Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ČJ.9.A.08_1. ČTVRTLETNÍ PÍSEMNÁ PRÁCE Název: 1. ČTVRTLETNÍ PÍSEMNÁ PRÁCE Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: PRIMA ŠKOLA Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku, slouží k opakování učiva Datum: Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace (Český jazyk) VY_32_INOVACE_ČJ.9.A.08-10

2 1. ČTVRTLETNÍ PÍSEMNÁ PRÁCE

3 Napište základová slova
denní posilovač doplňování zpětný rozsvítit přehrávač centrální palivo

4 Vypište slova, ze kterých vznikly tyto zkratky
CD ČD ABS DPH ODS ČSSD UK ČSA TV

5 Udělejte morfematický rozbor
výbava světlo bezzátkový kočka zeměkoule oddělit koloběžka domovník petrklíč

6 Určete větné členy a udělejte grafický rozbor
Trojúhelníkovitou hlavou připomíná ještěrku. Stejně jako ostatní plazi je i haterie studenokrevný živočich.

7 Na mistrovství Evropy jsem odjížděl
znechucen domácími korupčními aférami. Ten český film dopadl velmi dobře. Jana uklízí knihy do dřevěné police. Tatínek včera snášel všechny věci z půdy.

8 Určete druhy vět vedlejších
Černá díra je neviditelné seskupení hmoty ve vesmíru, které má tak silnou gravitaci, že nenasytně pohlcuje vše včetně světla. Dala mu ruku na čelo, aby se přesvědčila, jestli nemá teplotu.

9 Kdykoli poklesla hladina vody v přehradě,
bylo dlouho vidět, kde kdysi stávaly domy. Jakmile rodiče spatřili svého syna, bylo jim jasné, že v soutěži určitě uspěl. Sousedi ho vídali, jak pečuje o zahradu, ačkoliv ho to začínalo zmáhat.

10 Doplňte i/y, í/ý Z p—l—n se l—sují v—hřevné br—kety. Mnoz– l—dé b—vají alerg—čt– na p—l, proto telev—ze v—s—lá spolu se zprávam— o počas– p—lové zpravodajstv—. V z—mě se smečky vlků odvážil– přibl—žit až k l—dským ob—dl—m. Holub– prudce vzlétl--, v—plašil je v—střel z pušky. Ruční um—vání nádob– nahradil– v mnoha domácnostech m—čky. Okna m—stnosti v přízem– b—la Zakryta těžkým– pl—šov—m– závěs--.

11 POUŽITÉ ZDROJE: Hošnová, E. a kol. Český jazyk pro ZŠ 9 – Pracovní sešit. Praha: SPN, ISBN Str.3, 4, 5, 37, 48, 53, 54, 55. y/anglicky-jazyk/

12 METODIKA: Projedeme s dětmi jednotlivé slidy – děti chodí postupně k tabuli a vyplňují. Další hodinu rozdáme písemné práce, které jsou přiloženy k prezentaci i s řešením.


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr"

Podobné prezentace


Reklamy Google