Závěrečná zpráva o realizaci IPRM 8.10.2015 PRAHA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Benefit7+ - vyplňování Monitorovacích zpráv (MZ) se žádostí o platbu
Jak vyplnit Monitorovací zprávu. Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax:
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Seminář pro žadatele Výzva č. 51 – Mezinárodní spolupráce Praha - Brno 2009.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7 část
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Vyhodnocení realizace IPRM v IOP PRAHA.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Seminář pro předkladatele projektů v rámci oblasti intervence 1.1 Integrovaného operačního programu Ministerstvo vnitra Odbor strukturálních fondů www.strukturalni-fondy.cz.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 1lll INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Schválením žádosti projekt nekončí
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
odbor politiky bydlení
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Ostrava
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Oblasti, kterým je nutné věnovat zvýšenou péči ŘÁDNÉ PLNĚNÍ POVINNOSTÍ
Operační program Rybářství 2014 – 2020
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA

Povinnost předložení Závěrečné zprávy o realizaci IPRM Dohoda o realizaci IPRM čl. 6 odst. 5 Do tří měsíců od finančního ukončení IPRM se město zavazuje předložit Závěrečnou zprávu o realizaci IPRM zpracovanou podle vzoru uvedeného v pravidlech IPRM. Proces administrace je obdobný jako v případě roční zprávy

Termíny ukončení Ukončením realizace IPRM se rozumí podání poslední žádosti o platbu v případě posledního projektu IPRM ( ). Finanční ukončení – ukončení veškerého financování ze všech zdrojů – proplacení posledního projektu. Monitorovací období – celá doba realizace

Formulář ZZR Formulář Závěrečné zprávy o realizaci IPRM Příloha č. 9 Příručky pro předkladatele IPRM fondy.cz/cs/Microsites/Integrovany- OP/Zadatele-a-prijemci/Pro-zadatele/5-2- Zlepseni-prostredi-v-problemovych-sidlisti

Věcná část zprávy Popis realizace – co, kdy, jak Zhodnocení realizace – úspěch? Zhodnocení celkového kontextu realizace - co realizace přinesla městu? Problémy realizace

Věcná část zprávy Monitorovací indikátory – v případě nenaplnění o více než 10% zdůvodnit do poznámky. Horizontální témata – rovné příležitosti + udržitelný rozvoj Popis zapojení partnerů – v průběhu realizace

Změny IPRM Nepodstatné změny: Popis všech schválených i neschválených změn IPRM Podstatné změny: Popis změn a dodatků ke Smlouvě o realizaci IPRM

Změny –> Dodatky ke Smlouvě snížení hodnoty každého indikátoru o více než 10 % snížení celkového finančního plánu IPRM v ukazateli celkové způsobilé výdaje o více než 5 % přesun prostředků v rozpočtu IPRM o více než 5 % výchozí hodnoty aktivit mezi aktivitami, přičemž podíl aktivity zaměřené na regeneraci bytových domů nesmí klesnout pod 40 % celkových způsobilých výdajů, V případě nedodržení se uvede do ZZR zdůvodnění. ŘV IOP schválí ZZR včetně zdůvodnění

Finanční část ZZR Celková suma podaných žádostí o platbu dílčích projektů: V případě odchylky od finančního harmonogramu uveďte zdůvodnění: Celková suma proplacených žádostí o platbu dílčích projektů: Tabulku vyplnit v Kč – objem ERDF

Finanční část V případě porušení podmínky: Přesun prostředků v rozpočtu IPRM nesmí být více než 5 % výchozí hodnoty aktivit mezi aktivitami, přičemž podíl aktivity zaměřené na regeneraci bytových domů nesmí klesnout pod 40 % celkových způsobilých výdajů. Zdůvodnění pod tabulku č. 13 „Plnění finančního plánu IPRM“ v části B – finanční část

Hodnotící kritérium IPRM obsahuje řešení sociálně vyloučených romských lokalit. Města, která se v rámci IPRM přihlásila k tomuto kritériu uvedou, jak byly plánované aktivity naplněny. Města, která obdržela bodové zvýhodnění: Orlová, Ostrava, Přerov, Most, Brno, Kladno, Havířova, Karviná, Vsetín, Olomouc, Ústí nad Labem, Chomutov, Litvínov, Jirkov

Přílohy ZZR Pověření oprávněné osoby od statutárního zástupce k podpisu Závěrečné zprávy o realizaci IPRM Aktualizovaný harmonogram IPRM s vyznačením a zdůvodněním změn (pouze pokud došlo ke změně) Doklady o schváleném výběru projektů IPRM v jednotlivých výzvách aktivit Doplnit: Seznam projektů Seznam potvrzení vydaných v rámci programu JESSICA

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Hana Pejpalová Telefon: