Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Přístupnost informací Michal Rada Seminář Podvýboru ISVS v PSP
AUTORIZOVANÁ KONVERZE
IS Datových Schránek Zákon a jeho důsledky 26. listopadu 2009
Informační Systém Datových Schránek IS Datových Schránek 9. října 2009 Webseminář na téma ISDS Jiří Pejčoch Zákon a jeho důsledky.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Seminář Plzeň Luděk Šafář Projektový manažer.
Statutární město Karlovy Vary
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Bc. Jana Třísková, DiS.
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Konference „10 let eGovernmentu v ČR“ Ivan Langer Praha, Senát Parlamentu ČR, 8. dubna 2010.
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
Elektronizace veřejných zakázek dle zákona č. 137/2006 Sb., a Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek na období let Ministerstvo.
Komplexní péče o dokumenty Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany Prezentace pro konferenci Data & Dokumenty 2010.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Moderní eGovernment, moderní dokument, moderní bezpečnost Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Datové schránky a autorizovaná konverze dokumentů Zákon č.300/2008 Sb
Hospodářská komora ČR , Praha Vývojové tendence trhu veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování RNDr. Jiří.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
DRMS Forum září GINIS ® Registr Autorizovaných Konverzí.
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Datové schránky Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Jiří Polák, CSc.- prezident SPIS.
Informace z konference IIR eGovernment – Zpracoval(a): Jana Třísková, Alois Slovák Datum:
Elektronické zadávání veřejných zakázek
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Martina Lakomá Tereza Wzientková Radek Zapletal
DATOVÉ SCHRÁNKY Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
Projekty eGovernmentu v praxi 1 Konference IIR Projekty eGovernmentu v praxi Bc. Jana Třísková 21. ledna 2010.
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Seminární práce z předmětu SIPOL
Zákon o eGovernmentu ► Návrh zákona o elektronizaci některých procesních úkonů v oblasti orgánů veřejné moci a o změně některých zákonů ► Některé problémy.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Elektronizace postupů při zadávání veřejných zakázek v ČR Úvodní slovo ředitele Odboru veřejného investování RNDr. Jiří.
Sdílení dat o veřejné správě Jaroslav Svoboda MV, úsek informatiky odbor informatizace veřejné správy.
Elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování RNDr. Jiří Svoboda ISSS 2008, Hradec Králové.
N_SD/c-pVPH TB č. 9 Správa dokumentů v mezioborových souvislostech – 1. část.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
1 ISDS DATOVÉ SCHRÁNKY Michaela Housová Projektový manažer MSPR.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek NIPEZ ISSS Hradec Králové 2012 RNDr. Jiří Svoboda MMR ČR Odbor veřejného investování.
Elektronické zadávání veřejných zakázek dle zákona č. 137/2006 Sb., a Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek na období let
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Práce s datovými úložiště Jan Málek. Cíl studia Získat přehled o základních životních fázích dokumentu, povinnostech původce při jeho uchování a typech.
Novela zákona o veřejných zakázkách listopad 2009 Novinky v oblasti elektronizace VZ a datové schránky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Jiří Svoboda Odbor.
Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek a Zpráva o plnění Národního plánu za rok 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj.
Czechpoint, bezdlužnost a záznam v trestním rejstříku
ELEKTRONICKÁ KOMUNIKACE
EGonovi tluče srdce!!!.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Svaz průmyslu a dopravy ČR zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty.
Systém správy dokumentů
Informace pro externí administrátory
SAR Konference: 10 VIZÍ PRO STAVEBNÍ ROZVOJ PRAHY A ČR
Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Transkript prezentace:

Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování RNDr. Jiří Svoboda

Obsah prezentace: 1. Vztah eGovernmentu a elektronizace VZ 2. Projekty eGovernment 3. eGovernment Act

1. Vztah eGovernmentu a elektronizace VZ

eGovernment a elekronizace VZ Elektronizace VZ - postup ZŘ – obchodní řízení státní správy, průřezová aplikace komunikace, zabezpečená komunikace (šifrování, ne osobní certifikáty), právní fikce doručení zajištění důvěrnosti nabídek – do určitého data, částí nabídky dle §152 ZVZ právně závazné výstupy z veřejných registrů - kvalifikace konverze dokumentů : listinných a elektronických dlouhodobé uložení el. dokumentů životní cyklus účetních dokladů Poslední období – významný rozvoj řada rezortů nejvýznamnější MV (převzalo kompetence MI)

2. Projekty eGovernmentu

eGovernment a elekronizace VZ Projety eGovernment se vztahem k VZ KIVS - komunikace, hlasové služby a datové toky, institut centrálního zadavatele Národní digitální archiv – projekt, formáty, realizace 2011 Czech Point - SKD Back Office – zpřístupnění veřejných registrů orgánům státní správy a samosprávy, novela zákona o Rejstříku trestů – SKD Státní pokladna (MF)  eFakturace, účetní doklady v technické podobě  životní cyklus dokladů z hlediska zákona o účetnictví, zákona o DPH, dalších daňových zákonů  závazné metodiky MF x právní rozbor leg. rámce veřejného zadavatele eJustice (MSp)  NP opatření E1 – uzavírání elektronických smluv, gestor MMR spolupráce MSp, MF, MV

3. eGovernment Act

eGovernment a elekronizace VZ Legislativní vývoj Novela zákona č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě  formáty, postupy,... nový eGoverment Act – zákon o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů  datové schránky, doručování, právní fikce doručení  autorizovaná konverze dokumentu  očekávaná účinnost – příští rok eGovernment Act - výrazně pozitivní posun, konverze listinných dokumentů na elektronické – kvalifikace, plně el. nabídky, dlouhodobé uložení ale... dvojí režim el. komunikace  orgány veřejné moci – jen část zadavatelů VZ  právnické osoby jako VZ, dotovaní VZ, sektoroví zadavatelé, mandatáři dle § 151 dvojí režim právní fikce doručení  orgány veřejné moci – jen část zadavatelů VZ  právnické osoby jako VZ, dotovaní VZ, sektoroví zadavatelé, mandatáři dle § 151 Jednání s MV dvojí režim, konverze el. dokument na el. dokument pro zajištění migrace dat při dlouhodobém ukládání dat, specifikace IS datových schránek.

Kontaktní údaje RNDr. Jiří Svoboda Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování Praha 1, Na Příkopě 3 Tel.: Mail: – stránky Ministerstva pro místní rozvoj ČR