Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Minulý čas prostý Pravidelná slovesa.
Advertisements

Přítomný čas prostý (5.ročník) Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Označení DUM Pl - DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
VY_32_INOVACE_05_PRESENT SIMPLE Anotace Prezentace sloužící k výkladu a procvičení přítomného času prostého, tvoření otázek, záporu a překlad jednoduchého.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání sloves v přítomném čase prostém ve větách oznamovacích, slovní zásobu tematického okruhu volný.
ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují tvoření otázek v přítomném čase prostém. Procvičují si slovní zásobu tematického okruhu volný čas. Tvoří.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_43.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_422_Přítomný čas prostý 1 AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání sloves v přítomném čase prostém ve větách záporných. Procvičují si slovní zásobu tematického.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Present continuous - questions Anglický jazyk VY_32_INOVACE_370, 19. sada, AJ2 ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání sloves v přítomném.
Škola1. ZŠ T. G. Masaryka Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_69 NázevPresent simple - questions Téma hodinyTvoření otázek v přítomném.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_ INOVACE_06_Přítomný čas prostý AUTOR: Bc. Petra Baťová ROČNÍK, DATUM:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_428_Minulý čas slovesa TO BE AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_423_Přítomný čas prostý 2 AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
Přítomný čas – prostý (6.ročník) Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Sports Anglický jazyk VY_32_INOVACE_371, 19. sada, AJ2 ANOTACE
Present continuous Anglický jazyk VY_32_INOVACE_368, 19. sada, AJ2 ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání sloves v přítomném čase.
Present simple Přítomný čas prostý. Probíhá opakovaně, často, vždycky, nikdy, obvykle, zřídka…. On Saturday, at five o´clock, on my birthday, every day,
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ Jazyk anglický TEMA: Free time – my hobbies.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Ivana Trembulaková ČísloVY_22_INOVACE_2160 NázevPresent simple Téma hodinyPřítomný čas prostý - opakování.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Mgr. Miluše Senetová Datum/období: leden 2014 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Word order Název sady: Project 1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Angličtina pro 2. stupeň Č. DUMu: VY_22_INOVACE_07_SLOVESO CAN.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr Dana Maljuková NÁZEV:VY_32_INOVACE_04A_13_ Daily routines TEMA:Situace ČÍSLO.
VY_32_INOVACE_09 Anglický jazyk 4.tř. Present simple and present continuous. Name:
PRESENT SIMPLE – přítomný čas prostý Autorka: Mgr. Bohumila Navrátilová Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU PENÍZE ŠKOLÁM.
Present simple Přítomný čas prostý. Kladná věta (+) kladnou větu vytvoříme jednoduše, za pomocí tvaru infinitivu slovesa, které chceme použít I drive.
VY_32_INOVACE_20_AJI_ROZVRH HODIN Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace.
Označení DUM Pl - DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Present simple He goes to school every day. She gets up at 6 o´clock.
Present Simple Název školy: ZŠ Karla Klíče Hostinné
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj6_09
VY_32_Inovace_ Present simple - question
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_42_going to Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_73
VY_32_ Present simple - negative Project 1
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: Základní škola Městec Králové
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
AUTOR: Mgr. Linda Tůmová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_AJ_18
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
NÁZEV: VY_32_INOVACE_11 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj89_82
VY_32_INOVACE_Kup_III_01 VOLNÝ ČAS
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Autor: Mgr. Lucie Pospíšilová Datum:
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_31_Volný čas
Present simple Negative +question
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
Present tenses Mgr. Lucia Púčková VY_32_Inovace_19 PL-3
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Marcela Götzová Číslo
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Autor: Mgr. Renata Václavíčková
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transkript prezentace:

Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Škola pro 21. století Autor: Mgr. Miluše Senetová Datum/období: listopad 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3315 Téma sady: Angličtina 5. tř. Název: VY_32_INOVACE_MY_FREE_TIME

Anotace Materiál slouží k výkladu a procvičení přítomného času prostého Snímek 4 uvádí do problematiky (při kliknutí na jména dětí se objeví jejich podobizna a kliknutím na ni odpověď na otázku, co dělají děti ve volném čase – na tomto snímku lze zároveň procvičit popis obličeje dětí), snímky 5, 6 jsou výkladové (gramatika oznamovací věty, odpovědi, otázky), slidy 7-10 procvičují otázku zjišťovací (výběr ze tří možností - kliknutím na správnou odpověď ostatní odpovědi mizí a objeví se obrázek dané činnosti – děti si zároveň upevňují slovní zásobu pro dané sloveso, při kliknutí na špatnou odpověď možnost zmizí a děti mají možnost zodpovědět znovu), na snímku 11 je týdenní rozvrh koníčků Johna a Kate. Kliknutím na vybraný obrázek se dětem objeví gramatiky v 1. os., č.j., v tomto slidu si zopakují i dny v týdnu). Snímky 12 a 13 předpokládají práci s rozvrhem dětí (otázky na aktivity Johna a Kate)– děti si mohou kliknutím na otazník rozvrh připomenout (zpět na sn.11) a šipkou se zase vrací do otázek. Kliknutím na otázku se dětem pak objevuje správná odpověď. V těchto dvou slidech je procvičena problematická 3.os., č. j., a to v otázkách doplňovacích i zjišťovacích Materiál je určen pro žáky 5. ročníku Časová dotace – 20 minut Materiál obsahuje 14 stran a je určen k interaktivní výuce.

My free time (present simple)

What do you do in your free time? Ann? Mark? I go running. I play football. Barbara? Jacob? I read books. I go fishing.

sg. I play You play He She plays It pl. We play You play 3. They play

I play hockey on Fridays. (Já)Hraju hokej v pátek. I don‘t play hockey on Sundays. (Já)Nehraju hokej v neděli. Otázka: Odpověď: Do you play football? Yes, I do. No, I don‘t. Pozor na 3. os., č. j.( he, she, it)!! Does he play football? Yes, he does. No, he doesn‘t.

Yes, I am. Do you play football? Yes, I play. Yes, I do. Yes, she do. Does she read a book? Yes, she does. Yes, she reading.

Yes, he does. Does he play hockey? Yes, he do. Yes, he play. Yes, they does. Do they go running? Yes, they do. Yes, they go.

Yes, we do. Do we go fishing? Yes, we does. Yes, we fishing. Yes, I does. Do I listen to music ? Yes, I listen to music. Yes, I do.

Yes, she dance. Does she dance? Yes, she do. Yes, she does. Yes, they go. Do they go swimming? Yes, they do. Yes, they doing.

What do they do in their free time? Kate John Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday I go running. I go fishing. I play computer games. I go swimming. I play table tennis. I read books. I read books. I play hockey. I go running. I go running. I listen to music. I go shopping. I go shopping. I listen to music.

What does Kate do on Tuesdays? She goes swimming. Does Kate go shopping on Fridays? No, she doesn‘t. What does Kate do on Wednesdays? She plays table tennis. Does Kate go running on Mondays? Yes, she does. What does Kate do on Sundays? She goes shopping.

What does John do on Saturdays? He goes shopping. Does John listen to music on Tuesdays? No, he doesn‘t. What does John do on Thursdays? He plays hockey. Does John go running on Fridays? Yes, he does. What does John do on Mondays? He goes fishing.

Použité zdroje www.microsoft.office.com