Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Renata Václavíčková

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Renata Václavíčková"— Transkript prezentace:

1 Autor: Mgr. Renata Václavíčková
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Angličtina pro 2. stupeň Č. DUMu: VY_22_INOVACE_34_Přítomný prostý - cvičení Autor: Mgr. Renata Václavíčková

2 Anotace: Prezentace slouží k procvičení dané gramatiky
Anotace: Prezentace slouží k procvičení dané gramatiky Je určena žákům 9. ročníku VM byl vytvořen v červnu 2012.

3 Vytvoř odpověď na otázku. Ústně přelož.
Do you go to the cinema? YES, _______________. Does she like animals? YES, ________________. Do we go to school? NO, _________________. Does he run every day? NO, _________________. Does it work? YES, _______________. Do they open every day? NO, ________________. Do I try it? YES, _______________.

4 Ze zadaných slov vytvoř otázku. Přelož.
SHE / EVERY DAY / DOES / WATCH TV ? _____________________________________________ GO / DO / BY BUS / YOU ? ______________________________________________ HE / AT THE BUS STOP / STAND / DOES ? DO / IN AMERICA / THEY / LIVE ? WE / SKI / DO / IN WINTER?

5 Vytvoř otázku. (DO / DOES)
HE PLAYS TABLE TENNIS. __________________________________________________________ I READ MAGAZINES. SHE WORKS IN LONDON. WE SLEEP IN THE BEDROOM. THEY LOVE MUSIC.

6 ŘEŠENÍ YES, YOU DO. / YES, I DO. / YES, WE DO. YES, SHE DOES.
NO, WE DON‘T. / NO, YOU DON‘T. NO, HE DOESN‘T. YES, IT DOES. NO, THEY DON‘T. YES, I DO. / YES, YOU DO. Chodíš (chodíte) do kina? Má ráda zvířata? Chodíme do školy? Běhá každý den? Funguje to? Otevírají každý den? Zkouším to?

7 SHE / EVERY DAY / DOES / WATCH TV ?
DOES SHE WATCH TV EVERY DAY? GO / DO / BY BUS / YOU ? DO YOU GO BY BUS? HE / AT THE BUS STOP / STAND / DOES ? DOES HE STAND AT THE BUS STOP? DO / IN AMERICA / THEY / LIVE ? DO THEY LIVE IN AMERICA? WE / SKI / DO / IN WINTER? DO WE SKI IN WINTER?

8 HE PLAYS TABLE TENNIS. DOES HE PLAY TABLE TENNIS?
I READ MAGAZINES. DO I / YOU READ MAGAZINES? SHE WORKS IN LONDON. DOES SHE WORK IN LONDON? WE SLEEP IN THE BEDROOM. DO WE SLEEP IN THE BEDROOM? THEY LOVE MUSIC. DO THEY LOVE MUSIC?


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Renata Václavíčková"

Podobné prezentace


Reklamy Google