Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání. Vyhledávání v angličtině.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání. Vyhledávání v angličtině."— Transkript prezentace:

1 Scholar Google http://scholar.google.cz Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání. Vyhledávání v angličtině

2 Scholar Google CZ Rozšířené vyhledávání

3 Scholar Google - výsledky Výsledky vyhledávání jsou citace, bibliografické záznamy či plné texty.

4 http://scholar.google.com http://scholar.google.com (angličtina) advanced search

5 Google Knihy http://books.google.cz/

6 Google Knihy Výsledky S ohledem na autorská práva se zobrazí buď plný text, nebo několik stránek z knihy či pouze bibliografický záznam.

7 Google Knihy – zúžení dotazu

8 SCIRUS www.scirus.com Vyhledávácí nástroj společnosti Elsevier pro vyhledávání informačních zdrojů pro vědu, výzkum a vzdělávání.

9 Scirus Vyhledávací možnosti -Lze požívat operátory AND, OR, ANDNOT. -Pro frázi lze používat uvozovky nahoře z obou stran slovního spojení. -Náhrada za neomezený počet znaků kdekoliv ve slově: * -Náhrada za práve 1 znak kdekoliv: ? -Tento portál přestane fungovat začátkem r. 2014 !

10 Scirus Pokročilé vyhledávání

11 Scirus Seznam výsledků Lze naráz uložit maximálně 25 záznamů.

12 Scirus Export záznamů


Stáhnout ppt "Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání. Vyhledávání v angličtině."

Podobné prezentace


Reklamy Google