LSFF: 17. – 23. října 2016, ČZU v Praze
Již přes 30 let se věnuje jako psycholog problematice obezity. V r založila společnost STOB (STop OBezitě). Vytvořila metodiku která vychází z kognitivně behaviorální psychoterapie a pomáhá všem, kteří chtějí hubnut s rozumem. Metodika neochuzuje o požitek z jídla, ale mění postupně nevhodné stravovací a pohybové návyky, které přivedou hubnoucí nejen k trvalým váhovým úbytkům, ale i ke zvýšení kvality života. V roce 2010 iniciovala vytvoření komunitního webu STOBklub ( pro nejširší veřejnost, kde je zaregistrováno již lidí. Je členkou výboru Obezitologické společnosti, autorkou řady publikací. 22. října pořádá STOB konferenci Dialogem ke zdraví a 23. října již jubilejní Den zdraví s atraktivním programem - info na PhDr. I VA M ÁLKOVÁ LSFF: v 11:30 - Aula ČZU Diskuse: Kvalita potravin – tradiční vs. alternativní výživové směry
Je v současnosti nejvýraznější česká specialistka na výživu a zdravotní prevenci. Zpopularizovala u nás Zdravý talíř, který rychle nahrazuje zastaralou výživovou pyramidu. Je také odbornou garantkou přelomové iniciativy Skutečně zdravá škola, která usiluje o regulaci bufetů a prodeje sladkostí ve školách, po vzoru vyspělejších zemí. Autorka výživových doporučení: Zdravého talíře a stránek nabízejících blog, encyklopedii a první pomoc pro řešení zdravotních potíží. PharmDr. M ARGIT S LIMÁKOVÁ specialistka na zdravotní prevenci a výživu LSFF: v 11:30 - Aula ČZU Diskuse: Kvalita potravin – tradiční vs. alternativní výživové směry
Pedagog a vědecký pracovník (Ústav analýzy potravin a výživy, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická Praha). Vyučuje předměty Výživa a výživová politika; Nutraceutika a funkční potraviny; Dietologie; Fyziologie a pathofyziologie lidské výživy. Jako experta ho využívá řada velkých společností potravinářského průmyslu, např. Korunní, Vitana aj. Je členem vědeckých rad a řešitelských kolektivů v řadě vědecko- výzkumných pracovišť v ČR, autorem vědeckých a odborných publikací, spoluautorem knih: D OC. I NG. J AN P ÁNEK, CS C. LSFF: v 11:30 - Aula ČZU Diskuse: Kvalita potravin – tradiční vs. alternativní výživové směry
Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy v oblasti a zdraví těla i mysli s celostním přístupem, ve kterých vychovává nejen výživové poradce. Spolupracoval s ČT na realizaci pořadu "Pod pokličkou". Je autorem oblíbených webů Škola zdravého vaření ( a Vysněná postava ( své názory na zdraví prezentuje na Napsal 5 knih, některé byly vydány zahraničí. Od ukončení aktivní sportovní kariéry realizuje experimenty se stravou s cílem ovlivnit svůj metabolismus ve vztahu ke zdraví a pohybové aktivitě, v posledních létech zaměřené na jednotlivé formy vegetariánství. Je zastánce holistického přístupu ke stravování, spojuje poznatky západní vědy a východních kultur. Mgr. M ARTIN J ELÍNEK LSFF: v 11:30 - Aula ČZU Diskuse: Kvalita potravin – tradiční vs. alternativní výživové směry