nákladní doprava Úmluva o přepravní smlouvě v mezinárodní silniční nákladní dopravě (CMR) 11/1975 Dodatkový protokol CMR Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 561/2006 o harmonizaci některých předpisů v sociální oblasti týkajících se silniční dopravy, o změně nařízení Rady (EHS) č. 3821/85 a (ES) č. 2135/98 a o zrušení nařízení Rady (EHS) č. 3820/85 Nařízení Rady (EHS) č. 3821/85 o záznamovém zařízení v silniční dopravě Evropská dohoda o práci osádek vozidel v mezinárodní silniční dopravě AETR - (62/2010 Sb.m.s) Evropská dohoda o práci osádek vozidel v mezinárodní silniční dopravě AETR - (82/2010 Sb.m.s) Vyhláška č. 522/2006 Sb., o státním odborném dozoru a kontrolách v silniční dopravě Sdělení Ministerstva zahraničních věcí č. 8/2013 Sb.m.s. o vyhlášení přijetí změn a doplňků Přílohy A Přílohy B – Evropské dohody o mezinárodní silniční přepravě nebezpečných věcí (ADR 2013)