VY_32_INOVACE_ČJ.9.A  K svátku jsem tatínkovi koupila vodu po holení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Beseda s paní spisovatelkou
Advertisements

VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
VÝZNAMOVÉ POMĚRY MEZI ČLENY NĚKOLIKANÁSOBNÉHO VĚTNÉHO ČLENU
Prezentace o zvířátkách a lidech
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:Mgr. Petra Pláničková Název: VY_32_INOVACE_377_STAVBA VĚTY Téma: VĚTA JEDNODUCHÁ,
Pohár mléka Endless love. way H.P..
Voda je zdravá.. Co je to voda Voda je tekutina, která se dá pít, ohřát, zchladit, a naše firma zkoumá: proč a jak U nás se neříká voda ale H 2 O, což.
Užitkové rostliny mírného pásu
Verbs of Motion Fill in the blanks using the appropriate form of either motion verb given. Vzor: Tak malý Ivan už ___? Tak malý Ivan už chodí?
Les Les je domovem lesních zvířat. V lese také rostou rostliny, které člověku slouží k užitku. Jistě je skoro všechny znáte.
PŘÍSLOVCE (adverbium) je neohebný slovní druh, který vyjadřuje bližší okolnosti dějů a vlastností. V češtině se mezi slovními druhy řadí na šesté místo.
Práce s časovou osou 6. třída.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Vysočany Odpolední část leteckých modelářů ve Vysočanech. Tak jak bylo napsáno, tak se létání protáhlo až do nočních hodin. Vzhledem k mému zdravotnímu.
Modelování rodinného rozpočtu
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV.5.35 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
OSTROV CUKROVÍ Vytvořila: Marie Anna Kurková START.
Pohyb tělesa Klid a pohyb tělesa
ŽIVÁ PŘÍRODA ŽIVÉ ORGANIZMY.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
PŘÍDAVNÁ JMÉNA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková Dostupné z Metodického portálu ISSN
Den vody je 22. března!! Voda Tereza Štemberková.
Kvalifikace diakona církve. Na základě 1 Tim 3:8-15 diakon má být: 1)Čestný (poctivý/bezúhonný) 2)Ne dvojaký v řeči (ne neupřímný) 3)Nemá být oddán mnohému.
Plánování hodiny pozpátku Text: Ivan Klíma, Jak daleko je slunce Příprava hodiny literární výchovy pro žáky 4. a 5. ročníku ZŠ A. Studentka vyhledá text.
Příběh o budoucnosti lidstva Já si například myslím že v roce 2696 bude náš svět strašně znečištěný, ale vyspělý.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Houbařské putování Hrají maximálně 4 skupiny. Všichni začínají na startu, čekají, až jim na kostce padne 6. Potom si vyberou trasu, kterou chtějí jít.
SPOLEČENSTVO LESA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Prvouka - Houby.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Příslovce Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_ příslovečné určení 1 Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_54_POHYB TĚLES TEMA: FYZIKA.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_CJ_1_5E_SEI_06_SLOHOTVORNI_.
Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 435 Autor: Jana Ležalová Název materiálu: VY_32_Inovace_38_Význam slova Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název projektuZlepšení podmínek vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ ŠablonaIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Aleš Jarolím VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Český jazyk_12_Slovní druhy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Meclov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jiří Burda NÁZEV: VY_32_INOVACE_ČJ2_06_Věta, slovo a slovní význam.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Autor: Mgr. Radana Marelová
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
VY_32_INOVACE_CJ.6.A.16 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.6.A.16_treti_ctvrtletni_pisemna_prace.
VY_32_INOVACE_13_Český jazyk pro 7. ročník_Určování větných členů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
PŘÍSLOVCE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
ŽELVA DANUŠKA ŽELVA STEPNÍ.
Homonyma VY_32_INOVACE_1
AUTOR: Blanka Petlánová NÁZEV: VY_32_INOVACE_Pr3_17_Houby TEMA: Houby
Kolářová, Marková, Pecha 8.B
Příprava na písemku Obrázky 1.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Název školy: Základní škola Pardubice - Spořilov Autor: Mgr
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_194_ČJ3
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření květen 2012
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.18_Léto Datum: 26.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
VY_32_Inovace_2.2.1 Dopravní prostředky a značky
Pohár mléka Endless love. way H.P..
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
VY_32_INOVACE_11_Český jazyk pro 7. ročník_Příslovce-pravopis
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_ČJ.9.A.12-20

 K svátku jsem tatínkovi koupila vodu po holení.

 a) hřib, muchomůrka, bedla, liška -  b) autobus, tramvaj, vlak –  c) červená, modrá, fialová –

 a) zvířata –  b) květiny –  c) oblečení -

 Chyba byla jen ve m Všichni ve m vkládali velké naděje. Můj pes m----- poslouchá na slovo. Hnulo se ve m----- svědomí. Tato událost se m----- dotkla. Zavanula ke m----- líbezná vůně. Všichni m----- pozorovali. Rozbolelo m----- koleno.

 Byl vybrán nejlepší návrh.  Tato silnice je uzavřena.  Upadli jsme na obrubník.  Hladina řeky se zvýšila o metr.  Dej mi to pero!

 a) nespatří -  b) zaklepal -  c) nachystaný –  d) myslet -  e) tragický -  f) čert –

 a) činný -  b) aktivní -  c) skládat –  d) negativní -  e) chválit -  f) omládnout -

 a) předmět –  b) stát –  c) půda –  d) skokan –  e) oko –

 a) Dala mu ruku na čelo, aby se přesvědčila, jestli nemá teplotu.  b) Když jsme se všichni usadili na svých místech, požádal nás o pozornost, aby nám sdělil několik důležitých věcí.

 c) Kdybych ti teď vyprávěl, co se mi tehdy přihodilo, určitě bys mi nevěřil.  d) Desetiletá studie, kterou provedli američtí vědci, prokázala, že aligátoři bývají po dlouhá léta věrní jednomu partnerovi.

Oba ministři se soukrom----- setkali v Bavorsku. Jeho hlas Zněl hluboce a tajem Zelenina byla jem---- nakrájena na nudličky. Mnoho činností děláme zcela nevědom Je to dojem----- a lidsky napsaný příběh. Žádost musí být podána písem Tento dům je zřejm- určen na prodej. O úspěch filmu se význam----- zasloužil představitel hlavní role.

Tato rostlina má tem----- zelené listy. V této situaci ses zachovala velmi rozum----. Aromatická koření je třeba používat střídm Místnost je účelně, ale příjem----- zařízená. Naše laboratoř byla skrom----- vybavená. Samozřejm-----, že ti pomůžeme. Letadlo strm----- stoupalo do výšky. Včera večer jsme se ohrom----- pobavili.

 semka&hl=cs&sa=G&biw=1024&bih=571&g bv=2&tbm=isch&tbnid=UYGXwUAEQ_3EuM: &imgrefurl= noviny.cz/cz/clanek &docid=TckFgv- ChqowYM&imgurl= noviny.cz/test/gallery/Image/2009/03/b2.jp g&w=300&h=437&ei=0NoKT7_cKKPi4QTrh4iv Cg&zoom=1&iact=rc&dur=78&sig= &page=4&tbnh=162&tbnw =110&start=37&ndsp=10&ved=1t:429,r:7,s:37 &tx=71&ty=75

 Děti vyplňují slidy k přípravě na tabuli.  Další hodinu zadáme písemné práce, které jsou přiložené k prezentaci i s řešením.