Náboženská společnost svědků Jehovových v ČR Zýmová, Melicharová, Šrámková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co může být tohle? Dá se to nějak popsat? Co k tomu říct?
Advertisements

Křesťanství Křesťanství je soustředěno kolem života a učení Ježíše z Nazaretu. Křesťanství vzniklo z židovství na území Palestiny, kde Ježíš působil.
Průlet liturgickým rokem
Vánoce a nový rok autor:Václav Čížek
Vypracoval: Michal Klaus
LITURGICKÁ ZNAMENÍ postoje a gesta
Dosáhni cíle!.
3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ.
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
≈1 Pe 1·8–9. 1Pe 1·9 Naše vírazáchrana duší. Záchrana z čeho? Z hříchu ze smrti. Jak tedy té víry dosáhnout? – Jak se stát věřícím?
Křesťanství vznik a podstata.
Zněl pláč 1. Zněl pláč noci té, když se narodil a měl jenom tu stáj a bez nároků žil. Zněl pláč noci té, tam Bůh našel nás, kde pláč je nám domovem. 1/5.
Zněl pláč 1. Zněl pláč noci té, když se narodil a měl jenom tu stáj
Boží Zjevení Mnohokrát a mnohými způsoby mluvíval Bůh k otcům ústy proroků; v tomto posledním čase k nám promluvil ve svém Synu. (Žid 1,1n)
ČESKÉ ADVENTNÍ ZVYKY 3. ročník
Křesťanství.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Zdenka Suchánková DD Val. Klobouky- Smolina
DOMINIK HASIL,DD VAL.KLOBOUKY- SMOLINA
Ježíšova velekněžská modlitba I
Světová náboženství.
VY_32_INOVACE_02_SVP_083_Bel
Svátky a tradice v Kanadě
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
VY_32_INOVACE_02_SVP_091_Bel
Obr.2 Obr.1  náboženská společnost, která vznikla v 70. letech 19.století  SJ věří, že všechna proroctví z Bible se naplnila a nastane Boží království.
Boží jméno ve starověké hebrejštině. zájem  -studují Bibli  -poučují druhé o Bibli  -chodí na biblické přednášky  (viz dále)  -nekradou  -nekouří.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Základy společenských.
 Poslední přikázání z první desky desatera – příkazy vztahující se k Bohu.  Již ve SZ patřilo toto přikázání k identitě vyvoleného národa.  Židé světili.
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
Průlet liturgickým rokem
Vypracoval: Jakub Moravec
SVÁTOST OLTÁŘNÍ „Amen, amen, pravím vám, nebudete-li jíst tělo Syna člověka a pít jeho krev, nebudete mít v sobě život.“ (Jan 6, 53) Eucharistie je zdrojem.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Velikonoce v Kunovicích
Efezským 2: 1, 2v nichž jste dříve žili podle běhu tohoto světa, poslušni vládce nadzemských mocí, ducha, působícího dosud v těch, kteří vzdorují Bohu.
PhDr. Miroslava Poláková, Ph.D..  Geografické vymezení antického křesťanství  Konverze ke křesťanství  Narození, křest a smrt  Křesťanská zbožnost.
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 2008/09 Petr Jandejsek.
Vytvořili: D. Musílek a V. Veselý, 9.A
Základní škola, Praha 13, Kuncova 1580
1. Já jdu tam do Boží země, kde vládne jas, já jdu tam do Boží země, kde vládne jas, kde je na věky mír.
ŽIDOVSKÉ SVÁTKY.
„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Určeno pro : žáky ZŠ, 2.
VELIKONOCE, LETNICE, PRVOTNÍ CÍRKEV
KŘESŤANSTVÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Svědkové Jehovovi Vypracovali: Kalibánová Martina Konopásková Kristýna Kovářová Nikola Přibylová Michaela Schröder Jakub Urbanová Andrea.
Výchova k občanství – Náboženské sekty
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
KŘESŤANSKÝ KALENDÁŘ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
Sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska.
Křesťanství B. Trojanová. Křesťanství Monoteistické náboženství Vznik v 1. století n.l., původ v učení Ježíše Krista Vyvinulo se z judaismu, ale na.
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-M ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
Křesťanství Adámková. Co křesťanská víra není? Velmi často se setkávám s představou, že křesťanská víra znamená dělat určité věci za účelem naklonění.
Velikonoce Velikonoce jsou důležité křesťanské svátky. Oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista.
KŘESŤANSKÝ KALENDÁŘ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
Křesťanství B. Trojanová.
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 200/10
SEKTA je náboženská skupina, která nějakým způsobem omezuje své členy.
DUM - Digitální Učební Materiál
Digitální učební materiál
Židům 1. kapitola Bůh mluví a ANDĚLÉ.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
SVĚDKOVÉ JEHOVOVI ČÍSLO DUM: VY_32_INOVACE_OBN_3_21
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Židovství - Judaismus Pavel Novák, Roman Budějský, Tereza Dvořáková, Veronika Velichová, Zuzana Veselá.
SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ.
Transkript prezentace:

