Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vyhledávání na Internetu. Webové vyhledávače Webový vyhledávač je služba, která umožňuje na Internetu najít webové stránky, které obsahují požadované.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vyhledávání na Internetu. Webové vyhledávače Webový vyhledávač je služba, která umožňuje na Internetu najít webové stránky, které obsahují požadované."— Transkript prezentace:

1 Vyhledávání na Internetu

2 Webové vyhledávače Webový vyhledávač je služba, která umožňuje na Internetu najít webové stránky, které obsahují požadované informace. zde píšeme adresu stránky, pokud ji známe sem napíšeme dotaz

3 Vyhledávání podle obrázku Ve vyhledávání najít obrázky google klikneme na tuto ikonu

4 Vyhledávání podle obrázku Zkopírujeme adresu URL obrázku Nahrajeme obrázek

5 Upřesnění dotazu pomocí operátorů OR mezi dvěma výrazy znamená, že stačí, aby stránka splnila alespoň jednu podmínku, nikoli obě Uvozovky znamenají, že Google musí najít na stránce přímo konkrétní frázi. Hvězdička (*) zastupuje libovolné slovo (slova) a hodí se právě do frází v uvozovkách Mínus (-) signalizuje jednoznačné odmítnutí. Stránky, které dané podmínce vyhovují, nebudou do výsledků zařazeny

6 Upřesnění dotazu pomocí operátorů Méně známý je operátor AROUND (vzdálenost), který určí, že dva výrazy musejí být nalezeny blízko sebe Rozsah čísel určíte pomocí dvou teček, tedy např. 2008..2010. V angličtině si můžete pomoci i vlnovkou (~), která značí, že Google má hledat dané slovo včetně jeho synonym. Např. ~tutorial najde kromě tutoriálů i stránky obsahující guide a manual.

7 Upřesnění dotazu pomocí operátorů Příklad: první AROUND(5) "počítačová myš" vynález OR prototyp -krysa Vyhledá: slovo "první" se musí vyskytovat v okolí pěti slov od fráze "počítačová myš". Stačí, aby na stránce bylo slovo "vynález" nebo slovo "prototyp" a nesmí se tam vyskytovat slovo "krysa".


Stáhnout ppt "Vyhledávání na Internetu. Webové vyhledávače Webový vyhledávač je služba, která umožňuje na Internetu najít webové stránky, které obsahují požadované."

Podobné prezentace


Reklamy Google