Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Advertisements

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Pravidla publicity projektu
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
„Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie“
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Grantový projekt INKLUSIVNÍ ŠKOLA Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa: Počáteční vzdělávání Oblast podpory: Rovné příležitosti.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Monitorování projektu Seminář pro věcné manažery
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 10. ledna 2012.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 6. října 2010.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Michala Krejčí MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory 3.2 Seminář pro příjemce 4. výzva GG
Monika Horská20. března 2013 MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST SEMINÁŘ PRO ŽADATELE odbor regionálního rozvoje a evropských projektů.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost Václav Götz.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář k častým chybám v monitorovacích zprávách
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY AKTIVITY UDRŽITELNOST
Dobrý den přejeme všem Bc. Martina Sochorová (ORREP – finanční část)
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Operační program Zaměstnanost
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Realizace projektů Šablony II
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory

Obecné informace Metodika monitorovacích indikátorů OPVK verze č. 3 Povinné sledování! Vyplňují se kumulativně (tabulka v EXCELU i v elektronické MZ v Benefitu). Výše MI ve smlouvě je závazná - překročení možné – bez navýšení podpory - nesplnění = sankce

Sankce za nenaplnění MI Sankce za nenaplnění jakéhokoliv indikátoru.  Nenaplnění MI 1.o více než 50% → poskytovatel odstoupí od právního aktu. 2.O více než 15% a nejvýše 50% → krácení o 30%. 3.O více než 5% a nejvýše 15% → krácení o 5%. Ohrožení naplňování MI v průběhu realizace projektu - snížení MI – podstatná změna s vlivem na krácení rozpočtu.

Sledování MI: 1)Benefit → EMZ (nadřazené indikátory se načítají automaticky na základě dílčích indikátorů). 2) Tabulka v excelu pro danou oblast podpory. Příloha je uveřejněna na: v části Pro příjemce  Monitorovací zpráva  Přílohy k Elektronické monitorovací zprávě – prioritní osa 1 Sledování dílčích indikátorů je povinné, ale nepodléhá sankcím.

Indikátor Počet podpořených osob - prac. v dalším vzdělávání podléhá sankcím dle Smlouvy o realizaci GP. Indikátory a nepodléhají sankcím, ale jsou povinné k monitorování

Monitorovací indikátory – 1. 1 Kód ind.Indikátor Měřící jednotka Plánovaná hodnota Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání celkem – dětí, žákůpočet Počet podpořených osob – pracovníků v dalším vzdělávánípočet Počet podpořených osob – poskytovatelé služebpočet Počet nově vytvořených/inovovaných produktůpočet Počet nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ŽPpočet Počet nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ICTpočet

Monitorovací indikátory – 1. 2 Kód ind.Indikátor Měřící jednotka Plánovaná hodnota Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání celkem - dětí, žákůpočet Počet podpořených osob – pracovníků v dalším vzdělávánípočet Počet podpořených osob – poskytovatelé služebpočet Počet nově vytvořených/inovovaných produktůpočet Počet nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ŽP počet Počet nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ICT počet Počet nově vytvořených/inovovaných produktů výhradně zaměřených na žáky se speciálními vzdělávacími potřebami počet Počet žáků se speciálními vzdělávacími potřebami začleněných do integrovaných tříd počet Počet žáků se speciálními vzdělávacími potřebami začleněných do běžných tříd počet

Monitorovací indikátory – 1. 3 Kód ind.Indikátor Měřící jednot ka Plánovaná hodnota Počet podpořených osob – klienti služebpočet Počet podpořených osob - poskytovatelé služebpočet Počet nově vytvořených/inovovaných produktůpočet Počet nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ŽP počet Počet nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ICT počet Počet nově vytvořených/inovovaných produktů výhradně zaměřených na žáky se speciálními vzdělávacími potřebami počet Počet úspěšně podpořených osobpočet

Dokladování MI Všechny vykazované indikátory musí být podloženy dokumentací Příklady dokladování některých MI -Podpořené osoby (úspěšně podpořené osoby ) - Výuka, kurzy školení cílových skupin: prezenční listiny z každého dne výuky, kopie třídních knih, seznam účastníků, případně výpis z školní matriky, evidenční seznamy, osvědčení, certifikáty -Poskytovatelé služeb – písemný doklad (smlouva, DPP a DPČ, faktura, prezenční listina z každého dne výuky, pracovní výkaz) -Vytvořené produkty musí být k dispozici při kontrole MZ i při kontrole na místě v hmatatelné podobě, vykazují se v momentě, kdy s nimi začne pracovat CS

Náležitosti prezenční listiny Název akce a organizátor, čas (od – do), místo, Jména a kontakty a podpisy zúčastněných, vyučujícího či lektora, Publicita. V případě, že daná akce trvá několik dnů, prezenční listina bude vyhotovena na každý den zvlášť.

Co není indikátorem Podpořenou osobou NENÍ - Osoba, která se účastní podpory jednorázově (např. účastník konference o realizovaném projektu, návštěvník webového portálu). - Členové realizačního týmu, kteří se podílejí na projektu pouze administrací. Nově vytvořeným/inovovaným produktem NIKDY NENÍ - Nakoupené pomůcky a učebnice, nově vybavená třída nebo učebna, webové stránky informující o projektu, stáže, konference, exkurze, powerpointová prezentace, která vychází z nově vytvořeného/inovovaného produktu, tisková zpráva, článek, inzerát o realizaci projektu, akreditace produktu.

Děkuji za pozornost Mgr. Hana Hejlová