Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_42_going to Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1115.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_42_going to Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1115."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_42_going to Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Prezentace pro 7. ročník k výkladu o vyjadřování budoucích plánů pomocí vazby „going to“. Slouží k zápisu a procvičení nové látky

2 vyjadřování plánů do budoucnosti
Going to vyjadřování plánů do budoucnosti

3 tvar slovesa být + going to + sloveso
am ´m not going to play tennis have a hot dog dance He is isn´t She It We are aren´t You They

4 Practise Z daných slov vytvoř otázku a odpověz na ni záporně a kladně celou větou.

5 You – run Are you going to run? No, I´m not going to run. Yes, I´m going to run. She – do homework Is she going to do homework? No, she isn´t going to do homework. Yes, she is going to do homework. Make questions and answers

6 Practise Z daných slov vytvoř záporné a kladné věty v budoucím čase. Správnost si ověř na následujícím snímku.

7 Jim and Rick - play table tennis/baseball
Amy - play the piano/ the trumpet My parents - skate/ dance Tom - play golf/ run

8 Children - ski/ study Bill - play basketball/ swim my grandma - listen to music/ drive a car My brother - read/ sleep

9 My sister - clean the floor/ dance
My father - paint/ watch TV Adam - ride a camel/ run Parents - ski/ do the shopping

10 Jim and Rick aren´t going to play table tennis.
They are going to play baseball. Amy isn´t going to play the piano. She´s going to play the trumpet My parents aren`t going to skate. They´re going to dance. Tom isn´t going to play golf. He´s going to run. Children aren´t going to ski. They´re going to study. Bill isn´t going to play basketball. He´s going to swim.

11 My grandma is not going to listen to mu music.
She´s going to drive a car. My brother isn´t going to read. He´s going to sleep. My sister isn´t going to clean the floor. She´s going to dance. My father isn´ t going to pain. He´s going to watch TV. Adam isn´t going to ride a camel. He´s going to run. Parents are going to ski. They´re going to do the shopping.

12 Practise Prohlédni si diář plánovaných akci Sam, Judy, Rebbecy a Kena a vyjádři jejich plány celou větou. Tvoř otázky a ptej se spolužáka. (Příklady otázek jsou na snímku číslo 13.)

13 Sam Judy Rebecca Ken Mo Tu We Fr Su
skate, ski, dance, swim, play the piano, tennis, basketball, golf, volleyball, sing, read

14 examples: What is Sam going to do on Monday?
She´s going to play tennis. When is Ken going to ski? He´s going to ski on Wednesday. Is Rebecca going to play the piano? No, she isn´t. Who´s going to swim? Rebecca and Sam are going to swim. Are Ken and Judy going to dance? Yes, they are.

15 Použité zdroje obrázků


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_42_going to Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1115."

Podobné prezentace


Reklamy Google