Health 4.0 – kdo povede novou revoluci ve zdravotnictví?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Personální řízení v malých podnicích
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Pavel Březovský ředitel Státní ústav pro kontrolu léčiv
Vladimír Přikryl, generální ředitel CompuGroup Medical ČR a SR
Generická preskripce a substituce Pozitivní listy
ICT ve zdravotnictví 2010 Důvody a možná řešení ePreskripce.
Elektronická preskripce
Centralizované zadávání a elektronizace nákupů v Ostravě Ing. Petr Kajnar primátor města Ostravy.
Je zdravotnictví veřejný statek? Zdravotnické statky nesplňují základní charakteristiky pro veřejný statek – nejsou nevylučitelné ze spotřeby a nejsou.
Finanční možností svépomocných skupin
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování, audit Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Rozhodčí soud pro zdravotnictví Externí přezkum nároků z veřejného zdravotního pojištění JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. České zdravotnické fórum Centrum.
Příprava koncepce kvality zdravotnických zařízení –aktuální stav
PROJEKT EZK ROKY 2001 AŽ 2011 PILOTNÍ PROJEKTY
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
„Kvalitnější zdravotní péče pro českou olympijskou reprezentaci“
Změny v síti. Transparentnost? Kartel zdravotních pojišťoven? Konference ČLK JUDr. Jan Mach ředitel právní kanceláře ČLK.
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
MUDr.Dana Kuklová, CSc. Státní zdravotní ústav Praha
Reforma zdravotnictví ČSSD Zdravotnický systém potřebuje postupné úpravy a změny, tedy evoluční způsob reformy. Pravicové strany se v posledních letech.
Elektronický identifikátor ve zdravotnictví ČR Ing. Radek Papp.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
E-learning a podpora jazykové vzdělanosti. Výhody e-learningu pružnost výuky kurzy dostupné kdekoli přizpůsobivost podmínkám uživatelů možnost využití.
Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů.
Strategická mezera a její analýza s ohledem na nutnost změny strategie
Internet jako nástroj vlivu ? Dana Bérová
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE AUTOEVALUACE SLUŽEB ICT listopad 2006 (c) Radek Maca.
PQS - P Ing. Petr Mašek ICZ a.s.. PQS –P (Performance, Quality, Strategy ) Nástupce systému PMS2000 Systém pro měření efektivity poskytované zdravotní.
Lohmann & Rauscher Naše zkušenosti s poskytováním ZPP externím dodavatelem (JUDr. Rudolf Vonyš)
Role ceny zdravotní péče – ekonomický pohled PhDr. Lucie Antošová Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.
Generická preskripce a pozitivní listy
Optimální zdravotní péče „HEALTH POLICY “ Jan Hůlek Kardia s.r.o.
Pohled samosprávy na eHealth
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Systém objednávání pacientů přes Internet Martin Zeman, Jan Pejchal, Aleš Daniel Workshop „eHealth a veřejná správa –
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Víme, jak dosáhnout úspěchu ve Vašem oboru Řízení provozu zdravotnických zařízení Tomáš Pavlíček Solution Architect
20 let soukromého zdravotnictví v České republice Bratislava, MUDr. Pavel Chrz.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
1 VI. NO a jejich role ve společnosti Servisní funkce Servisní funkce Kontrolní funkce Kontrolní funkce Výchovná funkce Výchovná funkce Informační funkce.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
E-preskripce je část zdravotnického informačního systému, která umožní: zjednodušené předepsání receptu (Rp) s kontrolou vlastní preskripce přiřazení hlavní.
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Přednáška č. 5 Identifikace klíčových faktorů ovlivňujících výkonnost podniku.
EVito systém aktivního zdraví Součást prevence a léčby civilizačních nemocí Ing. Filip Linhart, MBA, 13. listopadu 2014.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2008 Ministerstvo zdravotnictví Praha,
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
Procesní řízení v českých zdravotnických zařízeních Klára Antlová, Michal Tvrzník.
… najdu tam, co neznám! Měření efektivity PPC reklamy.
Publicita v projektech. Povinná součást všech projektů spolufinancovaných z fondů EU –je předmětem kontrol Nařízení Komise č. 1828/2006 –kdo dává peníze.
Firemní data mimo firmu: z pohledu zákoníku práce JUDr. Josef Donát, LLM, ROWAN LEGAL ISSS 2014, Hradec Králové.
Akcelerační program CLB Písek. Kdo  SMART DIALOG  Centrum energeticky efektivních budov (CLB)  Další partneři:  Jihočeská Agentura pro podporu Inovačního.
Služby pro elektronizaci CGM
eRecept – aktuální stav a plánovaný vývoj do
Skutečné náklady a potenciální přínosy systému eRecept
Jiří Kabát Domácí péče 2017.
Táňa Křížová Krajský úřad Kraje Vysočina
Úvod do DRG Mgr. David Zlatovský.
Tlak na snižování cen léků Spolupráce VZP a SÚKL
REFORMA VEŘEJNÉHO ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ Z POHLEDU ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Podstata organizování Typy organizačních struktur Ekoinkubátor Podniková ekonomika Ing. Eva Štěpánková ESF MU Katedra podnikového hospodářství
Shrnutí Jana Konečná.
Důraz na referenční resortní datové zdroje
Tomáš Šedivec Odbor Hlavního architekta eGovernmentu
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Ekonomika českého zdravotnictví
eHealth v ambulancích – obavy i očekávání
Budoucnost domácí péče
Transkript prezentace:

