Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost Václav Götz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Ukončení realizace projektů
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7.
Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 9. –
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část realizace projektu Seminář pro příjemce
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva v BENEFIT7 Základní dokument – EMZ v BENEFIT7 platnost k
Časté chyby v projektech Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru implementace programů ESF.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7 část
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Schválením žádosti projekt nekončí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro žadatele IROP
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Seminář k častým chybám v monitorovacích zprávách
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Druhy kontrol projektu:
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
Seminář pro žadatele IROP
MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost Václav Götz

Doba realizace projektu Zahájení projektu Datum akceptace Rozhodnutí o poskytnutí dotace nebo Pozdější datum uvedené v projektové žádosti. Ukončení projektu Datum uvedené v právním aktu.

Doba realizace projektu Změna data ukončení Podstatná změna projektu. Možná pouze v řádně odůvodněných a schválených případech. Způsobilé výdaje projektu Od data zahájení projektu do data ukončení projektu. Po datu ukončení pouze výdaje bezprostředně související s realizací projektu např. audit projektu, mzdy pracovníků projektu, kteří uzavírají projekt.

Pravidla monitorování Monitorovací zprávy Průběžná monitorovací zpráva. Závěrečná monitorovací zpráva. Monitorovací zpráva o udržitelnosti. Průběžná monitorovací zpráva se odevzdává do 30 kalendářních dnů od ukončení monitorovacího období (první MZ po 3 měsících, další MZ pak po 6 měsících realizace projektu). Podepsané statutárním zástupcem. V zalepené obálce s adresou poskytovatele, jménem příslušného PM a registračním číslem projektu. Závěrečná monitorovací zpráva se váže k ukončení projektu, tj. k datu, které je uvedeno v právním aktu. Příjemce je následně povinen zpracovat a předložit poskytovateli podpory závěrečnou monitorovací zprávu společně se závěrečnou žádostí o platbu. Předkládá se do 2 měsíců od ukončení projektu. Monitorovací zpráva o udržitelnosti se předkládá 1x ročně po dobu 5 let od ukončení projektu, případně po závaznou dobu udržitelnosti projektu, pokud byla v právním aktu o poskytnutí dotace stanovena odlišně. První monitorovací zpráva o udržitelnosti projektu bude předložena za období 12 měsíců od data ukončení realizace projektu uvedeného v právním aktu, a to nejpozději do 2 měsíců následujících po skončení tohoto období.

Věcná část Monitorovací zprávy Průběžná monitorovací zpráva se odevzdává do 30 kalendářních dnů od ukončení monitorovacího období (první MZ po 3 měsících, další MZ pak po 6 měsících realizace projektu). Podepsané statutárním zástupcem. V zalepené obálce s adresou poskytovatele, jménem příslušného PM a registračním číslem projektu. Závěrečná monitorovací zpráva se váže k ukončení projektu, tj. k datu, které je uvedeno v právním aktu. Příjemce je následně povinen zpracovat a předložit poskytovateli podpory závěrečnou monitorovací zprávu společně se závěrečnou žádostí o platbu. Předkládá se do 2 měsíců od ukončení projektu. Monitorovací zpráva o udržitelnosti se předkládá 1x ročně po dobu 5 let od ukončení projektu, případně po závaznou dobu udržitelnosti projektu, pokud byla v právním aktu o poskytnutí dotace stanovena odlišně. První monitorovací zpráva o udržitelnosti projektu bude předložena za období 12 měsíců od data ukončení realizace projektu uvedeného v právním aktu, a to nejpozději do 2 měsíců následujících po skončení tohoto období.

1. Údaje o projektu a Monitorovací zprávě Registrační číslo projektu Číslo projektu, jak je uvedeno v Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Název projektu Název projektu, jak je uvedeno v Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Číslo prioritní osy 2 Celková výše finanční podpory (Kč) Je uvedena v Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Částka ESF (Kč) Křížové financování (Kč) Je uvedeno v Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Datum zahájení projektu Datum ukončení realizace projektu Číslo právního aktu Číslo Rozhodnutí o poskytnutí dotace.

1. Údaje o projektu a Monitorovací zprávě Pořadové číslo zprávy Uvádějte ve tvaru: pořadové číslo zprávy/rok, ve kterém byly MZ předložena, např. 1/2011. Monitorované období Např. 1.1.2011 – 31.3.2011 Typ zprávy Označte „x“ o jaký typ předkládané zprávy se jedná. Žádost o platbu Označte „x“, zda je MZ s žádostí o platbu nebo bez žádosti o platbu. Datum vypracování zprávy Toto datum musí být nejpozději do 30 kalendářních dnů od ukončení daného monitorovacího období. V případě nedodržení se jedná o porušení právního aktu.

2. Údaje o příjemci a zhotoviteli zprávy Příjemce Název příjemce IČ/DIČ Statutární zástupce Jméno, příjmení a funkci statutárního zástupce. Zhotovitel MZ Jméno a příjmení osoby, která MZ zpracovala a je schopna zodpovědět případné dotazy či poskytnout požadované doplnění. Telefonní číslo/fax Aktuální tel. číslo na osobu, která MZ zpracovala a je schopna zodpovědět případné dotazy či poskytnout požadované doplnění. E-mail Aktuální e-mail na osobu, která MZ zpracovala a je schopna zodpovědět případné dotazy či poskytnout požadovaná doplnění.

3. Realizované klíčové aktivity Číslo klíčové aktivity Číslo klíčové aktivity z projektové žádosti. Název klíčové aktivity Název klíčové aktivity z projektové žádosti. Období realizace klíčové aktivity Období, kdy byla klíčová aktivita realizována v monitorovacím období. Podrobný popis realizace klíčové aktivity Popis realizace klíčové aktivity (zapojení cílové skupiny, vyšší náklady související s KA). Zhodnocení a výsledky klíčové aktivity Výsledky, přínos pro cílovou skupinu atd. Problémy při realizaci projektu Popište problémy, které nastaly při realizaci KA, popište také řešení daných problémů.

4. Další informace o realizaci projektu Popište další skutečnosti týkající se jednotlivých kroků realizace projektu, které nejsou zahrnuty v popisu klíčových aktivit . údaje týkající se řízení projektu včetně popisu nákladů na řízení projektu složení projektového týmu v případě, že je monitorovací zpráva předkládána bez žádosti o platbu informujte o důvodu

5. Plánované klíčové aktivity projektu Číslo klíčové aktivity Číslo klíčové aktivity z projektové žádosti. Název klíčové aktivity Název klíčové aktivity z projektové žádosti. Období realizace klíčové aktivity Následující monitorovací období. Popis a cíl klíčové aktivity Popište plánované klíčové aktivity s ohledem na zapojení cílové skupiny, činnost realizačního týmu, vazbu na rozpočet projektu a na plánovanou výši nové Žádosti o platbu.

6. Publicita projektu Popište, jakým způsobem jste ve sledovaném období informovali cílovou skupinu a širší veřejnost o Vašem projektu a jaké nástroje publicity jste využili. webové stránky tištěné materiály audiovizuální materiály filmové materiály propagační předměty semináře, konference inzerce v médiích (tisk, TV, rozhlas, internet, ostatní). Závazné aktivity povinné publicity jsou uvedeny v příloze č. 1 Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Pokud je součástí MZ Žádost o platbu, popište náklady spojené s povinnou publicitou.

7. Zadávací řízení Zadávací řízení vyhlášená v monitorovaném období Označte „x“ pokud byla ve sledovaném období vyhlášena zadávací řízení. Popis vyhlášených ZŘ Stručně popište vyhlášená zadávací řízení. Zadávací řízení uzavřená v monitorovaném období Označte „x“ pokud byla ve sledovaném období zadávací řízení uzavřena. Popis uzavřených ZŘ Stručně popište uzavřená zadávací řízení.

9. Kontrola na místě Kontrola provedená v monitorovaném období Označte „x“ zda byla provedena ve sledovaném období kontrola na místě. Název subjektu, který provádí/provedl kontrolu Přesný název subjektu/subjektů, který kontrolu provádí/provedl. Číslo kontroly Číslo kontroly podle Pověření ke kontrole (Protokolu o výsledku kontroly, případně podle Oznámení o kontrole). Datum kontroly Datum, kdy byla kontrola zahájena. Nápravná opatření splněna Označte „x“ příslušné políčko. Lhůta ke splnění nápravných opatření Uveďte datum.

10. Podstatné a nepodstatné změny v projektu Podstatné změny v monitorovaném období V případě podstatných změn projektu se postupuje podle Rozhodnutí o poskytnutí dotace a veze Příručky pro příjemce, která je uvedena ve výše jmenovaném dokumentu. Uveďte, zda byla požadovaná změna poskytovatelem podpory odsouhlasena a zda byl vytvořen dodatek k Rozhodnutí o poskytnutí podpory. Nepodstatné změny Formální změny Věcné změny změna adresy pro doručení změna kontaktní osoby - nesmějí mít vliv na charakter projektu a dosažení cílů - změny pracovně právního vztahu - Změny realizačního týmu (rozdělení, slučování pozic) Změny rozpočtu v monitorovaném období - Vyplňují se do přílohy č. 9 Monitorovací zprávy Změna, která má charakter podstatné změny projektu, nesmí být provedena před jejím schválením poskytovatelem podpory a před provedením úpravy nebo doplněním právního aktu o poskytnutí podpory.

11. Monitorovací indikátory Dosažené hodnoty se vykazují pomocí tabulky v excelu – Příloha č. 1 Vykazované indikátory se musí opírat o průkaznou evidenci vedenou příjemcem Výkazy o provedené práci, prezenční listiny, certifikáty, atd. – tj. doklady, kterými můžete prokázat dosažené číselné hodnoty

Přílohy k Monitorovací zprávě .

Příloha č. 1 Monitorovací indikátory příloha se vyplňuje kumulativně i za jednotlivé monitorované období Všechny monitorovací indikátory musí být řádně podloženy (prezenční listiny, certifikáty…)

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Podpis oprávněné osoby Příloha č. 1 Monitorovací zprávy OP VK MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Registrační číslo projektu   Název projektu Pořadové číslo Monitorovací zprávy Stav ke dni Výstupy a výsledky Kód indikátoru Název indikátoru Měrná jednotka Dosažená hodnota v tomto období celkem Je možné přidávat další řádky. Datum Podpis oprávněné osoby Platné od 28. 6. 2010

Příloha č. 2 Přehled uzavřených zadávacích řízení Uzavřené zadávací řízení = podpis smlouvy s dodavatelem Vyplňuje se kumulativně – pokračování v číselné řadě Přikládá se ke každé MZ, ve které dochází k jakékoliv změně Odevzdává se za celý projekt, tzn. obsahuje zadávací řízení příjemce i jednotlivých partnerů Pokud je ZŘ zrušeno, vyplňuje se do této přílohy s následujícím pořadovým číslem, do názvu dodavatele se napíše zrušeno Časté chyby: Nedodání všech požadovaných podkladů Součástí zápisu není prohlášení o mlčenlivosti a nepodjatosti Zrušení ZŘ není součástí Přílohy č. 2 V případě vyhlášení ZŘ není uvedeno, kdy se předpokládá ukončení

Příloha č. 2 Přehled uzavřených zadávacích řízení - dokladování Text oznámení o zahájení výběrového řízení Zápis o posouzení a hodnocení podaných nabídek Smlouva s vybraným dodavatelem Text oznámení o výsledku VŘ Všechny uvedené doklady musí být poskytovateli předloženy nejpozději s 1 ŽoP po ukončení výběru, poskytovateli se předkládají kopie uvedených dokumentů, originály uchovává příjemce a předkládají se na vyžádání kontrolním subjektům pro kontrolu na místě jsou důležité i doklady prokazující odeslání oznámení o zahájení VŘ dostatečnému počtu uchazečů (dodejkou, podacím lístkem, emailovou doručenkou, předávacím protokolem) + zadávací dokumentace doklad o uveřejnění výzvy na stránkách MŠMT, tedy při plnění nejméně 500 000 Kč bez DPH – vytištěním příslušné stránky pomocí funkce Printscreen) smlouva včetně dodatků uzavřená s vybraným dodavatelem přílohou zápisu je čestné prohlášení o nepodjatosti a mlčenlivosti, zápis musí obsahovat náležitosti uvedené v PpP – zejména seznam posouzených a vyřazených nabídek; zdůvodnění vyloučení předložené nabídky; popis způsobu hodnocení nabídek; výsledek hodnocení častá chyba: zadávací řízení uvedená v příslušném bodě MZ neodpovídají monitorovanému období

- Tabulka dostupná na stránkách MŠMT – jedná se o přílohu č - Tabulka dostupná na stránkách MŠMT – jedná se o přílohu č. 2 – Přehled uzavřených zadávacích řízení Reg. číslo – uveďte tak, jak je uvedeno v Rozhodnutí o poskytnutí dotace Název projektu – celý název tak, jak je uvedeno v Rozhodnutí o poskytnutí dotace Vyhlašovatel zadávacího řízení Pořadové číslo zadávacího řízení – mělo by být shodné s číslem, uvedeným v monitorovací zprávě Název dodavatele – název vybraného dodavatele tak, jak je uvedeno v uzavřené smlouvě IČ dodavatele – uveďte 8místní IČ vybraného dodavatele tak, jak je uvedeno v uzavřené smlouvě Typ zadávacího řízení: Datum podpisu smlouvy s dodavatelem – tak, jak je uvedeno ve smlouvě

Příloha č. 10 Přepracovaný harmonogram projektu V případě, že během realizace projektu dochází ke změnám vůči původně plánovanému harmonogramu, zejména např. k prodlevám v realizaci jednotlivých aktivit, které však nemají vliv na dosažení cílů a na plnění monitorovacích indikátorů projektu, jsou takové změny, které se uskuteční v mezích schváleného harmonogramu, považovány za změny nepodstatné. Pokud by změna měla vliv na prodloužení doby realizace celého projektu, jedná se o podstatnou změnu. Při změně délky trvání projektu a data jeho ukončení není možné přesáhnout maximální povolenou délku trvání projektů podle typu.

Příloha č. 11 Podpisový vzor osob oprávněných k podepisování a schvalování dokumentů a operací v rámci projektu OP VK

Další zdroje Web MŠMT – sekce Strukturální fondy – OP VK – Pro žadatele a příjemce – Příručka pro příjemce: http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy/prirucka-pro-prijemce-op-vk-verze-4-platna-od-30-6-2010 Poradenství v rámci individuálních konzultací s projektovými manažery

Děkuji za pozornost Ing. Václav Götz vaclav.gotz@msmt.cz