JAK SPRÁVNĚ GŮGLIT. PŘESNÁ SLOVA A FRÁZE nejzákladnější a nejvíce známý vyhledávací trik uvozovky k vyhledání přesné fráze. například provedete následující.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Efektivní vyhledávání v Google
Advertisements

Pokročilé vyhledávání na internetu
neztraťme se NA INTERNETU!
Kde najdete informace o volných pracovních místech?
Návod pro práci s internetovými stránkami společnosti Acros • Produkty Acros/Fisher je možno nalézt na internetových stránkách nebo na stránkách.
Aplikace DynaMed na zařízeních iPhone, iPod Touch či iPad Tutoriál Last updated 9/28/ února 2013.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Dana Sigmundová Zásady vyhledávání, správná technika vyhledávání, databáze EBSCO ÚK FSS MU, úterý a středa 11. a Ústřední knihovna FSS MU.
školení internetového vyhledávače
Slovníky cizích slov Teď pustila mě pasivita a ty jsi moje priorita jsem hnedle vedle z cizích slov no jak ta jedle nebo the Fir. Až naučím se cizí řeči.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Školení internetového vyhledávače
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu, která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Vyhledávání na Internetu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
INTERNETOVÉ VYHLEDÁVAČE
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH. Obsah n Vstup do katalogu Vstup do katalogu n Vyhledávání a prohlížení Vyhledávání a prohlížení –Obecné zásady.
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Informace – vyhledávání informací
Referát č. 15. Hledání textu  Čím delší a obsáhlejší je textový dokument, tím je v něm orientace obtížnější. V takových situacích přijde vhod funkce.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Vyhledávání a analýza dat na internetu 1 Doporučený vyhledávač:
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.5 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - dotazy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Autor: Filip Jelínek Rok: 2006/2007 Vyhledávání, operátory pro vyhledávání, …
MALOVÁNÍ. CO JSOU TO SLOŽKY A SOUBORY HLEDÁNÍ OBRÁZKŮ NA INTERNETU.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: únor 2012,
Od Lucie Zíbové z 9.A. Autorské právo Autorské právo je právo autora k dílu. Autorské právo vzniká hned po zveřejnění díla. Autorské právo se značí ©(C.
Efektivní vyhledávání na internetu
WWW – hypertextový informační systém
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
Jak vyhledávat informace na Internetu?
MIS - Manažerské informační systémy 1. cvičení – Internet a informace
Anopress: nová grafika, nové možnosti Mgr. Daniela Uhrová září 2010.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Školení internetového vyhledávače
Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání. Vyhledávání v angličtině.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Aleš Kozák.
časté dotazy uživatelů Editor článků Vložení formátovaného textu do článku z dříve připraveného dokumentu.
VY_I/2_INOVACE_37_Vyhledávání na internetu Vyhledávání na internetu Miroslav Kaňok.
Jana Holá Tvorba rešerše Jana Holá
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Internetový vyhledávač Google Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Jak hledat na internetu??? Hledání pomocí.
METODY A NÁSTROJE VYHLEDÁVÁNÍ INFORMACÍ NA INTERNETU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Katalog.mendelu.cz Průvodce katalogem knihovny MENDELU.
Vyhledávání na Internetu. Webové vyhledávače Webový vyhledávač je služba, která umožňuje na Internetu najít webové stránky, které obsahují požadované.
Vyhledávání v Internetu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Orientace a vyhledávání na internetu
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_17_16_internetový vyhledávač.
GOOGLE A POWER POINT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
METODY A NÁSTROJE VYHLEDÁVÁNÍ INFORMACÍ NA INTERNETU
Vyhledávání, operátory pro vyhledávání, …
Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Jan Duchek
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Jana Holá Tvorba rešerše Jana Holá
Co bychom měli také o internetu vědět
Jak definovat novou organizaci, se kterou budete pracovat
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Vyhledávání ve WWW Vyhledávání informací v prostředí WWW lze provádět např. pomocí služeb: Altavista - Google -
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Transkript prezentace:

JAK SPRÁVNĚ GŮGLIT

PŘESNÁ SLOVA A FRÁZE nejzákladnější a nejvíce známý vyhledávací trik uvozovky k vyhledání přesné fráze. například provedete následující vyhledávání, zobrazí se vám pouze stránky, které obsahují slovo „lord“ následované slovem „voldemort“, a nebudou se zobrazovat stránky s příbuznými slovy „lord voldemort“

PŘESNÁ SLOVA A FRÁZE

KROMĚ URČITÉHO SLOVA Znaménko mínus umožňuje specifikovat slova, která ve výsledcích vidět nechcete Pokud například chcete najít stránky o distribucích Linuxu, které se však nezmiňují o Ubuntu, použijte následující dotaz: „linux distribuce –ubuntu“

KROMĚ URČITÉHO SLOVA

VYHLEDÁVÁNÍ NA URČITÉM WEBU Operátor site: vám umožňuje omezit vyhledávání jen na určitý web Řekněme, že si chcete na zsmilenova.cz vyhledat všechno, co zde píšeme o soutěži eurorebus. Pak použijte následující vyhledávací dotaz: site:zsmilenova.cz eurorébus

VYHLEDÁVÁNÍ NA URČITÉM WEBU

ČASOVÉ INTERVALY Málo známý operátor dvou teček (..) umožňuje zadat konkrétní časové období. Pokud například zadáte následující dotaz, objeví se vám všechny výsledky o Ubuntu z let 2008 až 1010.

ČASOVÉ INTERVALY

TYP SOUBORU Operátor filetype: vám umožní vyhledávat pouze soubory určitého typu. Zkuste si například vyhledat pouze soubory ve formátu PDF

TYP SOUBORU

DEFINICE SLOVA Již nemusíte cizí slova psát do Googlu a hledat ve výsledcích nějaký odkaz na spolehlivý slovník. Definici lze získat i jinak. Použijte následující trik.

DEFINICE SLOVA

KALKULAČKA Už nemusíte otevírat samostatný program pro kalkulačku. Pomocí znamínek +,-,* a / můžete zadávat aritmetické operace přímo do Googlu. A pro složitější výrazy stačí použít závorky. Zkuste to!

KALKULAČKA

PŘEVODY JEDNOTEK A existuje i taková kalkulačka na převody jednotek. Stačí zadat dotaz ve tvaru „x [jednotky] na [jednotky]“.

PŘEVODY JEDNOTEK

POČASÍ Napište do googlu „Počasí Brno“ a dostanete hned v googlu předpověď počasí!

PŘEVODY MĚN Můžete převádět i měny. Chcete třeba vědět kolik korun je 12 euro? Zeptejte se googlu! Napište prostě 12 eur to czk a máte to!

PŘEVODY MĚN

FÓRY do a barell roll seznam mapy iddqd google obrázky - atari breakout google pacman zerg rush

ÚKOL Najděte a stáhněte pdf s knížkou Babička od Boženy Němcové. Najděte webovou definici slova: „retrospektiva“ (uložíte screenshot nebo výstřižek) Najděte jak jsme v roce 2015 (červenci) dopadli v soutěži Eurorebus (jako škola)