Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU"— Transkript prezentace:

1 IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 17 - 7
Anotace Život ve škole, umění se učit 2. Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci si osvojí informace o tom, proč je škola důležitá a jak fungují školy ve světě Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Škola, učení, pravidla školy, šk. docházka Druh učebního materiálu Pracovní list / Prezentace / Test / Laboratorní práce / … Druh interaktivity Aktivita / Výklad / Test / Kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost / datum 2,49 Mb / říjen 2011

2 ŽIVOT VE ŠKOLE 2. Škola je instituce, která nás toho mnoho naučí. Zamysli se nad tím, proč je důležité chodit do školy a naopak, co je na chození do školy negativního: + - …………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

3 Škola není všude stejná
Austrálie – škola začíná již ve věku 3 a půl let Singapur – nemá povinnou školní docházku, ale do školy stejně chodí všichni (Zamysli se proč?) USA – vysoké školy se platí, studenti si na ně půjčují a půjčky splácí mnohdy i celý život Etiopie – více než 60% dětí nechodí do školy, musí pracovat pro svou rodinu např. na poli Co tě první napadne, když se řekne Austrálie? USA? Zakresli do sešitu!

4 Žáci v ČR si mohou vybírat z mnoha typů škol:
1) státní 2) soukromá 3) domácí 4) škola hrou 5) školy se sport. zaměřením Jakou školu sis vybral ty? Zdůvodni proč?

5 Co bys změnil na škole, na kterou docházíš
Co bys změnil na škole, na kterou docházíš? Obrázky ti radí k zamyšlení:

6 Zdroje: Text: www.wikipedie.cz Vlastní text z archivu autora
FRAUS. Občanská výchova s blokem Rodinná výchova: pro 6. ročník základní školy a primu víceletého gymnázia Plzeň: Fraus, ISBN Obrázky: Dostupný z [ dne Dostupný z [ dne Ostatní obrázky – Copyright Mgr. Martin Nosek, autor DŮM. Archiv autora

7 Metodický pokyn: Na začátku prezentace žáci píší na smartboard své názory, klady a zápory školy. Dále se seznámí s různými typy škol a situací v zahraničí (každá škola je jiná). Žáci se dle obrázku dozvědí, jaké typy škol existují a diskutují nad tím. Obrázky naší školy napoví, co by bylo možné ve škole změnit, zlepšit – diskuse.


Stáhnout ppt "IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU"

Podobné prezentace


Reklamy Google