Vánoční cukroví Perníčky Homolková, Hyská.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
R ECEPT NA MUFFINY S TROJTOU Č OKOLÁDOU Dobré a p ř íprava nebude trvat dlouho.
Advertisements

Ořechovo medové řezy Medovník.
©Jiří Kos g hladké mouky 130 g moučkového cukru g tuku 2 celá vejce 1/2 čajové lžičky sody 1 lžička perníkového koření 3 lžíce medu.
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
LEKCE 2: vanilkové rohlí č ky Vánoční cukroví. INGREDIENCE: 28 dkg hladké mouky 21 dkg tuku (18 dkg smetolu a 3 dkg sádla) 14 dkg o ř ech ů nebo 10 dkg.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Ukládání potravin VY_32_INOVACE_2C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Identifikátor materiálu: ICT Předmět - Téma sady Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba pizza pečiva Autor Hana Nykodymová Anotace.
Identifik á tor materi á lu: ICT Předmět - Téma sady Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba chleba škvarkového Autor Hana Nykodymová.
KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie
Termika bublinové úlohy Mgr. Miroslava Bělochová Termika.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
Trvanlivé pečivo  Sušenky  Oplatky  Perníky  Trvanlivé pečivo ze šlehaných hmot  Suchary, preclíky, tyčinky.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
Přepočty surovinových norem
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
VY_32_INOVACE_Mat_III_17 Párové souhlásky v přídavných jménech Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos,
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DUM - Digitální Učební Materiál
Příprava drůbeže pečením
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Výroba plundrového těsta
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁKYPY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: nákypy, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky Autor:
ZLOMKY II. – opakování pojmů a postupů při početních operacích
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PUDINKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: pudink Autor: Bc. Jana Tvrdíková.
ČEKÁME NA JEŽÍŠKA VÁNOČNÍ PROJEKT
KUCHYŇ Ahoj, jmenuji se Adrianka a zvu vás k nám do kuchyně, která je maminčiným i tatínkovým královstvím. Tady mi uvaří pokaždé nějakou dobrotu. Jsou.
Lité těsto.
TEPLÉ SLADKÉ OMÁČKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: teplé, sladké, omáčky Autor:
Perníková chaloupka Fotoalbum
Kypřící prostředky P. Pechová, 2012.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
2.2 Kvadratické rovnice.
Zlomky Čísla smíšená..
* Zlomky a smíšená čísla Matematika – 7. ročník *
Formátování dokumentu
Název prezentace (DUMu): Mocninná funkce – řešené příklady
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Šlehání a tření vháníme do potraviny vzduch
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Donuty.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
11 DĚLENÍ ZLOMKŮ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Pozn. Zaměřeno na práci v MS PowerPoint
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Cave ktke (Alan) 26/01/15 | Recept | Sýrie
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Vánoční idylka krásná se zdála,
Příprava perníkového těsta
Obrázková matematika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jan Voda. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Název prezentace (DUMu): Lomená funkce
Vánoční přání pro radost
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Dělitelnost přirozených čísel
Dělení racionálních čísel
Transkript prezentace:

Vánoční cukroví Perníčky Homolková, Hyská

Suroviny 750 g hladké mouky 100 g medu 250 g moučkového cukru 4 vejce 2 lžičky 50 g másla 2 lžičky

Postup 1. Smícháme 400g mouky, všechen cukr, sodu a koření. 2. Přidáme povolené máslo a med (pozor, musí být tekutý, rozhodně ne zcukernatělý) a nakonec celá vejce

Vše pečlivě zamícháme a uhňácáme do oblého tvaru, pak necháme den v lednici.

Placku vyndáme z lednice a rozválíme Placku vyndáme z lednice a rozválíme. Pak vykrájíme perníčky a vložíme na plech.

Připravíme si troubu a rozpálíme jí na 180 stupňů Připravíme si troubu a rozpálíme jí na 180 stupňů. Dovnitř dáme plech s perníčky a pečeme cca 10 min ( do té doby než budou krásně dozlatova).

Konečně máme hotovo. Perníčky můžeme dozdobit Teď jen zbývá uklidit nepořádek a pochutnat si na sladkých pernícých!!  :D Výsledek bude vypadat nějak takhle: