Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Lucie Pospíšilová Datum:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Lucie Pospíšilová Datum:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268
Autor: Mgr. Lucie Pospíšilová Datum: Název: VY_32_INOVACE_05_Anglický jazyk Téma: Use of English- My free time Ročník: 6.-7. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Pictures and sentenses
My free time Pictures and sentenses

3 Answer these questions:
What‘s your hobby? Do you like swimming? Do you like reading? Do you like walking? Do you like playing football? Do you collect anything?

4 Hallo, I‘m Suzan and I like playing
tennis in my free time. I play with my brother every Friday. I like watching tennis on TV too. Hallo, I‘m Kate and I like swimming very much. I go swimming every Friday. I like swimming in the sea too.

5 Hallo, I‘m Sue and I like cooking
in my free time. I like eating too. My favourite food are tomatoes. Hallo, I‘m Angela and I like riding a horse in my free time. I love this sport and I love horses. I go riding a horse every Wednesday and Saturday.

6 Answer these questions:
Who likes riding a horse? Does Angela go riding a horse on Thursday? Does Suzan play tennis with her mother? Are Sue‘s favourite food bananas? Does Kate go swimming on Friday?

7 Answer these questions - řešení
Who likes riding a horse? Angela Does Angela go riding a horse on Thursday? No, she doesn‘t. Does Suzan play tennis with her mother? Are Sue‘s favourite food bananas? No, they aren‘t. Does Kate go swimming on Friday? Yes, she does.

8 Zdroj: Vlastní tvorba Použité zdroje: Anotace: Tento materiál velice jednoduše opakuje téma volného času. Žáci pracují s velice jednoduchými a krátkými texty a snaží se zodpovědět otázky týkající se textů.


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Lucie Pospíšilová Datum:"

Podobné prezentace


Reklamy Google