Investiční strategie největších světových správců majetku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Činnost Investiční kapitálové společnosti Komerční banky v Pelhřimově.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Základy financí1 Aktuální finanční trendy. Základy financí2 Globální megatrendy Globalizace Demografický vývoj Klimatické změny Energie.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_05 Název materiáluAkcie AutorMgr.
Jan Bureš Euro, nejist á budoucnost záleží i na n á s Jan Bureš, Hlavní ekonom, Poštovní spořiteln a.
Ekonomika organizací Pracovní výkon a jeho odměňování.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_07 Název materiáluPodílové.
Vyplatí se nám bankovní unie ? Jan Bureš, hlavní ekonom Era /CSOB.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Téma 1. Charakteristika finančního řízení 1. Cíle finančního řízení 2. Hlavní oblasti finančního managementu 3. Finanční rozhodování podniku 4. Finanční.
Ing. Petr Bačík, Ph.D..  Pohledávky za upsaný vlastní kapitál  Stálá aktiva  dlouhodobý nehmotný majetek  dlouhodobý hmotný majetek  dlouhodobý.
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
Hodnocení finanční situace obce MKR SURO Finanční analýza Rozbor minulého hospodaření  odhalení pozitivních a negativních faktorů, které hospodaření.
Hospodářský proces Hospodářský proces. Hospodářský proces Hospodářský proces rozdělujeme na následující fáze: a) výroba b) rozdělování a přerozdělování.
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
Obchod, trh Základy hospodaření.
Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD.
Financování činnosti korporací
Rozpočtový deficit Veřejná ekonomika 2.
TNH 2 – 1. seminář Finanční trh a peníze
Autor: Ing. Alice Horáčková
Tematicky zaměřený kulatý stůl
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
Digitální učební materiál
Podpora v nezaměstnanosti
Místní rozpočtové jednotky
Aktuální možnosti přímých zahraničních investic v Indii
Malé a střední podnikání
IAS 17 Leasingy.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Průběžná informační povinnost emitenta kotovaných cenných papírů
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Příjmy z kapitálového majetku
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
5. Technická analýza Odvozuje budoucí pohyb kursu od jeho minulého vývoje Fundamentální analýza vytyčuje v prognóze koridor očekávaného pohybu kursu.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
IAS 36 Snížení hodnoty aktiv.
Vysoká škola technická a ekonomická
Financování činnosti korporací
Jedno-indexový model a určení podílů cenných papírů v portfoliu
Indexy kapitálových trhů
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Strategie na různých trzích
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Hospodářská politika - cíle, nástroje a nositelé TNH 2 (S-4)
VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE:
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
Zdroje financování majetku - PASIVA
Finanční trh a peníze TNH 2 (S-5)
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Základy účetnictví změny rozvahových položek
ŘÍZENÁ PORTFOLIA– PRO KLIENTY ČR CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s.
potenciál úspor KSE v období dle cílů EU
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
ČVUT, Fakulta stavební | 126MSFN - Český stavební trh
5. Tematický celek - Krátkodobý finanční majetek
SITUACE NA TRHU PRÁCE JIŘÍ KOLÁŘ,
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-8)
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
Transkript prezentace:

Investiční strategie největších světových správců majetku Petr Žabža Praha, 30. květen 2017

Agenda dnešního online webináře „Investiční strategie největších světových správců majetku“ Fundamentální vs. technická analýza „Top down” a „Bottom up” strategie „Buy and hold” strategie „Market timing” strategie „Value oriented” strategie „Growth oriented” strategie Literatura k dalšímu studiu

Vybrané typy investičních strategií

„Technická vs. Fundamentální“ analýza Hospodářské ukazatele vs. cenový vývoj daného aktiva „Fundamentální analýza“ – analýza a investiční metoda, založená na pečlivém zhodnocení všech faktorů, které ovlivňují výkon dané investice. V případě akcie to znamená pečlivé studium všech finančních a hospodářských ukazatelů dané společnosti. Součástí však může být také setkání s managementem firmy, zaměstnanci, dodavateli, klienty či konkurenty „Technická analýza“ – založená na výběru investičního instrumentu v závislosti na předchozím cenovém vývoji a cenových formacích, které nastaly v minulosti a (mohou) tak indikovat budoucí cenový vývoj. Ideální je kombinace jak fundamentální, tak technické analýzy! Zdroj: internet + vlastní zkušenosti přednášejícího. Vztahuje se zejména na investory do přímých pozic v akciích či dluhopisech, ale má obecnou platnost.

„Technická vs. Fundamentální“ analýza Technická analýza Kroky fundamentální analýzy Analýza ekonomické situace Analýza sektoru Analýza finančních výkazů Analýza současné valuace (ohodnocení) Zdroj: internet + vlastní zkušenosti přednášejícího. Vztahuje se zejména na investory do přímých pozic v akciích či dluhopisech, ale má obecnou platnost.

