DOHOTOVOVÁNÍ MINUTEK PŘED HOSTEM Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: dohotovování minutek, dranžírování,vykošťování Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, Litoměřice Komenského 3, Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 503 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 503
FLAMBOVÁNÍ MASA Používáme tepelně opracované maso Vhodnou pálenku Gin Gin Borovičku Borovičku Slivovici Slivovici Koňak Koňak Whisky Whisky Maso: Hovězí svíčková Hovězí svíčková Zvěřina Zvěřina Vepřová panenka Vepřová panenka Pro zvýšení efektu do hořícího alkoholu několikrát „stříkneme“ mletý pepř, který vytváří světelný efekt 1.
DRANŽÍROVÁNÍ MASA Dobrá znalost anatomie: Znalost kostí a jejich uložení Znalost kostí a jejich uložení Uložení kloubů Uložení kloubů Směr vláken Směr vláken Řezy vedeme rychle a čistě Porce skládáme do původního stavu 2.
VYKOŠŤOVÁNÍ Vykošťujeme: Pstruha Pstruha Humra Humra 3. kc-luxusni
VYKOŠŤOVÁNÍ HUMRA Humra uvaříme vložením do vroucí vody Odtrhneme klepeta Překrojíme středem od ocasu až k hlavě Postupně očistíme přední polovinu od zažívacího ústrojí Vyjmeme maso z ocasu
ZDROJ: Salač, G.: Stolníčení, Fortuna 1996, ISBN: