Autor: Mgr. Yvetta Kałužová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Milan Babický Štěpán Barák
Advertisements

Kandidátské země do EU Chorvatsko Turecko Makedonie Island.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.15 •SOU Obořiště •Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník •Číslo klíčové aktivity:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_242_Členské státy EU AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
UBYTOVACÍ ZA Ř ÍZENÍ Zpracovala: Bc. Eva Cejnková pro předmět HOP.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Kategorizace a klasifikace ubytovacích zařízení
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H4A, 4ročník
Asociace hotelů a restaurací
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Materiálně technické předpoklady
Klára Tomsová, Kateřina Jacinová
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Ubytovací zařízení Střední odborná škola Otrokovice
Ekonomika pivovarského průmyslu
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Rozdělení pozemních staveb do typologických skupin
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Podnik Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Síť podniků stravovacích zařízení. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.
Evropa - obyvatelstvo, EU Tercie Řešení úkol.
STŘEDNÍ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU, SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ 12, ČESKÉ BUDĚJOVICE Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_06 Autor: Marcela Holíková Anotace: Sada materiálů slouží k úvodu učiva o Evropě a EU. ZEMĚPIS - EU.
Rozdělení odbytových středisek
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Společenská výchova – Zásady chování v ubytovacích zařízeních
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Venkovská turistika 2017 Spolupráce SVTA a ATIC.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Právní úprava cestovného ruchu v ČR
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Formy lázeňských pobytů a lázeňské péče
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb
Bankovnictví Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Ubytovací zařízení Ztz 1.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
SLUŽBY CESTOVNÍHO RUCHU
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Příjmové daně – jeden nebo dva zákony? Dny práva 2016
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Yvetta Kałužová Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení VY_INOVACE_Kaluzova_13-3-06-Základní pojmy - opakování Autor: Mgr. Yvetta Kałužová . Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky

Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení Základní pojmy - opakování

Anotace opakování základních pojmů z hotelové klasifikace

Základní pojmy Charakterizujte pojem klasifikace zařazení ubytovacích zařízení dle určitých kritérií do kategorií a tříd Charakterizujte pojem kategorie označování a zařazování ubytovacích zařízení podle druhu Charakterizujte pojem třída zařazování ubytovacích zařízení podle vybavení, úrovně a druhu poskytovaných služeb

Základní pojmy Hotel ubytovací zařízení s nejméně 10 pokoji pro hosty vybavené pro poskytování přechodného ubytování a služeb s tím spojených (zejména stravovací), člení se do pěti tříd Motel člení se do čtyř tříd, zařízení se nachází v blízkosti pozemních komunikací s možností parkování, recepce a restaurace může být mimo ubytovací část Botel ubytovací zařízení umístěné v trvale zakotvené osobní lodi, člení se do čtyř tříd

Základní pojmy Penzion ubytovací zařízení s nejméně 5 a maximálně 20 pokoji pro hosty, s omezeným rozsahem společenských a doplňkových služeb (absence restaurace), člení se do čtyř tříd Garni hotel ubytovací zařízení s nejméně 10 pokoji pro hosty vybavené pro poskytování přechodného ubytování a má vybavení jen pro omezený rozsah stravování (nejméně snídaně), člení se do čtyř tříd Depadence vedlejší budova ubytovacího zařízení bez vlastní recepce, organizačně související s hlavním ubytovacím zařízením, které pro dependance zajišťuje plný rozsah služeb a není vzdáleno více než 500 m

Economy Standard Základní pojmy Označení 5 hvězdičkami nazýváme Luxury

Základní pojmy Česká republika, Německo, Maďarsko a Rakousko se dohodly na společné klasifikaci pod hlavičkou Hotelstars Union Společná hotelová klasifikace se u nás používá od roku 2010

Základní pojmy Vyjmenujte státy, které v současné době praktikují stejné zásady hotelové klasifikace Německo, Rakousko, Švédsko, ČR, Maďarsko, Švýcarsko, Nizozemí, Lucembursko a pobaltské země- Litva, Lotyšsko a Estonsko, Malta, Belgie, Řecko

Zdroje SMETANA, František; KRÁTKÁ, Eva. Podnikání v hotelnictví a gastronomii. Praha: Fortuna, 2009, ISBN 978-80-7373-054-3. UNIHOST. Klasifikace hotelů [online]. [cit. 2.12.2013]. Dostupný na WWW: http://www.unihostostrava.cz/ AUTOR NEUVEDEN. Hotelstars union [online]. [cit. 2.12.2013]. Dostupný na WWW: http://www.hotelstars.cz// AUTOR NEUVEDEN. Expo kongres hotel [online]. [cit. 2.12.2013]. Dostupný na WWW: http://www.expohotelbudapest.com