Bc. Alena Opatřilová Oddělení ekonomické podpory neškolských PO, OE Analýzy fondů, problémové oblasti fondů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hospodaření nepodnikatelských organizací 1 Daně, dotace.
Advertisements

Fondy. Nekrytí fondů Fondy nemusí být vždy kryty penězi (241) s výjimkou FKSP Fondy mohou být kryty zásobami, pohledávkami apod. 2.
Hospodářský výsledek. je důležitý ukazatel umožňující posoudit hospodaření podniku. představuje rozdíl mezi celkovými příjmy a celkovými náklady podniku.
Zásady vztahů orgánů Jihomoravského kraje k řízení neškolských příspěvkových organizací Pracovně právní oblast, oblast odměňování, organizační záležitosti.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 24. – 25. září 2015 Harrachov Ing.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
1 Změny financování regionálního školství Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
11 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 19. května 2008, Rožnov pod Radhoštěm.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Petra Kábrtová Máchová Název materiálu:
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Hospodaření nepodnikateských organizací 1 Vlastní zdroje - fondy.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
Ochrana ZPF v územních plánech
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Finanční účetnictví RADNICE
Odkud se berou peníze v rozpočtu
Pojem přeměna obchodní společnosti
Odpisové plány Inventarizační zpráva
Finanční dary na pořízení majetku Nové části PAP
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
Financování dopravní infrastruktury v období
Místní rozpočtové jednotky
Státní organizace.
IAS 17 Leasingy.
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Jednoduché účetnictví
Zpráva o uplatňování ÚP
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Účetnictví – význam informací
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Liberec.
Financování přímých NIV
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Zpráva o uplatňování územního plánu
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Základy účetnictví změny rozvahových položek
PRACOVNÍ SCHŮZKA EKONOMŮ NEŠKOLSKÝCH PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
potenciál úspor KSE v období dle cílů EU
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2018 Ing. Michaela.
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
ROZVAHA (Bilance) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Příspěvek na konferenci Příspěvková organizace slabá místa - ekonomický pohled Lektor : Ing. Jiří Lorenc.
Informace k územním studiím krajiny z hlediska metodického
Transkript prezentace:

Bc. Alena Opatřilová Oddělení ekonomické podpory neškolských PO, OE Analýzy fondů, problémové oblasti fondů

Analýzy fondů Oddělení ekonomické podpory neškolských PO OE – poskytuje metodickou a konzultační činnost v oblasti účetnictví a rozpočtu pro neškolské PO, vydává metodická sdělení, zpracovává ekonomické analýzy týkající se hospodaření neškolských PO za účelem dodržení principů hospodárnosti, účelnosti a efektivnosti při nakládání s veřejnými prostředky

Analýzy fondů PO Analýza stavu peněžních fondů zřízených PO provedená v roce 2014 v rámci příprav návrhu rozpočtu na rok 2015 – účelem byla identifikace volných prostředků v peněžních fondech organizací (včetně školských PO) Analýza stavu peněžních fondů zřízených PO provedená v roce 2015 – aktualizace předchozí analýzy na základě výkazů k

Výsledky analýz Co bylo výsledkem provedených analýz? 1. vysoké stavy fin. prostředků na fondech odměn, zejména u školských PO – nehospodárnost při blokování prostředků na fondech Doporučení - v případě zlepšeného výsledku hospodaření přednostně přidělovat prostředky do rezervního fondu, který má širší využití než FO Zapracováno ve směrnici 36/INA-VOK „Zásady vztahů orgánů JMK k řízení PO“ ( 11. vydání účinné od )

Výsledky analýz Příděl do FO schvaluje zřizovatel; dle zákona č. 250/2000 Sb. je možnost do fondu odměn nepřidělovat žádné finanční prostředky Použití - přednostně na překročení limitu na platy, na odměny V případě nízkých zůstatků důraz na limity na platy – nízký stav – porušení rozpočtové kázně

Výsledky analýz 2. velké rozdíly ve stavech rezervních fondů mezi jednotlivými organizacemi v rámci odvětví, ale i mezi odvětvími – organizace vykazovaly vysoké nebo naopak nulové stavy na RF Jako srovnávací základna byly použity celkové náklady organizací vykázané za rok Vyšší stavy na RF vykazovaly organizace v oblasti kultury a dopravy.

Výsledky analýz Doporučení – optimalizovat výši prostředků v rezervních fondech – při vysokém stavu rezervního fondu zapojit prostředky do rozpočtu organizace jako další zdroj financování činnosti. V opačném případě, při nedostatečném zůstatku na rezervním fondu, je třeba stav fondu doplnit přídělem ze zlepšeného výsledku hospodaření a neprovádět převody do fondu investic.

Výsledky analýz Na rezervním fondu by měla být udržována alespoň nezbytně nutná rezerva, aby bylo možné reagovat na mimořádné situace, které mohou v činnosti PO nastat. Výši nezbytně nutné rezervy nelze stanovit paušálně, ale musí být stanovena individuálně s ohledem na specifické potřeby a rozsah činností každé organizace.

Výsledky analýz Fond investic - JMK stanoví PO odvody z FI - organizacím jsou poskytovány investiční příspěvky podle priorit a v závislosti na stavu majetku, který organizace používá pro svoji činnost - pro plynulý a bezpečný provoz PO by na FI měla být udržována nezbytně nutná rezerva, aby každá částka na odstranění havárie nemusela být řešena cestou zřizovatele a schvalováním v orgánech kraje

Problematika fondů PO Problematika fondů – v poslední době velká diskuze na téma fondy i ze strany MFČR Dne proběhla na KrÚ pracovní schůzka s pracovníky MFČR na téma smysluplnost existence fondů PO a současně byly prodiskutovány i problémové oblasti současného znění z.č. 250/2000 Sb. Problematikou fondů se zabývá Ing. Nejezchleb – webové stránky – zpracovány rozsáhlé materiálywww.pouctuje.cz

Fondy PO - problémové oblasti Použití RF k dalšímu rozvoji své činnosti – pojem není jasně definován => různé výklady – pro PO JMK upraveno v MS č. 3/2014 – lze čerpat na veškeré neinvestiční náklady nepokryté jinými zdroji (potvrzeno neoficiálně i MF) – pouze v případě, že PO nemá dostatek jiných zdrojů, tzn. neměla by se zapojením dostat do zisku.

Fondy PO - problémové oblasti Použití rezervního fondu k časovému překlenutí dočasného nesouladu mezi výnosy a náklady – v praxi nelze použít (časové rozlišení a dohadné účty, výnosy a náklady vždy jen za daný rok, dočasnost?).

Fondy PO - problémové oblasti Nevyčerpané prostředky z dotací EU nebo z mezinárodních smluv – účelem bylo vést nevyčerpané prostředky dotací odděleně – za současných podmínek nadbytečná operace, nevyčerpané prostředky evidovány prostřednictvím běžných účetních postupů (např. dohadné účty, zálohy) – dle našeho pokynu pouze účetní operace na konci a na začátku účetních období (388/672 a 672/414 a naopak) – nevyčerpané prostředky se z účetního hlediska stávají vlastními zdroji, což ve skutečnosti nejsou

Fondy PO - problémové oblasti Vázanost prostředků na fondech – PO se dostávají do situace, kdy mají finanční prostředky, ale nemohou je použít (§28 odst. 7 z. č. 250/2000 Sb.) U RF a FO v některých případech v praxi nelze pokrýt daný účel pouze prostředky fondu (odměny, sankce za porušení rozpočtové kázně, další rozvoj činnosti)

Fondy PO - problémové oblasti Nekrytí „peněžních“ fondů -> nesoulad s RP - vyplývá ze zdrojů tvorby (odpisy a VH) - zúčtování nekrytí fondu investic na konci roku - časové rozlišení investičních transferů Použití fondů – vliv na VH Dle MF je nezbytná úprava rozpočtových pravidel (možnost nejdříve od r. 2018)

Děkuji za pozornost Bc. Alena Opatřilová tel.: