Třené, jádrové a smetanové výrobky VY_32_INOVACE_15-2-14- Harlekýn, Šlehačkový dort a Čokoládový chlebíček Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky úterý, 17. října 2017
Anotace PowerPoint je zaměřen na výrobu Harlekýnu, Šlehačkového dortu a Čokoládového chlebíčku. Pomáhá rozvíjet klíčové kompetence žáka. Můžou ho využívat žáci oboru Cukrář jako učební materiál, pro opakování nebo k samostudiu.
výrobek je určený k rychlé spotřebě Harlekýn výrobek je určený k rychlé spotřebě kakaový korpus rozkrojíme na dvě části střídavě stříkáme do kruhu pařížskou šlehačku lehkou a bílou šlehačku zdobíme čokoládou.
Hotový výrobek
světlý korpus rozkrojíme na dvě stejné části potřeme jahodovým džemem Šlehačkový dort světlý korpus rozkrojíme na dvě stejné části potřeme jahodovým džemem rozetřeme ušlehanou smetanu uložíme ovoce a potřeme agarem, aby ovoce neoschlo nakrájené, balíme do papírových přířezů.
Fotopostup
Hotový výrobek
Čokoládový chlebíček kakaový korpus upečený v chlebíčkové formě nakrájíme na šířku 2 cm rozloží na tácky a jednotlivé kusy zdobíme pařížskou šlehačkou lehkou a bílé šlehačkou povrch zdobíme CKP. Aby výrobek nebyl suchý, můžeme chlebíček potřít džemem.
FOTOPOSTUP
úterý, 17. října 2017 Hotový výrobek
Použitá literatura Půlpánová, A., Cukrářská technologie. 1. vydání, Olomouc: FIN, 1993. 277 s. ISBN 80-85572-54-0 Bláha, L., Conková, V., Kadlec, F., Cukrářská výroba II. 3. vydání Praha 4: Informatorium, 2001. 174 s. ISBN 80-86073-86-6 Obrázky – vlastní archivbrázky