Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Diplomatický protokol Ivana Hlavsová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Státní symboly České republiky
Advertisements

Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
VY_32_INOVACE_ZIK_III-2_17
Móda za 1. světové války Zlatý věk
Společenské úlohy oděvů aneb
Sekce logistiky MO Zásadní změny v pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje, vybraných součástek vojenské výstroje a drobných stejnokrojových doplňků.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Etiketa v životě, ve společnosti, v práci
Státní symboly České Republiky
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání
VY_32_INOVACE_ 01 - Státní symboly
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
CATERING.
VY_32_INOVACE_10_GAS_586_Mel
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Stejnokrojový předpis
Společenské akce.
ČLOVĚK JAKO OBČAN V DEMOKRATICKÉM STÁTĚ STÁTNÍ SYMBOLY
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Praha 4. prosince 2008.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Disertační práce MPA Michal Radvan
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
Úkoly nejen pro Kačenky.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
Raut.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_JDEME_TANCIT_OBLEKANI_ PREZENTACE_17 Název školyStřední.
7/ Etiketa v diplomacii I. Etiketa v diplomacii – prokazování úcty, … Guth-Jarkovský: „Zdvořilost a dobrý mrav žádá, abychom se k neznámým chovali vždy.
8/ Etiketa v diplomacii II -společenské podniky -pozvánky -stolování -odívání.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_PRACOVNI_PLAN_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb,
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
ŽEHLENÍ VY_32_INOVACE_2C_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny.
6/ Diplomatický protokol, diplomatické uzance -popis formálních postupů v diplomacii -používání jazyků v diplomacii -praktické příklady z „prolamování“
Sortiment oděvních výrobků. Názvy a rozdělení výrobků k odívání se řídí normou ČSN To je závazné pro výrobu, učební texty a literaturu.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
VY_32_INOVACE_EV_8A_16M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKETNI_MENU_PREZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_RAUT-1_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Etiketa = pravidla slušného chování
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
Diplomatický protkol 7 a 8-9
OSTATNÍ HOSTINY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ROZDĚLENÍ HOSTIN Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
POZVÁNKA Mgr. Alena Ščuková
PŘÍPRAVA MENU SLAVNOSTNÍ HOSTINY
DOKUMENTACE SLAVNOSTNÍ HOSTINY
Technika obsluhy – Společenská setkání
Slavnostní hostiny Rozdělujeme podle dvou základních kritérií
Diplomatický protokol uvod a blok 1 a 2
OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Druhá polovina 19. století (druhé rokoko)
HYGIENA A LÍČENÍ Hygiena byla samozřejmostí.
STÁTNÍ SYMBOLY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Věcné učení VY_32_INOVACE_02_11_osobní hygiena 1.
Třídní schůzky v 5.C 7. června 2018.
Státní symboly České republiky
Státní symboly České republiky
Transkript prezentace:

Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Diplomatický protokol Ivana Hlavsová

Masarykova univerzita | Fakulta sociálních studií Blok 9/10 Etiketa – pokrač. druhy společenských podniků pozvání a pozvánky organizace společenských podniků, zasedací pořádek, stolování styl a image diplomata oblékání dary Používání a vyvěšování vlajek

Masarykova univerzita | Fakulta sociálních studií Druhy společenských podniků  Snídaně, pracovní snídaně  Oběd, pracovní oběd  Večeře, slavnostní večeře(banket)  Buffet dinner, buffet lunch  Číše vína  Koktejl  Recepce (raut)  Čaj, High Tea  Káva

Masarykova univerzita | Fakulta sociálních studií  Drink  Piknik  Zahradní slavnost  Hudební večer  Taneční večer  Bridžový večer  Ples  Filmové představení  Slavnostní představení v opeře  Matiné  Vernisáž  Křest předmětů/knih Společenské nehody Vtipy a diplomacie

Masarykova univerzita | Fakulta sociálních studií Pozvání a pozvánky  design vhodný pro diplomacii Text: u příležitosti kdo zve – koho zve (bez choti, s chotí) druh podniku místo, čas odpověď další info (oděv, dvě osoby, předložte u vchodu, …) vzory, příklady

Masarykova univerzita | Fakulta sociálních studií Organizace společenských podniků, zasedací pořádek, stolování Příprava: vhodný druh akce seznam hostů pozvánky, účast uspořádání prostor, výzdoba Průběh: dle druhu akce Stolování (obědy, večeře, pracovní, slavnostní) sestavení jídelníčku, pořadí chodů, nápojů úprava stolu role hostitele/hostitelky aperitiv, podávání chodů, nápojů, káva, digestiv zahájení, ukončení

Masarykova univerzita | Fakulta sociálních studií Zasedací pořádky:  pořadí hostů manželek/manželů hostitele hostitelky  principy sestavování zasedacího pořádku u stolu při jednání při stolování obdélník (I) kruh (O) U T E více stolů příklady

Masarykova univerzita | Fakulta sociálních studií Styl a image diplomata Vzhled o Vás vypovídá: analýza; vlastní vidění sebe Obor činnosti a image: osobní image pracovní image – business - diplomacie Barvy: barevné typologie osobnosti vhodné barvy pro různé příležitosti, kulturní odlišnosti Oděv: správný střih a velikost sako, sukně, kalhoty, košile kravaty, motýlky, kapesníky, kapesní šátky ponožky, punčochy opasky, šle klobouky kabáty, pláště Obuv Doplňky: klenoty, hodinky, aktovky, kabelky, brýle Tělo: obličej, vlasy, vousy, hygiena

Masarykova univerzita | Fakulta sociálních studií Oblékání  PánovéDámy Klubové, sportovní sakosako a kalhoty či sukně Kombinované sakosvětlý kostým Tmavomodrý, šedý oblektmavý kostým Tmavý/černý oblekčerný kostým Žaketkoktejlové šaty Smokingmalá večerní toaleta, „malé černé“ Frakvelká večerní toaleta  Ženy - ve funkci a ženy - manželky  Nošení řádů

Masarykova univerzita | Fakulta sociálních studií Dary  tradice a vývoj  začátek 21. Století Příležitosti:poděkování osobní jubileum nový rok, jiný svátek návštěva Co (ne)darovat: květiny alkoholické nápoje prezentační předměty jiné dary

Masarykova univerzita | Fakulta sociálních studií Používání a vyvěšování vlajek = na svrchovaném území České republiky Zákon 352/2001 Sb. o užívání státních symbolů ČR ve znění pozdějších předpisů Pravidla a zásady: Svisle – červená vpravo Vodorovně – červená dole Perfektní stav Ne: text, odznak, kytice, ….. Ne: pomník, deska Ne: s rakví do hrobu Na jedné žerdi pouze jedna vlajka, žádné ozdoby ani jiná vlajka Nesmí se dotknout země Na budově jen na čelní straně

Masarykova univerzita | Fakulta sociálních studií Použití více vlajek  Česká vlajka vždy na nejčestnějším místě  Budova apod. : (při pohledu ze zdobeného objektu!): při dvou vlajkách - vpravo při lichém počtu – uprostřed při sudém počtu uvnitř vpravo při větším počtu vlajek – na 1. místě řady zprava doleva ostatní vlajky v abecedním pořadí (obvykle) Dvoustranné jednání: každý má svoji vlajku po své pravé ruce Podpis dokumentů: každý má svoji vlajku na stole před sebou, host sedí po pravici Tisková konference: každý stojí před svou vlajkou Pódium: několik variant Auta: na pravém blatníku, tj. na straně, kde host sedí  Umístění vlajky EU  Umístění vlajek mezinárodních organizací  Vyjádření smutku vlajkou nebo černým praporem