Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Anotace : Prezentace seznamuje žáky s jednou z civilizačních chorob - obezitou Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština Očekávaný výstup : Zdravý životní styl Speciální vzdělávací potřeby : -žádné- Klíčová slova : zdravá strava-obezita Druh učebního materiálu : Prezentace Druh interaktivity : Aktivita Cílová skupina : Žák Stupeň a typ vzdělávání : ZŠ praktická druhý stupeň Typická věková skupina : 12 – 16 let Celková velikost : 542 kB

2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Obezita

3 Obezita je jednou z hlavních civilizačních chorob. Postihuje velkou část lidské populace, ale mnohdy i domácí zvířata, která jsou zbytečně překrmována. Je způsobena hlavně nezdravým stravováním, nadbytečným konzumováním tučných a sladkých jídel a nedostatkem pohybu.

4 Vliv na obezitu může mít i dědičnost. Jedná se o stav, kdy v těle člověka stoupá jeho rezerva energie, která je pro jeho život důležitá. Její nadbytek však vážně škodí lidskému zdraví.

5 Člověk může být obézní i z jiného důvodu – trpí závažnější nemocí. A tím je nějaká závažnější nemoc Mezi tyto nemoci patří například onemocnění štítné žlázy nebo některý z mnoha druhů bakterií nebo virů.

6 Člověk trpící obezitou má mnoho zdravotních problémů. Má problémy s klouby, které jsou zatěžovány nadměrnou váhou těla, může trpět srdečními chorobami, vysokým krevním tlakem, vysokým cholesterolem.

7 Léčba Pokud je obezita způsobena přílišným stravováním a konzumací nezdravých jídel zbaví se člověk přebytečného tuku jen pohybem a zdravou stravou. Pokud je obezita způsobena nemocí, může člověku pomoci pouze lékařská pomoc.

8 Kam se mohu případně obrátit? S léčbou obezity se můžeš obrátit na odborníka na výživu nebo dietologa, který ti poradí jak upravit jídelníček a jak začít s cvičením a posilováním. Společně se o všem můžete poradit a sestavit jídelníček tak, aby byl co nejzdravější a nejpestřejší

9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Odkazy http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Steak,_tatarka,_hranol ky.jpg?uselang=cs


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného."

Podobné prezentace


Reklamy Google