1 5. Zasedání PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Aktualizace SUR ČR Hlavní změny po veřejných diskusích Ing. Igor Hartmann Ministerstvo pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR , Olomouc Program Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Advertisements

Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Páteřní infrastruktura Liberec mobilita, energetika, ICT, sítě ŽP Východiska, priority.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016–2025 Pojetí dokumentu a proces tvorby Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravského kraje.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Strategický rozvoj Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Praha,
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Brně Bc. Monika GALKO DiS. Odbor sociální péče MMB Konference „Plánování rozvoje sociálních služeb – dobrá.
Sekce náměstka ministryně pro ochranu práv dětí a sociální začleňování Odbor ochrany práv dětí (91) Odbor sociálního začleňování (92) –1–1.
UDRŽITELNÝ ROZVOJ JAKO PRINCIP POLITICKÉHO ROZHODOVÁNÍ.
Harmonogram finalizace přípravy a SUR X. a XI. 2009, implementace a monitoring 2.
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Centrum společných služeb
Postup Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Členská schůze MAS Nepomuk,
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Regionální environmentální centrum ČR
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Náměty pro činnost Národního fóra
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Projekt „Vazby národní politiky ČR a EU se zaměřením na politiku HSÚS“
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Realizace politiky přípravy na stárnutí
Evropský rok výchovy prostřednictvím sportu – EYES 2004
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Realizace politiky přípravy na stárnutí
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Komunitní centrum v přírodní zahradě
Ing. Stanislava Správková
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Život bez střeva , Praha.
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Seminář pro žadatele pro výzvu 082
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

1 5. Zasedání PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Aktualizace SUR ČR Hlavní změny po veřejných diskusích Ing. Igor Hartmann Ministerstvo pro místní rozvoj

2 Dosavadní postup Aktualizace SUR ČR červen ukončení veřejné diskuse k 1. verzi materiálu - jednání Řídícího výboru, RVUR a PS pro indikátory červenec - srpen 2009: - vypořádání připomínek z 1. veřejné diskuse - zpracování části k implementaci, dopracování sady indikátorů září 2009: - veřejná diskuse k 2. pracovní verzi - projednání materiálu s platformou - dopracování opatření k jednotlivým cílům strategie

3 Hlavní změny v aktualizované SUR ČR po dvou veřejných diskusích rozsáhlá úprava prioritní osy 1 (zejména priority 1.1 –rozšíření a rozpracování cílů, celkové posílení sociálního rozměru) Struktura priorit a cílů prioritní osy 1: Priorita 1.1: Zlepšování podmínek pro zdravý život cíl 1:Prostřednictvím etické výchovy podporovat stabilitu společnosti cíl 2: rozvíjet sociální služby a jejich dosažitelnost v rámci sociální infrastruktury cíl 3: Podporovat sociální začleňování znevýhodněných skupin obyvatel a snižovat výskyt chudoby cíl 4: Snižovat zdravotní rizika související s negativními faktory životního prostředí a s bezpečností potravin

4 Priorita 1.2. : Zlepšování životního stylu a zdravotního stavu populace cíl 1: Zlepšit životní styl a zdravotní stav populace cíl 2: Snížit dopady spotřeby ovyvatel ČR na ekonomickou, sociální a environmentální oblast Priorita 1.3: Přizpůsobit politiky a služby demografickému vývoji a podpořit mezigenerační a rodinnou soudržnost cíl 1: Zlepšit zdravotní stav seniorů a zvýšit kvalitu života ve stáří cíl 2: Podporovat rodiny a usnadnit realizaci rodičovství

5 Hlavní změny v aktualizované SUR ČR po dvou veřejných diskusích v prioritní ose 2 došlo k přidání jednoho cíle u priority 2.2, a to cíl 4: Podporovat udržitelné materiálové hospodářství další úpravy prioritní osy 2 se týkaly zejména rozšíření jednotlivých cílů o opatření prioritní osa 3 nezaznamenala žádné změny v prioritách ani v cílech. Jednotlivé cíle jsou rozšířeny o obecná opatření. dílčí změny zaznamenala tato prioritní osa v úvodním analýze popisu stavu rozvoje území

6 Hlavní změny v aktualizované SUR ČR po dvou veřejných diskusích v prioritní ose 4 rovněž nedošlo ke změně jednotlivých priorit a cílů, byla doplněna některá opatření k cílům v prioritní ose 5 došlo ke změně formulací priorit a cílů, včetně rozšíření počtu cílů Struktura priorit a cílů prioritní osy 5: Priorita 5.1:Posilování sociální stability a soudržnosti cíl 1: Specifikovat a realizovat klíčové principy připravenosti společnosti a státu z hlediska podpory integrace cizinců cíl 2: Posílit prevenci sociálně-patologických jevů, kriminality a korupce Priorita 5.2. : Efektivní stát, kvalitní veřejná správa a rozvoj občanského sektoru cíl 1: Zajistit dlouhodobou udržitelnost veřejných financí cíl 2: Rozvíjet lidské zdroje ve veřejné správě, eGovernment a cíleným vzděláváním přispět k efektivitě a kvalitě veřejné správy a rozvoji forem její práce v souladu s požadavky udržitelného rozvoje

7 cíl 3: Docílit institucionálního uspořádání neziskového sektoru s vlastní organizační strukturou vedoucí k efektivnější spolupráci s veřejnou správou cíl 4: Posílit osvětové a vzdělávací aktivity související s rozvojem spolupráce veřejné správy a neziskového sektoru Priorita 5.3: Zvyšování připravenosti ke zvládání dopadů globálních a jiných bezpečnostních hrozeb a rizik a posilování mezinárodních vazeb cíl 1: Prohlubováním mezinárodní spolupráce zvýšit připravenost na teroristické hrozby, vč. nových forem těchto hrozeb, a přijmout nástroje k potlačení organizovaného zločinu cíl 2: Zvýšit připravenost obyvatel, veřejné správy a složek Integrovaného záchranného systému k řešení dopadů globálních a jiných bezpečnostních hrozeb a rizik cíl 3: Rozvíjet spolupráci v rámci regionu a EU, posílit aktivní účast v mez. Organizacích a prosazovat principy UR na všech úrovních mnohostranných a bilaterálních vztahů a v souladu s nimi posilovat mezinárodní spolupráci.. cíl 5: Podílet se na plnění mezinárodních závazků v oblasti snižování emisí skleníkových plynů

8 Další změny v aktualizované SUR ČR zohlednění globální ekonomické krize připojení mezinárodního kontextu udržitelného rozvoje připojení kapitoly k implementaci (je stále v diskusi) zúžení sady indikátorů

9 Návrh usnesení Pracovní skupina doporučuje upravit návrh cílů a indikátorů Aktualizace SUR ČR – pracovní verze pro veřejnou diskusi takto: ……

10 Děkuji za pozornost Ing. Igor Hartmann ředitel odboru koordinace a řízení Ministerstvo pro místní rozvoj