Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.7.B.16_3_ctvrtletni_prace_priprava Název: 3. čtvrtletní písemná práce Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: PRIMA ŠKOLA Anotace: Materiál je určen pro žáky 7. ročníku, slouží k opakování učiva Datum: Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace (Český jazyk)

2 3. ČTVRTLETNÍ PÍSEMNÁ PRÁCE

3 1. U všech slov urči slovní druhy
svátku jsem tatínkovi koupila vodu po holení.

4 2. Urči druhy zájmen to - jenž - si - tvůj – my - něco - nic - já –

5 3. Doplň ně/ě mně/mě Chyba byla jen ve m Všichni ve m----- vkládali velké naděje. Můj pes m----- poslouchá na slovo. Hnulo se ve m----- svědomí. Tato událost se m----- dotkla. Zavanula ke m----- líbezná vůně. Všichni m----- pozorovali. Rozbolelo m----- koleno.

6 4. Urči druhy číslovek sto - málo - první – několikery - druhý -
poslední – pětkrát - dvoje - milion –

7 5. U sloves urči osobu, číslo, způsob, čas a rod
osoba číslo způsob čas rod Byl vybrán nejlepší návrh. Tato silnice je uzavřena. Upadli jsme na obrubník. Hladina řeky se zvýšila o metr. Dej mi to pero!

8 6. Vystupňuj příslovce 1.stupeň 2.stupeň 3.stupeň levně zle hlasitě
sladce dobře vysoko stručně málo

9 7. Vyznačená spojení slov nahraď vhodnými příslovci
Dědeček pomalým krokem přecházel zahradu. _________________ Ministerstvo do dnešního dne dohodu nepotvrdilo. ____________________ Kočka dokáže na myš čekat dlouho bez hnutí. ________________________ Toto oblečení je v této době moderní. _____________________ Toto oblečení bylo v té době velmi módní. ___________________

10 8. Doplň ně/ě ně/ě Oba ministři se soukrom----- setkali v Bavorsku. Jeho hlas zněl hluboce a tajem Zelenina byla jem----- nakrájena na nudličky. Mnoho činností děláme zcela nevědom Je to dojem----- a lidsky napsaný příběh. Žádost musí být podána písem Tento dům je zřejm----- určen na prodej. O úspěch filmu se význam----- zasloužil představitel hlavní role. Tato rostlina má tem----- zelené listy. V této situaci ses zachovala velmi rozum Aromatická koření je třeba používat střídm Místnost je účelně, ale příjem----- zařízená. Naše laboratoř byla skrom----- vybavená. Samozřejm-----, že ti pomůžeme. Letadlo strm----- stoupalo do výšky. Včera večer jsme se ohrom----- pobavili.

11 POUŽITÉ ZDROJE Hošnová, E. a kol. Český jazyk pro ZŠ 7 – Pracovní sešit. Praha: SPN, ISBN Vloženy obrázky z kolekce Klipart.

12 METODIKA Děti vyplňují slidy k přípravě na tabuli.
Další hodinu zadáme písemné práce, které jsou přiložené k prezentaci i s řešením.


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr"

Podobné prezentace


Reklamy Google