Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Škola pro 21. století Autor: Mgr. Miluše Senetová Datum/období: září 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma sady: Angličtina 5.tř. Název: VY_32_INOVACE_SCHOOL_TIMETABLE

2 Anotace Materiál slouží k procvičení slovíček - názvů vyučovacích předmětů při práci se školním rozvrhem, děti si zopakují zároveň i názvy dnů v týdnu a procvičí zájmena what, when (v otázkách) a gramatiku slovesa „to have“ Na snímku 4 pracují děti s osmisměrkou (děti mohou mít i nakopírováno), ze zbylých písmen se dozví anglické slovo pro název rozvrhu hodin (kontrola v materiálu animací), na snímku 5 je rozvrh hodin (práce učitel – žáci, kde si žáci procvičí slovíčka daného tématu, učitel klade otázky zjišťovací i doplňovací - sloveso to have got). V této aktivitě pokračují i na snímku 6 - 8, mohou si pomoci kliknutím na symbol otazníku, kdy se vrátí zpět na rozvrh, tlačítkem zpětné šipky se vrátí opět do otázek (možno pracovat učitel – žáci, žák-žák). Materiál obsahuje 9 stran a je určen k interaktivní výuce. Je určen pro žáky 5. ročníku Časová dotace – 20 minut Případné pomůcky k materiálu(pokud učitel využije pro samostatnou práci): nakopírovaná osmisměrka, psací potřeby, příp. pastelky

3 SCHOOL TIMETABLE

4 Strike the names of the subjects:
G M N F L U I P B Z Y Solution: SCHOOL TIMETABLE

5 School timetable Monday English Czech Maths P.E. Art Tuesday History
Science I. T. Wednesday German P. E. Thursday Music Russian I.T. Friday Craft

6 Answer the questions(look at the school timetable):
Have you got Maths on Monday? Yes, I have. Yes, we have. Have we got Czech on Friday? No, we haven´t. Have you got Art on Wednesday? Yes, I have. Yes, we have. Have we got Science on Tuesday? Yes, we have. Have they got Russian on Thursday? Yes, they have. Have you got History on Monday? No, I haven´t. No, we haven´t. Have we got P.E. on Tuesday? No, we haven´t. Have they got English on Thursday? Yes, they have.

7 What have you got on Monday?
I (we) have got English, Czech, Maths, P.E., Art. What have they got on Friday? They have got Maths, Science, German, Craft, History. What have you got on Tuesday? I (we)have got Maths, History, Science, Czech, I.T. What have they got on Thursday? They have got Czech, English, Maths, Russian, I.T. What have you got on Wednesday? They have got German, Maths, English, Art, P.E.

8 When have you got Art? I (we) have got Art on Monday and Wednesday. When have they got I. T.? They have got I.T. on Tuesday and Thursday. When have you got Music? I (we)have got Music on Thursday. When have you got Craft? I (we) have got Craft on Friday.

9 Použité zdroje Použitá literatura:
Chit – Chat 2, Oxford University Press , r.2002


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov"

Podobné prezentace


Reklamy Google