Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Škola pro 21. století Autor: Mgr. Miluše Senetová Datum/období: listopad 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma sady: Angličtina 5. tř. Název: VY_32_INOVACE_MY_FREE_TIME

2 Anotace Materiál slouží k výkladu a procvičení přítomného času prostého Snímek 4 uvádí do problematiky (při kliknutí na jména dětí se objeví jejich podobizna a kliknutím na ni odpověď na otázku, co dělají děti ve volném čase – na tomto snímku lze zároveň procvičit popis obličeje dětí), snímky 5, 6 jsou výkladové (gramatika oznamovací věty, odpovědi, otázky), slidy 7-10 procvičují otázku zjišťovací (výběr ze tří možností - kliknutím na správnou odpověď ostatní odpovědi mizí a objeví se obrázek dané činnosti – děti si zároveň upevňují slovní zásobu pro dané sloveso, při kliknutí na špatnou odpověď možnost zmizí a děti mají možnost zodpovědět znovu), na snímku 11 je týdenní rozvrh koníčků Johna a Kate. Kliknutím na vybraný obrázek se dětem objeví gramatiky v 1. os., č.j., v tomto slidu si zopakují i dny v týdnu). Snímky 12 a 13 předpokládají práci s rozvrhem dětí (otázky na aktivity Johna a Kate)– děti si mohou kliknutím na otazník rozvrh připomenout (zpět na sn.11) a šipkou se zase vrací do otázek. Kliknutím na otázku se dětem pak objevuje správná odpověď. V těchto dvou slidech je procvičena problematická 3.os., č. j., a to v otázkách doplňovacích i zjišťovacích Materiál je určen pro žáky 5. ročníku Časová dotace – 20 minut Materiál obsahuje 14 stran a je určen k interaktivní výuce.

3 My free time (present simple)

4 What do you do in your free time?
Ann? Mark? I go running. I play football. Barbara? Jacob? I read books. I go fishing.

5 sg. I play You play He She plays It pl. We play You play 3. They play

6 I play hockey on Fridays.
(Já)Hraju hokej v pátek. I don‘t play hockey on Sundays. (Já)Nehraju hokej v neděli. Otázka: Odpověď: Do you play football? Yes, I do. No, I don‘t. Pozor na 3. os., č. j.( he, she, it)!! Does he play football? Yes, he does. No, he doesn‘t.

7 Yes, I am. Do you play football? Yes, I play. Yes, I do. Yes, she do. Does she read a book? Yes, she does. Yes, she reading.

8 Yes, he does. Does he play hockey? Yes, he do. Yes, he play. Yes, they does. Do they go running? Yes, they do. Yes, they go.

9 Yes, we do. Do we go fishing? Yes, we does. Yes, we fishing. Yes, I does. Do I listen to music ? Yes, I listen to music. Yes, I do.

10 Yes, she dance. Does she dance? Yes, she do. Yes, she does. Yes, they go. Do they go swimming? Yes, they do. Yes, they doing.

11 What do they do in their free time?
Kate John Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday I go running. I go fishing. I play computer games. I go swimming. I play table tennis. I read books. I read books. I play hockey. I go running. I go running. I listen to music. I go shopping. I go shopping. I listen to music.

12 What does Kate do on Tuesdays?
She goes swimming. Does Kate go shopping on Fridays? No, she doesn‘t. What does Kate do on Wednesdays? She plays table tennis. Does Kate go running on Mondays? Yes, she does. What does Kate do on Sundays? She goes shopping.

13 What does John do on Saturdays?
He goes shopping. Does John listen to music on Tuesdays? No, he doesn‘t. What does John do on Thursdays? He plays hockey. Does John go running on Fridays? Yes, he does. What does John do on Mondays? He goes fishing.

14 Použité zdroje


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov"

Podobné prezentace


Reklamy Google