Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Opakování – jednoduché stroje Autor Dagmar K a isrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním. Schopnost vyhledávání informací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Opakování – jednoduché stroje Autor Dagmar K a isrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním. Schopnost vyhledávání informací."— Transkript prezentace:

1 Anotace Opakování – jednoduché stroje Autor Dagmar K a isrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním. Schopnost vyhledávání informací na internetu, v učebnici a pracovním sešitu Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slova Fyzika. Jednoduché stroje Druh učebního materiáluPracovní list Druh interaktivityAktivita Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzdělávánízákladní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina13 - 15 let Celková velikost170 kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Jednoduché stroje Páka Kladka Kolo na hřídeli Nakloněná rovina Šroub Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Páka Páka je nejstarší jednoduchý stroj. Páka je pevná nebo dřevěná tyč v jednom bodě ( v ose) podepřená. Páku tvoří dvě ramena (váhy, houpačka), která mohou být stejně dlouhá nebo různě dlouhá ( pohyblivé rameno bagru) Také některé jednoduché stroje jsou páky: kladivo, nůžky, řezačka na papír, louskáček na ořechy. Páka je nejstarší jednoduchý stroj. Páka je pevná nebo dřevěná tyč v jednom bodě ( v ose) podepřená. Páku tvoří dvě ramena (váhy, houpačka), která mohou být stejně dlouhá nebo různě dlouhá ( pohyblivé rameno bagru) Také některé jednoduché stroje jsou páky: kladivo, nůžky, řezačka na papír, louskáček na ořechy. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Příklady http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1ka_(jednoduch%C3%BD_stroj) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Praktické příklady http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1ka_(jednoduch%C3%BD_stroj) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Praktické příklady http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1ka_(jednoduch%C3%BD_stroj) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 Opakování Co je páka? Od kdy je používána? Co tvoří páku? Uveď příklady z praxe. Co je páka? Od kdy je používána? Co tvoří páku? Uveď příklady z praxe. Co je to jednoduchý stroj? Jaké znáš jednoduché stroje? Co je to jednoduchý stroj? Jaké znáš jednoduché stroje? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 Řešení Páka je pevná tyč v jednom bodě (ose) podepřená Používala se ve starověku Páku tvoří ramena, stejně nebo různě dlouhá Kladivo, nůžky, váhy, součásti bagrů …. Jednoduchý stroj se skládá z jednodušších součástí – usnadňují práci Součástí jednoduchých strojů jsou – páky, kladky, kola, šrouby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Anotace Opakování – jednoduché stroje Autor Dagmar K a isrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním. Schopnost vyhledávání informací."

Podobné prezentace


Reklamy Google