Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Rozpočty a kalkulace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Zvláštní případy při účtování materiálových zásob.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_2_10.
zpracovaný v rámci projektu
Číslo-název šablony klíčové aktivity
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Mzdová agenda.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Pohledávky.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Dlouhodobý majetek.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek – odpisy (2. část) Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Materiálové zásoby evidence a oceňování.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_2_12.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Podnikatel – fyzická osoba.
Účetní zápisy, účetní knihy, kontrola v účetnictví
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Zboží.
DEP 507. Co zvážit před zahájením výuky? Výběr metod výuky bude ovlivněn: věkem studentů vědomostmi z ekonomických předmětů z 1. ročníku (zejména z ekonomiky)
Metoda standardních nákladů a výnosů a analýza odchylek
Financování stavební zakázky
Kalkulační třídění nákladů Technická univerzita v Liberci
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_2_11.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_2_07.
Vnitropodnikové směrnice
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_2_05.
Právní úprava účetnictví
Úvod do podnikových financí
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_2_01.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Náklady a výnosy.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_2_04.
Výkazy pro měření a řízení zisku
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Cenné papíry.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závěrka ve fiktivní firmě.
2. téma 1MU305, 211 – Manažerské účetnictví I.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_243.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Dlouhodobý majetek.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Ekonomická stránka činnosti podniku Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Měsíční uzávěrka ve fiktivní firmě.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Účtování materiálových zásob.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závazky.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_269.
zpracovaný v rámci projektu
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Účtárna ve fiktivní firmě.
Kalkulace nákladů.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_2_06.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_2_02.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_295.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Rozvaha, změny rozvahových stavů, účet.
Oceňování DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Jak chápeme kalkulační systém
Didaktický rozbor vybraných okruhů učiva Kurz DEP 507.
Členění nákladů v nákladovém účetnictví
Autor: Ing.Holenda Jiří
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_2_13.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Úvod do podnikových financí
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_296.
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1151Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Kalkulace - učitel.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Vnitropodnikové účetnictví. Finanční účetnictví Normativně upraveno Sleduje aktiva, pasiva, náklady a výnosy účetní jednotky za celek Poskytuje souhrnné.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Podnikohospodářské techniky postupu
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Digitální učební materiál
ÚČTOVÁNÍ VÝROBKŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Transkript prezentace:

Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Rozpočty a kalkulace

CZ.1.07/1.5.00/34.0266 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_ZiJ_UCS_4EL_13 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0266 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_ZiJ_UCS_4EL_13 Autor Ing. Jiří Žídek Tematický celek Rozpočty a kalkulace Ročník 4. Datum tvorby 10. 7. 2013 Anotace Prezentace slouží jako podpora při výuce v předmětu Seminář z účetnictví. Metodický pokyn Prezentace slouží jako podpora při výuce s použitím projektoru nebo programu typu Master Eye.

Manažerské účetnictví Manažerské účetnictví sleduje hospodaření uvnitř podniku podle jednotlivých vnitropodnikových útvarů a v jejich rámci podle jednotlivých výkonů. Složkami manažerského účetnictví jsou: Rozpočetnictví Kalkulace Vnitropodnikové účetnictví

Hospodářská střediska Pro sledování nákladů a výkonů podniku se zpravidla rozděluje evidence podniku na jednotlivé vnitropodnikové útvary – hospodářská střediska. Hospodářské středisko je relativně samostatně hospodařící vnitropodnikový útvar, který sleduje své náklady, výnosy a hospodářský výsledek.

Členění nákladů a výnosů Pro účely sestavení rozpočtů a kalkulací dělíme náklady na přímé (jednicové) – dají se přímo a přesně stanovit na jednotku výkonu nebo kalkulační jednici nepřímé (režijní) – společné náklady, které slouží zajištění výrobního programu.

Přímé náklady Mezi přímé náklady patří: Přímý materiál Přímé mzdy Ostatní přímé náklady Jsou stanoveny technicko-hospodářskými normami.

Nepřímé (režijní) náklady Mezi nepřímé náklady patří například: Spotřeba režijního materiálu Režijní mzdy Odpisy Opravy a udržování Cestovné

Rozpočty hospodářských středisek Pro každé hospodářské středisko se sestavuje rozpočet, ve kterém se stanoví předpokládané náklady a ocení jeho výkony. Rozpočty se sestavují na konkrétní časové období, například na měsíc, čtvrtletí nebo rok.

Rozpočty hospodářských středisek Přímé náklady se stanoví z technicko-hospodářských norem a plánovaného objemu výroby. Nepřímé náklady nemají přímý vztah k objemu výroby, proto je jejich výpočet obtížnější. Používají se různé ekonomicko-statistické výpočty. Výkony se rozpočtují podle plánovaného objemu výroby a vnitropodnikových cen.

Kalkulace Kalkulace je předběžné stanovení nebo následné zjištění nákladů a ceny na kalkulační jednici. Kalkulační jednice je výkon, který je přesně obsahově vymezen, např. 1 000 ks šroubů, 1 hodina práce, 1 litr mléka

Kalkulace Kalkulace z hlediska času dělíme na: Předběžnou – před zahájením činnosti nebo na začátku období. Náklady jsou předpokládané. Výslednou – po provedení výkonu nebo po skončení účetního období.

Použité zdroje PAVEL ŠTOHL. Učebnice účetnictví 3. díl. Nakladatelství Štohl Pavel Ing. – vzdělávací středisko Znojmo. Rok vydání 2012. ISBN 978-80-87237-48-9