Školní řád 2016 – 2017 stručný výpisek. Povinnosti žáků bod 2 řádně docházet do školy a řádně se vzdělávat plnit pokyny pedagogických pracovníků nosit.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací řízení na střední školy
Advertisements

TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ leden 2013
Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí SŠZE a SOU CHKT, Kostelec nad Orlicí.
Škola, rodina, komunita.
Dobrovolnické centrum Ostrava. DC ADRA Ostrava Nejsme poskytovatel soc. služeb 3 akreditace MV ČR na vysílání dobrovolníků do soc. a zdrav.zařízení –
ODKLAD POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Právní problematika pitvy
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2012/2013. Pardubický kraj Povinné přijímací zkoušky pro maturitní obory SCIO testy 9. tř. – ČJ, M, OSP 5. tř. – OSP Podrobnosti.
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
Přijímací řízení na střední školy školní rok 2014/2015
1)seznámit s výstupy učitelské porady 2)připomenout loňskou změnu týkající se kouření 3)zdůraznit změnu týkající se max. počtu absencí a jejich omlouvání.
TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ leden 2012
Výchovní poradci Brno 7. a 8. dubna 2010.
TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ únor 2014 tel. škola: ,
Informační SCHŮZKA
DŮVOD SDĚLENÍ  Vyskytují se nesprávné postupy při řešení absence žáků ve vyučování  Základní školy vznesly opakovaně požadavek na zpracování postupu.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Mimoškolní aktivity zábava a povinnost.
PŘIHLÁŠKA NA STŘEDNÍ ŠKOLU
Č. 561/2004 Zákon o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)
ŽIVOT VE ŠKOLE - I VE ŠKOLE S PRAVIDLY
SILNÁ STRÁNKA MŠ - jednopatrová budova po rekonstrukci, vlastní školní jídelna, nově vybavená zahrada a hřiště, herna, tělocvična, samostatná ložnice,
SVNIT Přednáška M. Horáková
Poučení o bezpečnosti v učebně výpočetní techniky
Třídní schůzky Organizační záležitosti Připomínáme, že v závěru školního roku budou dny ředitelského volna. Děti dostanou vysvědčení již 20.
Třídní schůzky 8. prosince A
Pracovní doba, BOZP Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES – přednáška č. 4.
Každodenní chod školy S čím za kým. Struktura školy Vedení školy (ředitel, zástupci ředitele) Sekretářka (hospodářka) školy Vedoucí předmětových sekcí.
PLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
EKONOMIKA.
Žákovský parlament. Charakteristika Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením.
Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí SŠZE a SOU CHKT, Kostelec nad Orlicí.
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů + IVP ve škole – → přestávka – → 2. Další činnosti výchovného.
Individuální vzdělávací plán
Mgr. Jana Kratochvílová, Ph.DŠkolský management P4P4 Vyhláška č. 48/ 2005 o základním vzdělávání a některých náležitostech plnění povinné školní docházky.
 Respektují individuální zvláštnosti žáků, rozvíjí kladné mezilidské vztahy.  Učí žáky logicky uvažovat, pracovat ve skupině, používat moderní metody.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2015.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_19.
Možnosti podpory žáků s diagnózou SMA/DMD v běžné škole.
4. Dokumentace školy 561/2004 Sb. (§28) rozhodnutí o zápisu do školského rejstříku evidenci dětí (školní matrika) doklady o přijímání dětí (spis) vzdělávací.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Přijímací řízení 2016 základní informace.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
Školní řád. Žáci mají právo na ochranu před fyzickým a psychickým násilím a nedbalým zacházením na svobodu ve výběru kamarádů na volný čas a přiměřený.
 Respektují individuální zvláštnosti žáků, rozvíjí kladné mezilidské vztahy.  Učí žáky logicky uvažovat, pracovat ve skupině, používat moderní metody.
BOZP 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
Přijímací řízení
Informace pro rodiče budoucích studentů I.A
Práva a povinnosti žáků
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení Harrachov
Organizace předškolního vzdělávání
Třídní učitel Mgr. Zdeněk Bažant
Třídní schůzky T4
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Třídní schůzka 3.A
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Záškoláctví
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Přijímací řízení pro žáky vycházející z 5. ročníků
Jméno a příjmení dítěte:……………………………………………………………………………………………………….
Organizační pokyny: Odjezd ve sobotu v 7:45 od školy (u bazénu)
Novinky v předškolním vzdělávání
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Hejnice 20. – 21. září 2018.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Záškoláctví.
Školní schůzka – zahájení školního roku 2019/2020
Transkript prezentace:

Školní řád 2016 – 2017 stručný výpisek

Povinnosti žáků bod 2 řádně docházet do školy a řádně se vzdělávat plnit pokyny pedagogických pracovníků nosit do školy pravidelně žákovskou knížku a předkládat ji učitelům k zapisování klasifikace a informací pro rodiče

Povinnosti žáků bod 2 nenosit pokrývku hlavy v prostorách školy přezouvat se vyjadřovat svá mínění a názory vhodným způsobem plnit pokyny pedagogických pracovníků

Povinnosti žáků bod 2 nepoužívat mobilní telefon při vyučování tj. telefonování, focení, nahrávání bez svolení vyučujícího zakazuje se pořizovat zvukové či obrazové nahrávky pomocí mobilu bez souhlasu dotyčné osoby každé takovéto porušení je považováno za závažné porušení školního řádu – zákon č. 101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů

Povinnosti žáků nepoškozovat majetek školy a spolužáků, škody hradí zákonný zástupce žáka nenosit do školy předměty a elektroniku, které nejsou potřeba k vyučování neotvírat okna nenosit nápoje ve skleněných lahvích

Povinnosti zákonných zástupců a žáků na vyzvání ředitele školy nebo pedagogického pracovníka se osobně zúčastnit projednávání závažných otázek týkajících se vzdělávání a chování žáka Informovat školu o změně – zdravotní způsobilosti – zdravotních obtížích nebo – jiných závažných skutečnostech, které by mohly mít vliv na průběh vzdělávání žáka

Povinnosti zákonných zástupců a žáků oznamovat škole údaje podle par. 28 odst. 2 a 3 a další údaje, které jsou podstatné pro průběh vzdělávání nebo bezpečnost dítěte a změny v těchto údajích w9XiG_uPblRZGsbvD6OOpNDoBbr87FbFr8k7tqS2LqCDDTVE3w

Povinnosti zákonných zástupců a žáků zákonný zástupce se může dostavit k projednávání záležitostí svého dítěte po předchozí domluvě s daným pedagogickým pracovníkem

Povinnosti zákonných zástupců a žáků dokládat důvody nepřítomnosti dítěte ve vyučování v souladu s podmínkami stanovenými tímto školním řádem bod viz 5.4, 5.6 a bod 5.9

Povinnosti zákonných zástupců a žáků - omlouvání žákabod 5 bod 5.4 ŠŘ Nemůže-li se žák ze závažných rodinných nebo zdravotních důvodů dostavit do školy, jsou rodiče žáka povinni doložit důvody jeho nepřítomnosti ve vyučování nejpozději do 10:00 hodin dopoledne daného dne do kanceláře školy: – písemně – telefonicky – em Nelze posílat omluvenky formou sms!!!

Docházka do školy - omlouvání žákabod 5.5 ABSENCE PŘEDEM ZNÁMÁ -např. plánovaná návštěva lékaře -omluvit žáka dopředu do ŽK

Docházka do školy - omlouvání žákabod 5.5 ŽÁK MUSÍ OPUSTIT ŠKOLU V PRŮBĚHU VÝUKY -žák žádá o souhlas třídního učitele, ZŘ -TU uvolňuje žáka na základě písemné žádosti zákonného zástupce -omluvit žáka dopředu do ŽK

Docházka do školy - omlouvání žákabod 5.5 ŽÁK MUSÍ OPUSTIT ŠKOLU V PRŮBĚHU VÝUKY -na 1 den může uvolnit žáka třídní učitel -na 2 a více dnů uvolňuje ředitelka školy -TU uvolňuje žáka na základě písemné žádosti zákonného zástupce -omluvit žáka do ŽK !

Povinnosti zákonných zástupců a žáků - omlouvání žákabod 5.10 ABSENCE NENÍ DOPŘEDU ZNÁMÁ -Všechny absence žáka písemně omlouvají zákonní zástupci do žákovské knížky, -vždy do 2 dnů od nástupu žáka do školy po jeho nepřítomnosti. -V případě pochybnosti může TU vyžadovat lékařské potvrzení nepřítomnosti žáka.

Zacházení s učebnicemi, školními potřebami a školním majetkem bod 6 žáci nosí do školy učebnice a školní potřeby dle rozvrhu hodin a pokynů učitelů žák šetrně zachází se svěřenými učebnicemi, školními potřebami a školním majetkem Každé svévolné poškození nebo zničení majetku školy, žáků, učitelů či jiných osob hradí rodiče žáka, který poškození způsobil, a to v rozsahu, který stanoví škola

Zacházení s učebnicemi, školními potřebami a školním majetkem bod 6 Každý žák je veden vyučujícími k zodpovědnosti za čistotu a pořádek svého pracovního místa a okolí. Služba je vedena k zodpovědnosti za čistotu prostoru kolem tabule a pořádek v celé třídě.

Ochrana zdraví a zdraví spolužáků bod 7 Žák se při všech školních činnostech chová tak, aby neohrozil zdraví své, svých spolužáků či jiných osob. Žák nenosí do školy předměty, kterými by mohl ohrozit zdraví své i ostatních.

Ochrana zdraví a zdraví spolužáků bod 7 Každý úraz, poranění či nehodu, k níž dojde během výuky ve třídě, na chodbě nebo na hřišti, hlásí žáci ihned svému vyučujícímu a dozírajícímu učiteli a následně TU. Úraz sepisuje technik BOZP školy – p. uč. Petr Tomáš a informuje ŘŠ

Příprava na vyučování9.1 Žák se po příchodu do třídy připravuje na vyučování Po 1.zvonění – 7:55h – žák zbytečně neopouští třídu Při vstupu učitele nebo jiné dospělé osoby do třídy žáci pozdraví tím, že tiše povstanou Nesplnění DÚ a zapomenutí pomůcek žák hlásí na počátku hodiny vyučujícímu

Vyučování bod 9.2 Žák pozorně sleduje a aktivně se účastní vyučování Dbá pokynů vyučujícího Během výuky mají žáci mobilní telefony (MP3, PSP,…) vypnuty Za ztrátu škola neručí – není učební pomůcka

Přestávky9.3 Po ukončení vyučovací hodiny si na pokyn vyučujícího - žáci složí své věci, - uklidí své pracovní místo a - připraví se k odchodu do jiné pracovny Na pokyn vyučujícího se povstáním rozloučí a poté se řadí k odchodu O přestávkách se žáci - nezdržují na schodištích, - nepřebíhají z poschodí do poschodí - nevstupují do učeben jiných tříd