Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_ Present simple - negative Project 1

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_ Present simple - negative Project 1"— Transkript prezentace:

1 VY_32_14.1.18 Present simple - negative Project 1
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_ Present simple - negative Název sady: Project 1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Materiál je určen pro žáky 5. ročníku a slouží seznámení a základnímu procvičení učiva o záporu přítomného času prostého. Prezentace je vhodná pro práci na interaktivní tabuli.

2 We don´t smoke. Present simple negative

3 Present simple - negative
We go to school every day. Peter plays football on Fridays. My mum works in hospital. Ben and John go to the cinema on weekends. Prohlédni si pozorně tyto věty a zopakuj si, co víš o přítomném čase prostém!

4 Present simple - negative
Prohlédni si věty a pokus se říci, jak tvoříme zápor přítomného času prostého. We go to Italy every summer. We don´t go to Italy every summer. Mandy plays basketball every day. Mandy doesn´t play basketball every day.

5 Present simple - negative
Zápor přítomného času prostého tvoříme pomocným slovesem don´t nebo doesn´t a infinitivem významového slovesa We don´t go to Italy every summer. pomocné sloveso významové sloveso v infinitivu

6 Present simple - negative
Don´t = do + not Doesn´t = does + not Doesn´t používáme ve 3. osobě čísla jednotného!!!

7 Present simple - negative
Koncovka –S je obsažena ve tvaru pomocného slovesa DOESN´T, takže nepřidáváme koncovku –S k infinitivu! Jane reads book every evening. Jane doesn´t read book every evening.

8 Present simple - negative
I do not go You do not go He does not go She does not go It does not go We do not go They do not go I don´t go You don´t go He doesn´t go She doesn´t go It doesn´t go We don´t go They don´t go

9 Make the sentences negative
I drink coffee. Sandra speaks Spanish. Jane plays piano very well. They know my phone number. I don´t drink coffee. Sandra doesn´t speak Spanish. Jane doesn´t play piano very well. They don´t know my phone number.

10 Make the sentences negative
We work very hard. He has a bath every day. You often watch TV. I go to my grandma every Sunday. We don´t work very hard. He doesn´t have a bath every day. You don´t often watch TV. I don´t go to my grandma every Sunday.

11 Použitézdroje HUTCHINSON, Tom. Project 1: Pracovní sešit. Oxford: Oxford University Press. ISBN Let´splay grammar: Anglická gramatika pro základní školy. Dubicko: INFOA, ISBN MURPHY, Raymond. EnglishGrammar in Use. Cambridge: Cambridge University Press. ISBN X. Zdroj obrázků: galerie Klipart


Stáhnout ppt "VY_32_ Present simple - negative Project 1"

Podobné prezentace


Reklamy Google