Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Střední škola služeb a řemesel Stochov AUTOR: Marcela Krombholzová NÁZEV: VY_32_INOVACE_21_Technika obsluhy_Nápoje_4 TÉMA: Víno – Rozdělení vína (9 stran) OBDOBÍ: 01 – 2013 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace NEZNÁMÝ. Sklanice na víno [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Tento materiál je určen pro výuku žáků středních odborných škol, oborů: Hotelnictví a turismus, Gastro a Kuchař-číšník v předmětech Technika obsluhy, Potraviny a nápoje a Potraviny a výživa. Je zaměřen na seznámení s vínem a vinařstvím v celé jeho šíři, od historie a oblastí pěstování, jeho rozšíření po světě, škále nejznámějších odrůd, výrobě, podávání, skladování i uplatnění v gastronomii a to jak vín tichých, tak i šumivých.
Rozdělení vína Víno se dělí z více hledisek.. NEZNÁMÝ. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: shop.co.uk/wine-articles/german-riesling/
Obecné rozdělení vína Šumivá vínaTichá vína TOURNESOL. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: LAW, Simon. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:
Podle zralosti Mladá vína Archivní vína Zralá vína BASTIENM. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: STEPANYUCHENKO, Vyacheslav. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: TONY5188. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:
Podle barvy Bílá vína Bílé, červené, modré odrůdy Růžová vína Modré hrozny bez nakvášení Červená vína Nakvášené modré hrozny nebo tepelně zpracované NEZNÁMÝ. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:
Suché obsahuje nejvýše 4 g zbytkového cukru/ litr Polosuché obsahuje 4, g zbytkového cukru/ litr Polosladké obsahuje 12, g zbytkového cukru/ litr Sladké obsahuje minimálně obsah 45 g zbytkového cukru Co je to ZBYTKOVÝ CUKR…??? Kategorie vín dle obsahu cukru SWIGART, Evan. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:
Vinařský zákon č. 321/2004 Sb., z 29. dubna 2004, stanovuje následující jakostní třídy pro česká a moravská vína: Kategorie vín Minimální cukernatost hroznů Přirozený obsah alkoholu Stolní víno 11 °NM 6,5% Zemské víno14 °NM8,3% Jakostní víno odrůdové15°NM8,9% známkové15°NM8,9% Jakostní víno s přívlastkem kabinet 19°NM11,3% pozdní sběr 21°NM12,5% výběr z hroznů 24°NM14,3% výběr z bobulí 27°NM16,1% ledové víno 27°NM16,1% slámové víno 27°NM16,1% výběr z cibéb 32°NM19,0%
1. Co upravuje Zákon č. 321/2004 Sb. 2. Jak se obecně rozdělují vína? Tichá a šumivá 3. Rozdělení vín podle zralosti Mladá, zralá, archivní 4. Rozdělení vín podle barvy Bílá vína, růžová vína, červená vína 5. Rozdělení vín podle zbytkového cukruRozdělení vín
Kategorie vína Popište obrázek SWIGART, Evan. Wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: