Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 www.1zsfm.cz Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 www.1zsfm.cz Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006."— Transkript prezentace:

1 Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 www.1zsfm.cz Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006

2 Vzdělávací obor: Anglický jazyk Ročník : sedmý Autor prezentace: Alice Rucká Název prezentace : Přítomný čas prostý a příslovce četnosti

3 Zdroje informací Hutchinson, T.: Project 3 student´s book, Oxford University Press, 2003 Evans, J. D. V.: Blockbuster student´s book, Express Publishing, 2005

4 Present simple Opakování p ř ítomného č asu prostého

5 Present simple Present simple + Present simple - Present simple ?

6 Present simple + I play the piano. You play basketball. He works in a factory. We read a book. You write a letter. They sing a song.

7 Present simple - I don´t play the piano. You don´t play basketball. He doesn´t work in a factory. We don´t read a book. You don´t write a letter. They don´t sing a song.

8 Present simple ? Do I play the piano? Do you play basketball? Does he work in a factory? Do we read a book? Do you write a letter? Do they sing a song?

9 Adverbs of frequency Příslovce četnosti always never usually often sometimes

10 Adverbs of requency Adverbs of frequency go before the main verb but after the verb to be: Příslovce četnosti předchází hlavnímu slovesu, ale je umístěno za slovesem být: She sometimes wakes up late. He is usually early at home.

11 How often something happens?

12 Put the words in the correct order to make sentences, as in the examples: 1.PLAY OFTEN ON SUNDAYS THEY FOOTBALL 2. LATE IS SHE SOMETIMES 1.They often play football on Sundays. 2. She is sometimes late.

13 Put the words in the correct order 1. USUALLY HE GOES TO ON FRIDAY THE CINEMA. 2. SHE THE BEACH TO ALWAYS GOES IN SUMMER. 3. SOMETIMES HER DOES SHE FRIDAYS ON SHOPPING 4. HE OFTEN RIDES BIKE TO WORK HIS

14 SOLUTION - ŘEŠENÍ 1. He usually goes to the cinema on Fridays. 2. She always goes to the beach in summer. 3. She sometimes does shopping on Fridays. 4. He often rides his bike to work.

15 I usually send e-mails every day. I always go to the playground.

16 Task: write some sentences about yourself (napiš o sobě pár vět) 1. GET UP AT 7 O´ CLOCK. 2. HAVE A SHOWER IN THE MORNING 3. HAVE BREAKFAST IN THE MORNING 4. HAVE LUNCH AT SCHOOL 5. STAY AT SCHOOL UNTIL THE AFTERNOON 6. DO HOMEWORK IN THE AFTERNOON 7. PLAY COMPUTER GAMES IN THE EVENINGS 8. COOK DINNER 9. WATCH TV BEFORE I GO TO BED 10. GO TO BED EARLY

17 Poznámky k prezentaci Hodina je organizována pro skupiny v 7. ročníku, které mají tuto gramatiku zvládnutou již z ročníku pátého a šestého. Zaměřuje se dále na příslovce frekvence a jejich umístění ve větách. Navazuje na slovní zásobu a povzbuzuje k vlastní tvorbě vět při vyprávění o sobě. Časová dotace 1 vyučovací hodina.


Stáhnout ppt "Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 www.1zsfm.cz Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006."

Podobné prezentace


Reklamy Google