Náboženská společnost svědků Jehovových v ČR Zýmová, Melicharová, Šrámková

Jehova Původ slova Kdo nebo co to je? Hebrejská podoba slova:

Ježíš Kristus Původně archanděl Michael (Kdo je jako Bůh?) Stvořen Jehovou jako 1. bytost, skrze kterou bylo tvořeno vše ostatní Po příchodu na zem se stal smrtelníkem – Ježíšem Zemřel na kůlu Při návratu do nebe se opět stává Michaelem Od r neviditelně vládne na nebesích a čeká na armageddonskou bitvu

Ježíš, jak si jej představují Jehovisté – přibit na kůl

Historie Vznik Šíření Perzekuce Působení v ČR

Odmítají Krevní transfuzi, ( v minulosti i transplantace a očkování) Opilství, cigarety a drogy Potraty Tzv. smilstvo - předmanželský sex, cizoložství, styk se zvířetem, krvesmilstvo a homosexualita Hazardní hry Hněv a násilí Vojenskou službu a účast ve vládě a volbách Magii a spiritualitu – za všemi těmito skutky stojí Satan Lidé, kteří běžně dělají věci, o nichž Bůh říká, že jsou špatné, „nezdědí Boží království“. Jestliže opravdu milujete Boha a chcete se mu líbit, můžete se od špatného jednání osvobodit.

Krev

Alkohol Umírněné pití není špatné Opilství je hřích Spojují často opilství s nenasytností

Proč Jehovisté odmítají slavit svátky? Řídí se tím co je v Bibli Vánoce – Ježíš se narodil 1. října Velikonoce – pohanské, nejsou slaveny 1. křesťany Narozeniny a svátek– pohanský zvyk Dárky si dávají celý rok při různých příležitostech.

Památná slavnost Koná se 14. nisana (březen – duben) Koná se proslov o významu Ježíšovy smrti Podává se nekvašený chleba a červené víno, ale pouze pro tzv. Vyvolené

Další „špatné“ zvyky: Strach ze smrti Jehova je Trojice Ježíš zemřel na kříži

Strážná věz Ilustrovaný časopis NSSJ Je to 14i deník Je rozšiřován zdarma příslušníky NSSJ Vychází ve 167 jazycích Vydávání zahájeno Charlesem Russellem 1. července 1879 Sionská strážná věž a zvěstovatel Kristovy přítomnosti (Zion's Watch Tower and Herald of Christ's Presence)

Rozhovor s Daliborem Behúnem Karlovo náměstí 16, Praha 2 Sál Království Přednášky pro veřejnost každou neděli od 10 a od 17 hodin

Zdroje Informační materiály NSSJ Rozhovor Vytvořila: Lucie Zýmová