Mgr. Jitka Laholová Odbor vzdělávání a vědy MZ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PORADA MANAGEMENTU NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍ (Porada hlavních sester) MZ ČR Praha.
Advertisements

Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Přechod na nový systém akreditací JIŘÍ SMRČKA TAJEMNÍK AKREDITAČNÍ KOMISE.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
PORADA MANAGEMENTU ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍ NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍ (PMN) MZ ČR, Palackého nám. 4, Praha
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Dětské umění překonává hranice. Principy přeshraniční spolupráce projektu Možnost poskytnutí širší nabídky oborů i v případech, kdy by pro školu (samostatně)
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Informace k registraci Michaela Hofštetrová Knotková.
Kontinuita akreditačního procesu: přechod od stávajícího k novému systému JIŘÍ SMRČKA TAJEMNÍK AKREDITAČNÍ KOMISE.
1 Novela zákona o vysokých školách Zákon č. 137/2016 S., kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a některé další zákony Ministerstvo školství,
Přijímací řízení ve školním roce 2015/ ÚVOD Kde je/bylo možné získávat informace:  Návštěvy SŠ a SOU, dna otevřených dveří  Výstava EDUK ART.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
VYÚČTOVÁNÍ KULTURNÍCH AKCÍ A PROJEKTŮ PODPOROVANÝCH MO STŘEKOV Platné od
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Kontrolní činnost ve zdravotnictví
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
Dokument KAP MSK - obsah
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
AKREDITACE K USKUTEČŇOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU dle novely zákona č
Pojem přeměna obchodní společnosti
Úřad práce České republiky
PREZENTACE K VĚDECKÉMU KOLOKVIU I, II, III
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Aplikace Monitorovací systém
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Zákon o sociálním podnikání
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Informace k registraci PhDr. Michaela Hofštetrová Knotková
Aplikace Monitorovací systém
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
NOVELA ZÁKONŮ Č. 95/2004 Sb. A Č. 96/2004 Sb. REZIDENČNÍ MÍSTA
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Problematika uzavírání smluv mezi pojišťovnami a zdravotnickými zařízeními PharmDr. Ivana Cimalová, MBA ředitelka zdravotnického odboru ZPMV ČR Čestlice,
PORADA MANAGEMENTU NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍ (Porada hlavních sester) MZ ČR Praha.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Univerzity Karlovy a Ministerstva zdravotnictví ČR
Program na podporu lesních ekosystémů
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ pro šk. rok 2019 – 2020
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
Ing. Alena Opletalová, Ph. D. , 9. 6
Transkript prezentace:

Mgr. Jitka Laholová Odbor vzdělávání a vědy MZ Akreditace zdravotnických zařízení pro praktickou výuku porodních asistentek Mgr. Jitka Laholová Odbor vzdělávání a vědy MZ

Zdůvodnění změny Harmonizace legislativy ČR a členských zemí EU: Směrnice 2005/36/ES, platná od 20.10.2005 znění směrnice se odráží v novelizaci zákona č. 96/2004 Sb. a to v § 45 odst. 1 písm. d) V § 45 je definována povinnost vzdělávacích institucí realizovat praktickou část výuky ve studijním programu Porodní asistence jen na pracovištích s akreditací MZ.

Akreditační řízení Akreditační řízení se bude týkat všech zdravotnických zařízení a jejich smluvních partnerů, na kterých bude probíhat praktická výuka porodních asistentek. Žádost o akreditaci podá na MZ zdravotnické zařízení (najdete na webových stránkách MZ). V rámci AK MZ je jmenována pracovní skupina pro posuzování žádostí – v kladném případě bude akreditace udělena na dobu 6 let.

Členové pracovní skupiny AK MZČR Mgr. Jitka Laholová PhDr. Jana Ajglová Mgr. Věra Vránová, Ph. D. Eva Barešová Mgr. Alena Jeklová

Údaje požadované v žádosti o akreditaci 1. Identifikační údaje (název organizace, adresa,IČO atd..) Praktická výuka u více poskytovatelů zdravotní péče – lze podat žádost současně pro několik smluvních zařízení. Např.: žadatel o akreditaci- tj. zdravotnické zařízení – nemocnice – uzavře dohodu o spolupráci s privátní gynekologickou ambulancí, ev. privátní porodní asistentkou a na základě těchto dohod bude podána zdrav. zařízením POUZE JEDNA žádost o akreditaci

Údaje požadované v žádosti o akreditaci 2. Doklady o oprávnění užívat prostory, ve kterých probíhá praktická výuka (nájemní smlouva, zřizovací listina). 3. Doklady o druhu a rozsahu zdravotní péče (nestátní zdravotnické zařízení – registrace, příspěvková organizace – zřizovací listina). 4. Jméno a příjmení fyzické osoby odpovídající za odbornou úroveň a průběh praktického vyučování (doložení úředně ověřené kopie Osvědčení k výkonu povolání bez odborného dohledu) – náměstkyně oš. péče, hlavní sestry.

Údaje požadované v žádosti o akreditaci 5. Seznam lektorů, resp. školitelů, kteří se budou podílet na praktické výuce PA s uvedením jejich odborné způsobilosti v oboru Porodní asistence a úředně ověřené kopie jejich Osvědčení k výkonu povolání bez odborného dohledu. POZOR – úředně ověřené kopie Osvědčení lze získat hromadně pro všechny garanta i lektory (školitele) na základě Žádosti o vyhledání dokladů (najdete na webových stránkách MZ).

Údaje požadované v žádosti o akreditaci 6. Doklady o materiálním (vybavení prostor) a technickém zabezpečení praktického vyučování. Při podání žádosti doporučuje MZ postupovat v součinnosti s příslušnou vysokou školou.

Praktické pokyny Praktické pokyny pro podání žádosti k akreditačnímu řízení jsou uveřejněny na stránkách MZ (www.mzcr.cz): Odborník/zdravotník – vzdělávání a uznávání kvalifikací – akreditace – Praktické vyučování pro Porodní asistenci.

Kontakt pro podání žádosti o akreditaci PA Mgr. Jitka Laholová Tel: 224 972 387 E-mail: jitka.laholova@mzcr.cz