Lenka Jenčíková. 1) Schody - nikdo nechce chodit několik poschodí - výtah 2) Materiál - kamen je moc těžký – ocelové tyče 3) Teplota - skleněné popředí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Advertisements

Vnitřní energie těles Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro.
MECHOROSTY.  nejstarší suchozemské vyšší rostliny (dochované do současnosti)  nemají pravá vodivá ani podpůrná pletiva  rostou ve skupinách a trsech.
Často slyšíme věty: Led je lehčí než voda Železo je těžší než peří Má však železná jehla větší hmotnost než peří v peřině?
Základní škola Emila Zátopka Zlín, příspěvková organizace, Štefánikova 2701, Zlín EU PENÍZE ŠKOLÁM OP VK Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Poušť Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_08_07_Ekosystémy Vzdělávací oblast:
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Alternátor – konstrukce Tematická oblast:Zdroje elektrické energie motorových.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Mobilní regály Sestava policových regálů, která je umístěna na pohyblivých podvozcích. Použití pojízdných regálových systémů značně zvyšuje skladovou.
PÉROVÁNÍ AUTOMOBILŮ PÉROVÁNÍ AUTOMOBILŮ OB21-OP-EL-AUM-JEŘ-U Ondřej Jeřábek PÉROVÁNÍ AUTOMOBILŮ.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Inovace výuky prostřednictvím.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Plně elektronické zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Výroba oceli Většina surového železa se dále zpracovává na OCEL. Ocel se vyrábí ve specializovaném hutním provozu, který se nazývá ocelárna. Výroba oceli.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Termika kalorimetrie Bublinové úlohy Mgr. Miroslava Bělochová.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Zasklívání oken. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Přednáška Akce: Přednášející: Petr Vlasák | ředitel | IKA Buildog | TFM Přidaná hodnota trvalé udržitelnosti.
Mrakodrap, který se sám otáčí, mění výhled jak chceme nebo podle slunečního světla.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Jak se UČIT K MATURITĚ? Motivace, koncentrace, paměť.
Český stát za vlády Lucemburků
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Termika – Fotovoltaika
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Zajištění obsluhy všech úseku dopravní sítě Předmět: Teorie dopravy - cvičení Ing. František Lachnit, Ph.D.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Vytápění Tmavé plynové infrazářiče
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_04_DÝCHACÍ SOUSTAVA
8. Zpracování technologických postupů tepelného zpracování
Zařízení na přepravu teplých pokrmů a nápojů
Enzymy 15. října 2013 VY_32_INOVACE_130311
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
RECEPT NA DOBRÉ MANŽELSTVÍ
Elektřina VY_32_INOVACE_05-29 Ročník: VIII. r. Vzdělávací oblast:
Pracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech Autor
Rovnání a ohýbání.
7. Montáž a demontáž malorážky 452ZKM,CZ 511
Výtrusné rostliny - mechorosty
Seznámení s metodikami a způsobem využití na školách - Fyzika Závěrečná odborná konference Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie, fyziky a.
Kladkostroje a visuté kočky
Regulátory spojité VY_32_INOVACE_37_755
Bankovnictví Mgr. Yvetta Kałužová VY_INOVACE_Kaluzova_ Šek .
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_158_Planety
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
Název školy: Základní škola Městec Králové
Výpočet tepla VY_32_INOVACE_20_Výpočet tepla Autor: Pavlína Čermáková
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Podpora začínajících učitelů Klíče k úspěchu začínajícího učitele
… Karlův most !! Klenot Prahy… Stereo Zvuk
Logistický systém ve společnosti Těžké strojírenství Plzeň a.s.
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
Výroba oceli Většina surového železa se dále zpracovává na OCEL. Ocel se vyrábí ve specializovaném hutním provozu, který se nazývá ocelárna. Výroba oceli.
Klimatizace.
Klimatizace.
ŘEŠENÍ ÚKOLŮ : LIST Č.4 – ČLOVĚK JE SOUČÁSTÍ PŘÍRODY, ALE NENÍ JEJÍM PÁNEM. NEMŮŽE POROUČET POČASÍ.NESMÍ PŘÍRODU NIČIT,PROTOŽE TÍM NIČÍ SVŮJ DOMOV. LIST.
SAN FRANCISCO.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Lenka Jenčíková

1) Schody - nikdo nechce chodit několik poschodí - výtah 2) Materiál - kamen je moc těžký – ocelové tyče 3) Teplota - skleněné popředí = horko- klimatizace 4) Čas – každý den stavby = miliardy peněz na zaměstnance – součástky, klokaní jeřáby A další…

Problém: připevněné lano drží celou konstrukci po jeho přetrhnutí výtah spadne Řešení: Lano je zajištěno pružinou připevněnou na střechu výtahu. Pružina je z každé strany také spojena s kovovými zarážkami po stranách. Zarážky se pohybuji s výtahem okolo ozubené vodicí lišty. Když se lano přetrhne pružina zatlačí na kovové zarážky, které se zaseknou do vodicí listy. Výtah tedy zůstane stát na místě.

Problém: Jsou moc těžké a když mají udržet další tuny nad sebou potřebují těžký a široký podklad. Což znamená plýtvaní drahocenným místem. Řešení: Místo kamenů použijeme ocelovou nosníků a tyčí, které tvoří ocelovou konstrukci. A i když je ocel konstrukce lehčí a zabere méně místa než kamen udrží bez problémů celou konstrukci.

Problém: Aby bylo v mrakodrapu dostatek světla začali se mrakodrapy stavět se skleněnou fasádou. Ale spolu s teplem do místnosti přicházelo i horko, které pociťovali uvnitř pracující. Řešení: S řešením přišel americky inženýr Willis Carrier. Vymyslel, že když naženeme tepli a vlhký vzduch do komory s malými kapkami studene vody. Když se vzduch a voda srazí, vzduch se ochladí a voda vsákne vlhkost.

Problém: Každý den co se na mrakodrapu pracuje několik milionu. A když se vše staví na miste trvá to samozřejmě déle. Řešení: 1. Kousky stavby se nebudou stavět na miste, ale mimo staveniště. Na místo stavby se tedy potom dováží. 2. Dalším zlepšením bylo vynalezení tak zvaného „klokaního“ jeřábu. Tento jeřáb dokáže svou spodní část vysunout posunout výše a zde upevnit. Spodní část držící jeřáb dosud se potom odpojí a přesune o 3 patra výše. Díky takovýmto „skokům“ získal pravě svoji přezdívku.

  Dch_budov_sv%C4%9Bta Dch_budov_sv%C4%9Bta   provozu-vytahu provozu-vytahu