Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Brána firewall a její využití
Advertisements

Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
– pokročilejším funkce. Seznam Ukládání do adresáře.
Elektronická komunikace
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Komunikace – internet ( ) Bohumil Bareš. Komunikace Dorozumívání – nejčastějším způsobem takové komunikace bývá lidská řeč a písmo. Podle prostředku.
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_385_Odeslání u AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
WWW – hypertextový informační systém
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Poplašné zprávy a otravná pošta Poplašné zprávy  Hoax: Poplašná zpráva, která varuje před neexistujícím nebezpečím Falešná zpráva žádající o pomoc.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Elektronická pošta Název školy
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
Elektronická pošta Pokročilé nastavení. Práce se skupinou Kontakty Zvolíme možnost Kontakty.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Bezpečnost na internetu
Elektronická pošta Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří Informatika 5. ročník.
1. 2 Hypertextové odkazy Na stránce se mohou nacházet místa, na která když klepnete myší, dostanete se na jinou stránku, na jiný server nebo na jinou.
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Aleš Kozák.
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Co to je? je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy. Lze ho udělat např. u seznam.cz, centrum.cz,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Kristýna Vejplachová  = elektronická pošta  Je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.  ové.
Dotazníky Google docs Jan Juránek Základní charakteristika Google Docs/Google dokumenty Jsou to online aplikace od společnosti Google. K využívání těchto.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_10.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
KDYŽ SLOVA NESTAČÍ... DOPIS x Natálie Fialová Anna Hrdinová Gabriela Jordánová Lenka Phamová Anna Přítulová.
Elektronická pošta Základní škola a Mateřská škola, Szkoła Podstawowa, Przedszkole Košařiska, příspěvková organizace Projekt: EU OP VK - CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP:
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Elektronická a písemná komunikace
INTERNET Pro 5. ročník.
TISKOPISY JEDNODUCHÉ KOMUNIKAČNÍ ŽÁNRY
Unix a Internet 8. Elektronická pošta
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Elektronická komunikace
Škodlivý software, počítačové viry
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Informační a komunikační technologie
Co bychom měli také o internetu vědět
Datové referáty Apstr4.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Elektronická pošta.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Tajemství internetu Minule jsme si společně ukázali karty jednotlivých zařízení a říkali jsme si, že některá z nich se umí připojit na internet. Vzpomenete.
Transkript prezentace:

Jak funguje a jak jej používat?

Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní nebo internetové) O Je to v dnešní době velmi rozšířený způsob komunikace, používaný mnoha organizacemi, firmami ale i úřady

Jak jej používat? O V dnešní době existuje mnoho poskytovatelů ové schránky, navíc si můžete vytvořit svůj vlastní, naprosto jedinečný , pokud máte vlastní webové stránky O Nejznámější poskytovatelé ové schránky: O Seznam.cz O Centrum.cz O Atlas.cz O Google.com O Yahoo.com O Úkol: Založme si spolu ovou schránku na seznam.cz

Pošta doručená O Doručená pošta je složka zpráv, které jste od někoho přijali O Zobrazují se vám zde přečtené i nepřečtené zprávy O Vidíte datum odeslání zprávy, autora a předmět zprávy O Může se stát, že dostanete nevyžádané maily, které vás otravují – potom hovoříme o spamu

Spam a filtry O Pokud svou ovou adresu vystavíte veřejně někde na internetu (profil na lidech, napsání do chatu…), může se vám stát, že začnete ve své schránce nacházet spamy O Spamy obvykle nabízejí koupi nějakého prostředku, peníze pokud kliknete na nějaký odkaz apod. O Nikdy nic takového nedělejte, pokud se jedná o nevyžádaný a neznámého autora O Nejlepší možností je takové y vůbec neotvírat – mohou obsahovat viry O Ve vaší ové schránce pak lze nastavit filtry O Př. Otravuje vás neustále někdo z adresy Ve filtrech můžete nastavit, aby se zprávy z této adresy rovnou mazaly O Filtr dokáží třídit i podle předmětu zprávy

Psaní zpráv O Nejprve napíšeme, komu chceme zprávu napsat O ová adresa vypadá obvykle nějak takto: O O Př. O Poté můžeme vybrat, jestli ke zprávě připojíme nějakou přílohu – obvykle obrázky, fotky, videa O Dalším políčkem je předmět – zde bychom měli napsat, proč vlastně píšeme, čeho se jeho obsah týká O Poté už následuje vlastní zpráva O !!! Pozor – i v mailu bychom měli dodržovat určitá pravidla pro psaní dopisů (oslovení atd.)