Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/34.0156 Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_07.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Advertisements

Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_17.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu Výroční konference cestovního ruchu turistického regionu Východní Morava Holešov, 25. leden.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_15.
Pavla Katzová tajemnice Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_09.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_20.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_12.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_05.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Ernest Seifert Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_CLOVEK_JAKO_OBCAN_05.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_08_01_banky a jejich služby Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_03.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.01 Ročník3. ročník.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_11.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO38 Název školy: Střední průmyslová.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV.Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Národní program podpory cestovního ruchu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Spolupráce průvodce cestovního ruchu s cestovní kanceláří
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Hlavní město praha a integrace cizinců
Název vzdělávacího materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Orgány a organizace cestovního ruchu ve světě
Digitální učební materiál
Název projektu: Moderní škola
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
2. ČNB a její role v platebním styku.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VÝVOJ, ORGANIZACE A TRH CESTOVNÍHO RUCHU
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Základy účetnictví změny rozvahových položek
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výchova k občanství Státní správa a samospráva
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
DUM - Digitální Učební Materiál
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Transkript prezentace:

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_07 Jméno autora:Ing. Aneta Florianová Třída/ročník:3.A HT / 3. ročník HT Datum vytvoření:7. září 2012

Vzdělávací oblast: Cestovní ruch Tematická oblast: Řízení a organizace CR Předmět: Cestovní ruch Výstižný popis způsobu využití, případně metodické pokyny: Studenti se na základě odprezentovaného učiva naučí, kdo řídí v ČR CR a jaké organizace podporují CR a jak. Klíčová slova: MMR ČR, Czech Tourism Druh učebního materiálu: Prezentace

Řízení a organizace CR v ČR  CR v ČR je předmětem zájmu a pravomocí několika orgánů na různých úrovních  Hlavní instituce, které zasahují do CR:

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR  Hlavní činnosti: -Návrhy příslušných právních norem, které upravují CR -Tvorba a realizace programů zaměřených na rozvoj CR -Koordinace činnosti ostatních orgánů působících v CR -Získávání a rozdělování finančních prostředků pro rozvoj CR -Sledování a analýza statistických údajů o CR

Agentura Czech Tourism  Organizace podřízená MMR a je odpovědná za propagaci ČR na světovém trhu CR  Hlavní činnosti -Natáčení netradičních reklamních spotů, které zaujmou diváky v globálním mediálním prostředí; reklama bude vysílána na evropských satelitních televizních kanálech -Vytváření multimediální prezentace ČR obsahující tematické filmy, soubory fotografií a trojrozměrné digitální obrazy

Agentura Czech Tourism -Strategická práce při prezentacích zaměřených na dialog s potencionálními turisty a využívání kreativních doprovodných programů s interaktivními zábavně-vzdělávacími prvky a audiovizuálními scénami -Účast na propagačních akcích CR např. veletrhy CR ITB Berlin, GO Brno, WTM Londýn… -Poskytování informací o ČR u nás i v zahraničí -Organizace pobytů pro novináře v ČR s cílem přiblížit atraktivity ČR pro nejširší okruh osob v zahraničí -Podpora ucelených projektů poznávání ČR -Zajišťování regionální prezentace – cesty skupin novinářů a pracovníků CK do regionů ČR -Vydávání propagačních materiálů o ČR

Regionální orgány státní správy  Působí na úrovni krajských úřadů a na úrovni jednotlivých městských a obecních úřadů

Orgány samosprávy v oblasti CR  Působí na nejvyšší úrovni – tj. Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, kde jsou zřízeny Podvýbor pro obchod a CR a Podvýbor pro propagaci ČR v zahraničí.  Hlavním posláním je volba a schvalování právních norem v cestovním ruchu.  Na úrovni regionů jsou samosprávnými orgány jednotlivá zastupitelstva krajů, měst a obcí.  Zde zpravidla fungují Komise CR.

Regionální, občanská sdružení CR  Jsou utvářena spojením několika měst, obcí, podnikatelských subjektů aj. za účelem podpory CR v dané oblasti  Sdružení může aktivně působit: -Ve vymezeném územním regionu ČR -Ve vymezené profesní oblasti -Ve vymezeném nadnárodním regionu

Informační centra  Subjekty CR, které poskytují prvotní informace návštěvníkům regionu a současně by měly danou oblast propagovat  Dělí se na: -Kategorie A – republikové infocentrum -Kategorie B – oblastní infocentrum -Kategorie C – místní celoroční infocentrum -Kategorie D – sezonní infocentrum

Profesní sdružení CR  Působí v této oblasti služeb -Ubytovacích a stravovacích – např. Asociace hotelů a restaurací, Sdružení podnikatelů v pohostinství a cestovním ruchu -Informačních – např. A.T.I.C. (Asociace turistických informačních center) -Dopravních – např. Společenství autodopravců Čech a Moravy, Svaz provozovatelů lanovek a vleků, Autoklub ČR -Cestovních kanceláří – Asociace CK ČR, Asociace českých CK a CA

Použitá literatura a obrázky  Drobná D., Morávková E.: Cestovní ruch pro střední školy a pro veřejnost; druhé upravené vydání; nakladatelství FORTUNA PRAHA 2010  rl= b055- c6d76786d0f9/mmr_cr_rgb.aspx&w=709&h=153&ei=IU9hUKXNJMmGswbO7YGIDw&zoom=1&iact=rc&dur=219& sig= &sqi=2&page=1&tbnh=38&tbnw=175&start=0&ndsp=32&ved=1t:429,r:0,s:0,i:82 &tx=75&ty=30 rl= b055- c6d76786d0f9/mmr_cr_rgb.aspx&w=709&h=153&ei=IU9hUKXNJMmGswbO7YGIDw&zoom=1&iact=rc&dur=219& sig= &sqi=2&page=1&tbnh=38&tbnw=175&start=0&ndsp=32&ved=1t:429,r:0,s:0,i:82 &tx=75&ty=30  rl= SDB/Media/loga/CzechTourism1.gif&w=1200&h=461&ei=11FhUNSnBdDAswb1lYHwAg&zoom=1&iact=rc&dur=48 3&sig= &sqi=2&page=1&tbnh=60&tbnw=156&start=0&ndsp=33&ved=1t:429,r:0,s:0,i: 68&tx=79&ty=27 rl= SDB/Media/loga/CzechTourism1.gif&w=1200&h=461&ei=11FhUNSnBdDAswb1lYHwAg&zoom=1&iact=rc&dur=48 3&sig= &sqi=2&page=1&tbnh=60&tbnw=156&start=0&ndsp=33&ved=1t:429,r:0,s:0,i: 68&tx=79&ty=27