LSFF: 17. – 23. října 2016, ČZU v Praze  Již přes 30 let se věnuje jako psycholog problematice obezity. V r založila společnost STOB (STop.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Advertisements

Orientace firmy FitVitalita s.r.o v aktuálním podnikatelském prostředí
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.2.06/
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Problematika tělesné výchovy na vysokých školách materiál pro 12. zasedání předsednictva Rady VŠ dne 17. června 2010 komise pro přípravu učitelů V iléma.
„EU peníze středním školám“
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Ekocentrum Paleta – Zdraví na talíři. Vazba na strategické dokumenty města – Akční plán strategie města – opatření „Rozvoj programů péče o zdraví obyvatel“
HRAVĚ ŽIJ ZDRAVĚ! Internetový kurz zdravého životního stylu
Školní stravování (úvod) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing. Eva Šulcová Bc
Fórum prevence dětské nadváhy a obezity Hana Zamrazilová Školní stravování 2014, Praha, 20.–
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ r.1964 – r r
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Aktivity STOBu jako pomoc lékárníkovi při práci s alli Společnost STOB 2009.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Školní stravování (historie a současnost) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
VÝŽIVA – MÝTY A SKUTEČNOST
Pevné zdraví Život bez závislostí Harmonické vztahy Příjemné společenství Věrohodný zdroj informací.
1 Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Představení výzkumného projektu CZ / /0203 POSTAVENÍ.
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Školáci potřebují dostatek energie především dopoledne
NOVÝ KONTRAKT MEZI VĚDOU A SPOLEČNOSTÍ? Tereza Stöckelová Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.
Situace v oblasti uplatňování hlediska kvality v přípravě učitelů (komise pro přípravu učitelů Rady VŠ) v současnosti - doba stagnace, až krize Kvalita.
Praha 5/2014 Fórum prevence dětské nadváhy a obezity.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Komunitní a otevřená škola
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Působení psychologa jako člena týmu odborných pracovníků projektu AVC
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí
Model transkulturní péče
Tématické okruhy pro předkladatele projektů podpory zdraví Státní zdravotní ústav 2014.
Nutriční poradenství.
a zdravého životního stylu.
Intervenční programy, poradny podpory zdraví
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Věra Kernová Doc. MUDr. Lumír Komárek, CSc. Státní zdravotní ústav Praha.
PaedDr. Eva Schneiderová NIDV. * Články * Aktuality aktuálních zpráv Aktuality * O nadání a nadaných – 12 článků O nadání a nadaných * Představujeme.
OSOBNOSTI AUTOGRAMIÁDY KOSMETIKA ZÁBAVA KULTURA OSOBNÍ ROZVOJ PŘEDNÁŠKY MÉDIA.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
9/27/20161 Česká technologická platforma pro potraviny Priorita: POTRAVINY A ZDRAVÍ Vedoucí priority: ING. JAN DRBOHLAV, CSc. Kaiserštejnský palác, Malostranské.
Hlavní cíl ČSVV,,Nechť tvá strava je tvým lékem, a ne tvůj lék tvojí stravou.“ Hippokrates 5. stol. př. Kr. ČSVV proto klade největší důraz na zdravotní.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
STOB. Program „Stop obezitě“ PhDr. Jana SEVEROVÁ,CSc. Ústav psychologie a psychosomatiky LF MU.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Víš co jíš? Web MZe.
Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Co je to zdravá výživa ?
Transkript prezentace:

LSFF: 17. – 23. října 2016, ČZU v Praze

 Již přes 30 let se věnuje jako psycholog problematice obezity. V r založila společnost STOB (STop OBezitě).  Vytvořila metodiku která vychází z kognitivně behaviorální psychoterapie a pomáhá všem, kteří chtějí hubnut s rozumem. Metodika neochuzuje o požitek z jídla, ale mění postupně nevhodné stravovací a pohybové návyky, které přivedou hubnoucí nejen k trvalým váhovým úbytkům, ale i ke zvýšení kvality života.  V roce 2010 iniciovala vytvoření komunitního webu STOBklub ( pro nejširší veřejnost, kde je zaregistrováno již lidí.  Je členkou výboru Obezitologické společnosti, autorkou řady publikací. 22. října pořádá STOB konferenci Dialogem ke zdraví a 23. října již jubilejní Den zdraví s atraktivním programem - info na PhDr. I VA M ÁLKOVÁ LSFF: v 11:30 - Aula ČZU Diskuse: Kvalita potravin – tradiční vs. alternativní výživové směry

 Je v současnosti nejvýraznější česká specialistka na výživu a zdravotní prevenci.  Zpopularizovala u nás Zdravý talíř, který rychle nahrazuje zastaralou výživovou pyramidu.  Je také odbornou garantkou přelomové iniciativy Skutečně zdravá škola, která usiluje o regulaci bufetů a prodeje sladkostí ve školách, po vzoru vyspělejších zemí.  Autorka výživových doporučení: Zdravého talíře a stránek nabízejících blog, encyklopedii a první pomoc pro řešení zdravotních potíží. PharmDr. M ARGIT S LIMÁKOVÁ specialistka na zdravotní prevenci a výživu LSFF: v 11:30 - Aula ČZU Diskuse: Kvalita potravin – tradiční vs. alternativní výživové směry

 Pedagog a vědecký pracovník (Ústav analýzy potravin a výživy, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická Praha).  Vyučuje předměty Výživa a výživová politika; Nutraceutika a funkční potraviny; Dietologie; Fyziologie a pathofyziologie lidské výživy.  Jako experta ho využívá řada velkých společností potravinářského průmyslu, např. Korunní, Vitana aj.  Je členem vědeckých rad a řešitelských kolektivů v řadě vědecko- výzkumných pracovišť v ČR, autorem vědeckých a odborných publikací, spoluautorem knih: D OC. I NG. J AN P ÁNEK, CS C. LSFF: v 11:30 - Aula ČZU Diskuse: Kvalita potravin – tradiční vs. alternativní výživové směry

 Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy v oblasti a zdraví těla i mysli s celostním přístupem, ve kterých vychovává nejen výživové poradce.  Spolupracoval s ČT na realizaci pořadu "Pod pokličkou".  Je autorem oblíbených webů Škola zdravého vaření ( a Vysněná postava ( své názory na zdraví prezentuje na  Napsal 5 knih, některé byly vydány zahraničí.  Od ukončení aktivní sportovní kariéry realizuje experimenty se stravou s cílem ovlivnit svůj metabolismus ve vztahu ke zdraví a pohybové aktivitě, v posledních létech zaměřené na jednotlivé formy vegetariánství.  Je zastánce holistického přístupu ke stravování, spojuje poznatky západní vědy a východních kultur. Mgr. M ARTIN J ELÍNEK LSFF: v 11:30 - Aula ČZU Diskuse: Kvalita potravin – tradiční vs. alternativní výživové směry