„Top down“ / „Bottom up“ strategie „Velká témata“ vs. „Jednotlivé investiční příležitosti“ „Top down“ investiční strategie – založená na výběru aktiv na základě „velkých témat“. Například: domnívá-li se manažer, že ekonomika prudce poroste, bude nakupovat široké portfolio akciových titulů. Nebo může nakupovat tituly pouze v jednom konkrétním odvětví, kde čeká nadprůměrný růst v porovnání se zbytkem celého trhu. „Bottom up investiční strategie“ – založená na výběru jednotlivých titulů a jejich relativní atraktivnosti, bez ohledu na dění v celé ekonomice nebo v daném sektoru. Výhodou této strategie je kvalitní a hluboká analýza jednotlivých společností. Nevýhodou pak situace, kdy široký pokles trhů dokáže stáhnout k propadu i ty nejsilnější a nejrobustnější investice. Zdroj: internet + vlastní zkušenosti přednášejícího. Vztahuje se zejména na investory do přímých pozic v akciích či dluhopisech, ale má obecnou platnost.

„Buy and hold“ strategie Investiční strategie typu „nakup a drž“ Pasivní strategie Cenné papíry jsou do portfolia zařazovány na základě jejich dlouhodobého růstového potenciálu (strategie platná zejména pro akcie) Pokud se fundamentální situace společnosti nezmění, akcie v portfoliu zůstává i navzdory cenové volatilitě. Jakmile se fundament společnosti změní, akcie se okamžitě prodává. Cílem „buy and hold“ není zůstávat s akcií navždy, ale pouze do okamžiku, do kdy je to účelné! Zdroj: internet + vlastní zkušenosti přednášejícího. Vztahuje se zejména na investory do přímých pozic v akciích či dluhopisech, ale má obecnou platnost.

„Market timing“ strategie Investiční strategie, kde investor využívá volatility trhů Aktivní, současně však relativně krátkodobá strategie Cílem je profitovat na krátkodobých cenových výkyvech dané akcie Kontrariánská strategie = modifikace M-T strategie. Daný investor na trhu sleduje a aktivně vyhledává signály, reflektující překoupený či naopak přeprodaný stav trhu – následně pak zaujímá opačnou obchodní pozici proti převládajícímu trendu. „Short-selling“ strategie = modifikace M-T strategie. Prodej půjčeného aktiva a spekulace na budoucí pokles jeho ceny (a následné dokoupení za nižší cenu). „Charting“ strategie = modifikace M-T strategie. Snaží se na grafu identifikovat úrovně podpory (support) a odporu (rezistence), kde akcie pravděpodobně bude měnit svůj krátkodobý trend. Zdroj: internet + vlastní zkušenosti přednášejícího. Vztahuje se zejména na investory do přímých pozic v akciích či dluhopisech, ale má obecnou platnost.

„Value oriented“ strategie Investiční strategie, kde investor hledá podhodnocená aktiva Spíše pasivní přístup k investování. Cílem je identifikovat akcie, jejichž vnitřní hodnota je vyšší, než hodnota na trhu resp. na burze. Akcie jsou v rámci této strategie nakupovány s vidinou, že trh v budoucnu docení skutečnou hodnotu akcie a vytlačí její cenu vzhůru. Nejslavnější zastánci a „praktikanti“ – Benjamin Graham a Warren Buffett Zdroj: internet + vlastní zkušenosti přednášejícího. Vztahuje se zejména na investory do přímých pozic v akciích či dluhopisech, ale má obecnou platnost.

„Growth oriented“ strategie Investiční strategie, kde investor hledá aktiva se silným potenciálem růstu Spíše pasivní přístup k investování. Cílem je identifikovat akcie firem, které mají investiční příležitosti potenciálně vydělávající více, než je cena kapitálu dané firmy. Takovéto investiční příležitosti výrazně zvyšují hodnotu firmy. Nezaměňujte „růstovou“ společnost a „růstovou“ akcii! Pro to, aby akcie růstové firmy mohly být současně klasifikovány jako akcie růstové, musí být investiční možnosti reálné, dosažitelné a financovatelné Zdroj: internet + vlastní zkušenosti přednášejícího. Vztahuje se zejména na investory do přímých pozic v akciích či dluhopisech, ale má obecnou platnost.

Literatura k dalšímu studiu …

Právní upozornění Tato prezentace má pouze informační charakter za účelem představení služeb ING Bank N.V., její text není právně závazný, nejedná se o nabídku ke koupi cenných papírů a není závazkem ING Bank N.V. k uzavření jakékoli smlouvy. Tato prezentace není myšlena ani jako právní, investiční nebo účetní poradenství, za tímto účelem je třeba vyhledat nezávislou radu v těchto oblastech. ING Bank se nezavazuje k aktualizaci informací v textu.  Žádná informace v textu nesmí být považována za poskytnutí záruky, příslibu nebo předpovědi. Minulé výnosy nejsou zárukou výnosů budoucích. Za ztrátu, která by mohla čtenáři případně vzniknout použitím informací uvedených v tomto dokumentu, nenese ING Bank N.V. žádnou zodpovědnost. S investováním jsou spojena některá rizika. Hodnota investice může kolísat a není zaručena návratnost investované částky. Upozorňujeme také na možné kolísání výnosů z důvodů výkyvů měnového kurzu. Všechny důležité informace a dokumenty týkající se zmiňovaných fondů, včetně souvisejících rizik, jsou k dispozici na www.ingbank.cz.

Děkujeme za pozornost. INGBank.cz a www.vseoinvestovani.cz @ingbankcz LinkedIn.com/company/ing-bank-ceska-republika/ Facebook.com/ingbankcz YouTube.com/ingbankcr