Třené, jádrové a smetanové výrobky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
Technika obsluhy – Příprava káv s alkoholem Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Energetická hodnota potravin (EH)
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Suroviny pro cukráře I. ročník
Autor: Ing. Sikorová Renata
Protýkání a plnění hovězího masa
Obchod a význam obchodu
Suroviny pro cukráře I. ročník
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Třené, jádrové a smetanové výrobky
: Suroviny pro cukráře III. ročník
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Elektrické měřící přístroje
Elektrické měřící přístroje
VY_32_INOVACE_ Snímače tlaku
Základní pojmy v automatizační technice
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_ Snímače hladiny
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Cukrové Polevy
Cukry – přírodní sladidla
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Griliáž
DUM - Digitální Učební Materiál
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Polevy - význam
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číselné soustavy a kódy
VY_32_INOVACE_ Ostravan
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Regulátory v automatizaci
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
VY_32_INOVACE_ Výrobky – Pražské koule
VY_32_INOVACE_ Regulace
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Přenosové soustavy Autor: Pszczółka Tomáš VY_32_INOVACE_pszczolka_
PILOVÁNÍ VY_32_INOVACE_15_290
VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Elektronické součástky a obvody
Není příloha, jako příloha
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_03_TRIDENI_OVOCE Název materiálu:
Suroviny pro cukráře I. ročník VY_32_INOVACE_
Fázorové diagramy v obvodech střídavého proudu
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Sada číslo 15 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
: Suroviny pro cukráře III. ročník
VY_32_INOVACE_10_GAS_576_Dos
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
VY_52_INOVACE_ZBP1_5564VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Transkript prezentace:

Třené, jádrové a smetanové výrobky VY_32_INOVACE_15-2-14- Harlekýn, Šlehačkový dort a Čokoládový chlebíček Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky úterý, 17. října 2017

Anotace PowerPoint je zaměřen na výrobu Harlekýnu, Šlehačkového dortu a Čokoládového chlebíčku. Pomáhá rozvíjet klíčové kompetence žáka. Můžou ho využívat žáci oboru Cukrář jako učební materiál, pro opakování nebo k samostudiu.

výrobek je určený k rychlé spotřebě Harlekýn výrobek je určený k rychlé spotřebě kakaový korpus rozkrojíme na dvě části střídavě stříkáme do kruhu pařížskou šlehačku lehkou a bílou šlehačku zdobíme čokoládou.

Hotový výrobek

světlý korpus rozkrojíme na dvě stejné části potřeme jahodovým džemem Šlehačkový dort světlý korpus rozkrojíme na dvě stejné části potřeme jahodovým džemem rozetřeme ušlehanou smetanu uložíme ovoce a potřeme agarem, aby ovoce neoschlo nakrájené, balíme do papírových přířezů.

Fotopostup

Hotový výrobek

Čokoládový chlebíček kakaový korpus upečený v chlebíčkové formě nakrájíme na šířku 2 cm rozloží na tácky a jednotlivé kusy zdobíme pařížskou šlehačkou lehkou a bílé šlehačkou povrch zdobíme CKP. Aby výrobek nebyl suchý, můžeme chlebíček potřít džemem.

FOTOPOSTUP

úterý, 17. října 2017 Hotový výrobek

Použitá literatura Půlpánová, A., Cukrářská technologie. 1. vydání, Olomouc: FIN, 1993. 277 s. ISBN 80-85572-54-0 Bláha, L., Conková, V., Kadlec, F., Cukrářská výroba II. 3. vydání Praha 4: Informatorium, 2001. 174 s. ISBN 80-86073-86-6 Obrázky – vlastní archivbrázky