Health 4.0 – kdo povede novou revoluci ve zdravotnictví? Vladimír Přikryl, generální ředitel CompuGroup Medical Health 4.0 – kdo povede novou revoluci ve zdravotnictví?

Kdo má být inovátorem? Stát ? FIRMA ?

Nejprve je třeba vědět, proč vlastně chceme elektronizaci dát lékaři čas na pacienta? zbavit lékaře administrativy? komfort a lepší péči o pacienta? zapojit pacienta do péče o svoje zdraví? chceme získat větší kontrolu?

Jak inovovat - parametry efektivní inovace dle P. Druckera Musí být jednoduché a mít jasné zaměření 1 Začínají v malém měřítku a snaží se dosáhnout konkrétního cíle 2 Inovuje se současnost, nikoliv budoucnost 3

Jak tedy dobře inovovat? Dobře určit přiměřené cíle projektu Určit návratnost projektu Měřit, řídit a vyhodnocovat Přijímat akce, když není dosahováno plánovaného pokroku Nebát se inovaci přehodnotit pokud se vymkne kontrole

Od teorie k praxi – konkrétní příklady Stát – eRecept Cíle projektu – řízení preskripce, zamezení duplicitám, lékovým interakcím, snížení administrativy (odvozuji, na stránkách SUKL nejsou cíle k dispozici) Současný stav: Využívají do 500 lékařů (statistiky CGM) Investice v řádu stamilionů Pouze kontrolní funkce Od 1.1.2018 povinné pro všechna zdravotnická zařízení

Od teorie k praxi – konkrétní příklady Soukromá firma – Medical Net Nástroj na sdílení dat mezi poskytovateli zdravotní péče Cílem projektu – dát lékaři co nejrychleji aktuální informace o zdravotním stavu pacienta, snížit administrativu, zrušit přepisování z papíru do PC Současný stav: Používá tisíc lékařů Investice v řádu milionů Více než milion přenesených zpráv = aktuálních informací o pacientovi, úspora administrativy Zapojení dobrovolné a zpoplatněné

Proč inovovat - eRecept X Medical Net Chceme Proč inovují soukromé firmy? dát lékaři čas na pacienta? zbavit lékaře administrativy? komfort a lepší péči o pacienta? zapojit pacienta do péče o svoje zdraví? chceme získat větší kontrolu? Proč inovuje stát?

Altruismus? Rád bych řekl, že ano, ale… Uživatel Investor Inovace je tu pro uživatele Inovace přináší benefit uživateli Uživatel platí za inovaci, protože dostává benefit

Uživatel Investor Jak funguje stát? Inovace je sponzorována připravována státem Inovace přináší benefit státu Uživatel nevidí benefit a odmítá se zapojit

80% Přiměřené cíle Náklady vynaložené na zapojení ZZ do eHealth Náklad % zapojených ZZ 80%

„20% zdravotnických zařízení vytváří 80% komunikace“ Přiměřené cíle Paretovo pravidlo: „20% zdravotnických zařízení vytváří 80% komunikace“

Dobře inovace měřit a řídit

Shrnutí 1. Stát postrádá výhody soukromých firem při implementaci inovací 2. Klade si nepřiměřené cíle a nemá politickou vůli ukončit neúspěšnou inovaci 3. Proto by měl zejména určovat pravidla a v co nejvyšší míře dávat prostor soukromému sektoru

Vladimír Přikryl vladimir.prikryl@cgm.com Děkuji za pozornost