Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Advertisements

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
ALKOHOLICKÉ NÁPOJE. jsou produktem kvasného průmyslu využívají kvasinky k přeměně roztoku cukru na alkohol a oxid uhličitý obsahují etanol (ethylalkohol)
Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
E K O N O M I K A Spotřební daně Daň z vína. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV : VY_32_INOVACE_26_11_Z9_Skála AUTOR : Mgr. Aleš Skála TÉMA : Zemědělská výroba Základní škola Libina, příspěvková.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV53 Název školy.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_03_03B_USA Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Jaro na statku FARMÁŘ A JEHO PRÁCE. Čtyři roční období.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_558_ Výroba vína 4 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Využití ovoce v kuchyni
Energetická hodnota potravin (EH)
Náležitosti nápojových lístků
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Peckové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
Alkoholické nápoje - víno
SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ I.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR. JANA ZELINKOVÁ.
Další jižní ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:
Název prezentace (DUMu):
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Cukry – přírodní sladidla
Výkon, účinnost VY_32_INOVACE_11_218
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Citrusové plody Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Rozdělení zemí podle vyspělosti
Vinohradnictví a vinařství v ČR
NÁZEV ŠKOLY: Střední škola služeb a řemesel Stochov
Základní škola, Hradec Králové
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola Pardubice - Spořilov Autor: Mgr
Proč se střídají roční období
Základní škola, Hradec Králové
Základní škola, Hradec Králové
Výroba vína Zpracovala: Pavlína Ptáčková
Transkript prezentace:

Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/

NÁZEV ŠKOLY: Střední škola služeb a řemesel Stochov AUTOR: Marcela Krombholzová NÁZEV: VY_32_INOVACE_21_Technika obsluhy_Nápoje_4 TÉMA: Víno – Rozdělení vína (9 stran) OBDOBÍ: 01 – 2013 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/

Anotace NEZNÁMÝ. Sklanice na víno [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Tento materiál je určen pro výuku žáků středních odborných škol, oborů: Hotelnictví a turismus, Gastro a Kuchař-číšník v předmětech Technika obsluhy, Potraviny a nápoje a Potraviny a výživa. Je zaměřen na seznámení s vínem a vinařstvím v celé jeho šíři, od historie a oblastí pěstování, jeho rozšíření po světě, škále nejznámějších odrůd, výrobě, podávání, skladování i uplatnění v gastronomii a to jak vín tichých, tak i šumivých.

Rozdělení vína Víno se dělí z více hledisek.. NEZNÁMÝ. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: shop.co.uk/wine-articles/german-riesling/

Obecné rozdělení vína Šumivá vínaTichá vína TOURNESOL. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: LAW, Simon. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Podle zralosti Mladá vína Archivní vína Zralá vína BASTIENM. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: STEPANYUCHENKO, Vyacheslav. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: TONY5188. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Podle barvy Bílá vína Bílé, červené, modré odrůdy Růžová vína Modré hrozny bez nakvášení Červená vína Nakvášené modré hrozny nebo tepelně zpracované NEZNÁMÝ. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Suché obsahuje nejvýše 4 g zbytkového cukru/ litr Polosuché obsahuje 4, g zbytkového cukru/ litr Polosladké obsahuje 12, g zbytkového cukru/ litr Sladké obsahuje minimálně obsah 45 g zbytkového cukru Co je to ZBYTKOVÝ CUKR…??? Kategorie vín dle obsahu cukru SWIGART, Evan. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Vinařský zákon č. 321/2004 Sb., z 29. dubna 2004, stanovuje následující jakostní třídy pro česká a moravská vína: Kategorie vín Minimální cukernatost hroznů Přirozený obsah alkoholu Stolní víno 11 °NM 6,5% Zemské víno14 °NM8,3% Jakostní víno odrůdové15°NM8,9% známkové15°NM8,9% Jakostní víno s přívlastkem kabinet 19°NM11,3% pozdní sběr 21°NM12,5% výběr z hroznů 24°NM14,3% výběr z bobulí 27°NM16,1% ledové víno 27°NM16,1% slámové víno 27°NM16,1% výběr z cibéb 32°NM19,0%

1. Co upravuje Zákon č. 321/2004 Sb. 2. Jak se obecně rozdělují vína? Tichá a šumivá 3. Rozdělení vín podle zralosti Mladá, zralá, archivní 4. Rozdělení vín podle barvy Bílá vína, růžová vína, červená vína 5. Rozdělení vín podle zbytkového cukruRozdělení vín

Kategorie vína Popište obrázek SWIGART, Evan. Wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: