ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1314 Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zásady zdravé výživy a nemoci způsobené nevhodnou stravou
Advertisements

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Zdravé stravování Přírodověda 5. ROČNÍK.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
SPRÁVNÁ VÝŽIVA PROJEKT „ZDRAVĚ JÍST, ZDRAVĚ ŽÍT“.
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník. SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník.
Název Výživová pyramida
Příprava stravy v rodině
VY_32_INOVACE_04_ Přírodověda pro 4. ročník
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Kultura stolování.
Péče o chrup Libuše Špičáková. Péče o chrup Libuše Špičáková.
Zdravý Životní Styl Michal Burda.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Zásady zdravého stravování. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví,
Zdravá výživa Ch_078_Zdravá výživa Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Zdravé zuby ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_03_20_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a.
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_04_PR_ZÁKLADNÍ SLOŽKY POTRAVY.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 17) Člověk.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_02_14_Literatura v životě dětí Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Zásady zdravé výživy Autor: Bc. Balonová Soňa. Výživa – patří k důležitým činitelům, které ovlivňují zdraví člověka. Způsob stravování je nedílnou součástí.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Potrava
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_17_Člověk a příroda Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
P YRAMIDA VÝŽIVY Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_15_Člověk a příroda
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Zdravá výživa test   VY_32_INOVACE_17_36.
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Výživa 1.ročník VY_32_INOVACE_47_Vyziva1 Prvouka - 1. ročník
Č. DUMu VY_32_INOVACE_02_12_Zvířata
PESTROST STRAVY.
Zásady správné výživy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Autor: Mgr. Marcela Holubová
Autor výukového materiálu: Číslo projektu: Název: Vytvořeno:
Člověk a jeho svět, Prvouka, Zdravá výživa
VÝŽIVA A ZDRAVÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
ZDRAVÁ VÝŽIVA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Název projektu: Moderní škola Číslo klíčové aktivity: III/2 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Vráž, okres Beroun Autor: Zuzana Měchurová Název.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_17
Food & Drink 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_04_Člověk a zdraví
Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_02_Člověk a zdraví
Transkript prezentace:

ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět - 1. a 2. ročník Tematický celek: Člověk a zdraví Autor: Mgr. Bronislava Uličníková Anotace: Výkladová prezentace napomáhá získání a upevňování vědomostí o výběru zdravých a nezdravých potravin, jejich účinek na naše zdraví, kultuře stolování. Podporuje aktivní zapojení žáků.

Pro správný růst a vývoj potřebujeme zdravou a pestrou stravu:  Jíst pravidelně 5 krát denně.  Na noc se nepřejídat.  Denně vypít nejméně 2 litry méně sladkých tekutin.  Do jídelníčku zařazovat především ovoce, zeleninu, celozrnné pečivo, mléčné výrobky, drůbež, ryby, ovocné a zeleninové šťávy.  Dbát na kulturu stolování: - příprava stolu prostřením čistého ubrusu a prostírání - mytí rukou před jídlem i po jídle - jíst pomalu a dostatečně potravu rozkousávat v ústech  Po každém jídle je důležité vyčistit si zuby pro zabránění vzniku zubního kazu.

Rozdělení potravin podle obsahu výživných látek: rostlinného původuživočišného původuminerální látky minerální vody kyselky sůl maso masné výrobky mléko mléčné výrobky vejce ovoce zelenina cereálie rostlinné tuky

Které potraviny patří do zdravé výživy? Klikni.

CUKROVINKY PEČIVO MLÉKO - MLÉČNÉ VÝROBKY OVOCE ZELENINA NÁPOJE MASO - MASNÉ VÝROBKY

CUKROVINKY PEČIVO MLÉČNÉ VÝROBKY OVOCE ZELENINA NÁPOJE MASO MASNÉ VÝROBKY Kontrola.

Sestav jídelníček podle zásad zdravé výživy. svačina snídaně oběd odpolední svačina večeře

Použité zdroje: Obrázky dostupné na WWW:. Ocal. Clker.com [online]. Candy clip art. [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW:  . Ocal. Clker.com [online]. Lollipop clip art. Dostupné pod licencí Public domain na WWW:  . Ocal. Clker.com [online]. Birthday Cake clip art. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: < . Ibrahim, Mohamed. Clker.com [online]. Sausages clip art. Dostupné pod licencí Public domain na WWW:  . Ocal. Clker.com [online]. Pop Can clip art. Dostupné pod licencí Public domain na WWW:  . Bennes. Clker.com [online]. Glass Of Milk (large) clip art. Dostupné pod licencí Public domain na WWW:  . Ocal. Clker.com [online]. Lemon clip art. Dostupné pod licencí Public domain na WWW:  . Ocal. Clker.com [online]. Loaf Of Bread clip art. Dostupné pod licencí Public domain na WWW:  . Ocal. Clker.com [online]. Bakery Baguette clip art. Dostupné pod licencí Public domain na WWW:  .