Martina Vasková Hana Abbasová.  Cíle projektu  Profil společnosti  Nanotechnologie  Analýza prostředí – JAPONSKO  Strategie vstupu na japonský trh.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Česká exportní banka klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků Cesta k novým trhům.
Advertisements

FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ Z KOMUNITÁRNÍCH PROGRAMŮ EU Autor: Michala Hrbová Obor: Účetnictví a finanční řízení podniku Ročník: 3 Soutěžní sekce: Rozvoj regionů.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu Výroční konference cestovního ruchu turistického regionu Východní Morava Holešov, 25. leden.
Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_07_Český průmysl Číslo.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Spolupráce podniků s vysokými školami. Kolaboratorní výzkum Účinná spolupráce Smlouva o využití podpory Smluvní výzkum Úvod ČVUT – odbor rozvoje2.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
MSV Brno 2013 Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků.
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Politologie Základní pojmy. Politologie Společenská věda politická věda, věda o politice, teorie politiky, věda o moci. „Je to vědecká disciplína zabývající.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
RIS3 strategie a její vazba na OP PIK Ing. Marek Jetmar, Ph
Partnerství v MAS Metoda LEADER představuje místní partnerství, které působí pro rozvoj území na základě spolupráce soukromého a veřejného sektoru a své.
Služby I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Česko-čínské obchodní a ekonomické vztahy
Prezentace WorkProfiler SOUČASNOST A PERSPEKTIVA SOCIÁLNÍ PÉČE
Prognóza vývoje české ekonomiky
Digitální učební materiál
Aktuální možnosti přímých zahraničních investic v Indii
Josef Středula, předseda ČMKOS
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Inovace a regionální rozvoj
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje oblast podpory 1.1, 1.2, 1.3 Praha
Společenská odpovědnost ve školství
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
REZERVY ČESKÉHO TRHU PRÁCE A JEHO BUDOUCNOST
DEKRET ROZVOJE A STABILITY ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Dvacet zdravých vět
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Ekonomika– národní hospodářství
Makroekonomie E 7 - otázky.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
SPORT V ČESKÉ REPUBLICE OD ROKU 2012
Univerzitní město Olomouc
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Hospodářská politika - cíle, nástroje a nositelé TNH 2 (S-4)
RISKUJ 2 EKONOMIKA. RISKUJ 2 EKONOMIKA INFLACE NEZAMĚSTNANOST HDP
Chytrá řešení od společnosti E.ON
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Nezaměstnanost (a agregátní nabídka) TNH 2 (S-7)
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
GOAL Guidance and Orientation for Adult Learners
Tisková konference ČMKOS
EKONOMICKÝ RŮST, VÝKYVY VÝKONU EKONOMIKY
potenciál úspor KSE v období dle cílů EU
Role ČEB při realizaci exportní strategie
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Prodeji produktu nebo služby
Grantová skupina a podpora vědy 2017
Národní akční plán čisté mobility
Život bez střeva , Praha.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
Inovační strategie ČR a nástroje podpory MPO
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
Transkript prezentace:

Martina Vasková Hana Abbasová

 Cíle projektu  Profil společnosti  Nanotechnologie  Analýza prostředí – JAPONSKO  Strategie vstupu na japonský trh  Rizika vstupu na japonský trh  Závěr – naplnění cílů

 vstup firmy NANOPROTECT s.r.o. na japonský trh  zlepšení zdravotní péče  vidina dlouhodobé spolupráce s Japonskem

NANOPROTECT s.r.o.  společnost se zabývá vývojem nanovláken a nanotechnologií ve zdravotnictví  na trhu je od roku 2010  v ČR začínala jako START UP společnost  zpočátku spolupracovala s univerzitami  v poslední době se věnuje i jiným oborům – textilní průmysl, technologický průmysl

 rozsáhlé využití, high-tech  obory- elektronika, zdravotnictví, strojírenství, chemický průmysl, optický průmysl, automobilový průmysl, životní prostředí….  tento obor má dlouhou historii v České republice  náš záměr – zdravotnictví

Cílené dodávky léků, umělé klouby, ventily, náhradní tkáně, dezinfekční roztoky nové generace, analyzátory…..

 vývoz komponentů do Japonska PROČ?  každým rokem stoupá dlouhověkost japonské populace  Japonsko vynakládá na zdravotní péči velké dotace a investice  úzká spolupráce mezi Japan Society for the Promotion of Science (JSPS) a Akademií věd České republiky

Komunikační  zástupci společnosti se zúčastní konference RISE 2015 & N3M Conference  oslovení potenciálních investorů Distribuční  využívání místního zástupce znalého místní prostředí. Cenová  v současnosti je obtížné stanovit cenu, nutnost zvážit možnost dotací či potenciálních investorů Produktová  nanovlákna, technologické postupy, know-how

 Japonci pečují o svou starší populaci  možnost spolupráce jak ve veřejném sektoru, tak v soukromém  možnost rozšíření nanotechnologií do dalších oborů  věda a technika mají jedno z hlavních postavení v japonské ekonomice – jsou považovány za jedny ze základních nástrojů pro zajištění konkurenceschopnosti japonské ekonomiky v globální ekonomické soutěži

 zpomalení ekonomiky v důsledku vysoké nezaměstnanosti (na Japonsko), poklesu příjmů  tendence k podpoře domácích ekonomických subjektů na úkor zahraničních investorů a exportérů  odlišné spotřebitelské zvyklosti a jazyková bariéra  velmi náročné konkurenční prostředí  země často postihována přírodními pohromami (může narušit dodavatelské řetězce)

 zvýšení povědomí o firmě NANOPROTECT s.r.o.  potenciál do budoucna – získání domácích a zahraničních investorů  velký potenciál odvětví v budoucnosti  zlepšení vztahů s Japonskem, dlouhodobá spolupráce  prosperita pro naší zemi  zlepšení zdravotní péče  možnost léčby neléčitelných nemocí  podpora vědy a výzkumu pro oba státy  „konkurenční výhoda“  vidina delšího života

 Dostupné z: aktivni-exportni-profil-zajmovych-zemi- japonsko html#!&chapter=3  statistics health insurance Bureau, MHLW 